Szerény dunaújvárosi esély

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.12.02. 00:39
Címkék
A Dunaferr férficsapata portugál ellenfelet búcsúztatva jutott az EHF-kupa legjobb 16 együttese közé. Császár Gáborék itthon 31–24-re győzték le a Madeira Andebol SAD gárdáját, és bár a visszavágón 30–27-re alulmaradtak, végeredményben meggyőző fölénnyel léptek tovább.
Császár bravúrjaira is szükség lesz
Császár bravúrjaira is szükség lesz
Császár bravúrjaira is szükség lesz
Császár bravúrjaira is szükség lesz
Császár bravúrjaira is szükség lesz
Császár bravúrjaira is szükség lesz

A folytatásban már sokkal szerényebb az esélye az újvárosi együttesnek, hiszen az egyik legerősebb európai bajnokság, a spanyol Asobal egyik reprezentánsa, az Aragón lesz a következő ellenfél a legjobb nyolc közé vezető úton. Az első mérkőzésre szombaton idegenben kerül sor, és a dunaújvárosiak már a keddi, Gyöngyös elleni bajnokin is a kinti találkozóra tervezett taktikájukat gyakorolták. Imre Vilmos vezetőedző friss videók, internetes és egyéb szakmai információk alapján igyekezett a lehető legjobban feltérképezni az ellenfelet.

„Jó formában vannak a spanyolok, csakúgy, mint mi – kezdte értékelését a tréner. – Szoros mérkőzésre számítok idegenben és idehaza is, előfordulhat, hogy egy gól dönt majd a továbbjutásról. Döntő lehet, hogy a gyors visszarendeződést melyik csapat tudja jobban megoldani. A miénknél jobb csapattal találkozunk, de bravúrra készülünk. Egyes posztokon három, sőt négy bevethető játékossal áll fel az Aragón. Játékban azonban, úgy érzem, fel tudjuk velük venni a versenyt.”
A tréner hozzáfűzte, hogy gyors kézilabdát játszanak a spanyolok, de úgy véli, ezzel nem lesz gond, a Dunaferr ritmusa időnként felül is múlhatja ellenfeléét. Az újvárosiak lassítani nem tudják, de nem is akarják az Aragónt. A spanyolok rengeteg gólt lőnek, de sokat is kapnak. Legutóbbi barcelonai vendégszereplésükön például 35 gólt lőttek, mindössze két góllal maradtak alul világklasszis riválisukkal szemben. Szerdán Leónban is csak 33–30-ra kaptak ki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik