Az unokabáty azért jobb

M. Z., V. Gy.M. Z., V. Gy.
Vágólapra másolva!
2006.12.01. 01:00
Címkék
Pécsett új futballistát tesztelnek: Severin Drogbát, aki a „nagy” Drogba, Didier unokatestvére. Bár futballtudásban nem veheti fel a versenyt a Chelsea sztárjával, azért érdekes lehet, hogy miként került Magyarországra.
Az őt már második alkalommal tesztelő edző, Keszei Ferenc az egyik legrutinosabb szakember a honi mezőnyben. Jellemző rá, hogy jó érzékkel választja ki a labdarúgókat, mondják, jó szeme van a tehetségek felfedezéséhez. Kíváncsiak voltunk, mi a véleménye Severin Drogbáról.

„Fiatal, tehetséges és fejlődőképes labdarúgóról van szó – mondta Keszei Ferenc. – Bár látszik, hogy fél évet kihagyott, ezért gyenge erőállapotban érkezett hozzánk. Nyilván sokkal meggyőzőbb lehetett volna a játéka, ha rendben van a kondíciója. Átlagos alkatú játékos, kár, hogy nem magasabb és erősebb. De jó is lenne, ha úgy nézne ki, mint az unokabátyja... Egyébként pedig technikás és viszonylag gyors. Szimpatikussá teszi az eltökéltsége, profinak készül, és mindent meg is tesz azért, hogy a legjobbak közé kerülhessen. Ha nálunk marad, mindenképpen javasolom majd a vezetőségnek, hogy fejlődése és állóképességének javulása érdekében fél évre adjuk kölcsön valamelyik velünk kapcsolatban álló NB III-as csapatnak, hogy megerősödjön. Nekünk is vannak fiatal tehetséges csatáraink, például Nógrádi Árpád vagy Laki Zoltán, ám jelenlegi helyzetünkben szükségünk lenne egy gyors, jól fejelő, robbanékony támadóra – kár, hogy Didier Drogba szóba sem jöhet... Viszont nem titok, előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a Nyíregyházán futballozó Sztipánovics Barnabással.”

„A név persze kötelez!”

– Miért éppen Magyarországot választotta?
– A menedzseremnek vannak itt kapcsolatai, többek között ő közvetítette a Honvédba Benjamint – mondta Severin Drogba. – Engem is ajánlott Kispestre, de akkor éppen nem volt rám pénz. Később megnéztek a Vasasnál is, ahol azt mondták, januárban újra üljünk le tárgyalni.

– A Drogba névvel kapósabb is lehetne, nemde?
– Csaknem hat hónapja nem játszottam tétmeccset. Amint megtalálom új csapatomat, rengeteget kell dolgoznom, hogy behozzam a lemaradásomat. Amint utolérem magam, ígérem, két-három gólt rúgok meccsenként. A név persze kötelez, Drogbaként nem lehet félvállról venni a focit! Remélem, a pécsiekkel sikerül megállapodnom, akár úgy is, hogy kezdetben csak edzek náluk, és alacsonyabb osztályú csapatnak adnak kölcsön.

– Tartja a kapcsolatot neves unokatestvérével?
– Kedden beszéltünk telefonon, és decemberben találkozunk majd Párizsban. Édesapám Franciaországban él, én édesanyámmal Elefántcsontparton.

– Focizott valaha együtt Didier-vel?
– A családban mindenki focizik, de Didier és köztem sajnos túl nagy a korkülönbség ahhoz, hogy együtt játszhattunk volna. A családi legendák szerint kisgyerekként egyáltalán nem látszott rajta, hogy milyen remek játékos lesz. Azt mondják, ifistaként én ügyesebb voltam...

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik