Ciolek az új hajrámenő

Rác Benedek Balázs jelenti SalzburgbólRác Benedek Balázs jelenti Salzburgból
Vágólapra másolva!
2006.09.24. 00:35
Címkék
A szünnap után újra a küzdelmeké volt a főszerep a salzburgi országúti vb-n: szombaton az U23-as férfiak és a hölgyek mezőnyversenyére került sor. A világbajnok Gerald Ciolek és Marianne Vos lett.
A 23 éven aluli fiúk „hajnali” fél tízkor szálltak nyeregbe Salzburgban, köztük három magyar versenyző is. A legjobban Cziráki István zárt, aki a nyolckörös, 177.2 kilométeres viadal végén 25 másodperc hátránnyal a 68. helyen ért célba. Kusztor Péter (138.) és Mecséri Zoltán (140.) egy-egy kör hátránnyal érkezett be.A világbajnok a 20 éves német Gerald Ciolek lett, akinek egy szökés hozta meg a sikert. Öt társával a cél előtt 12 kilométerrel lépett meg a mezőnytől, majd ahogyan az várható volt, a sprintben ő bizonyult a leggyorsabbnak. Méltó követője lehet a pályafutása vége felé járó honfitársának, Erik Zabelnek.A hölgyeknek két körrel kevesebbet, azaz 132.6 kilométert kellett megtenniük. Király Mónika sajnos már az első „fordulóban” leszakadt a főmezőnytől, és végül feladta a versenyt. A világbajnoki cím sprintben dőlt el, a leggyorsabbnak a finisben a holland Marianne Vos bizonyult.Vasárnap a fő attrakció, a férfiak mezőnyversenye következik. A bringások tizenkétszer teljesítik a 22.2 kilométeres kört. A fiatalok versenye alapján egy szökés dönthet a két emelkedővel nehezített pályán, ami az egynapos specialistáknak kedvez (például az olasz Paolo Bettininek, vagy a spanyol Alejandro Valverdének, de képtelenség felsorolni az összes esélyest), ám a sprintereknek szintén lehet keresnivalójuk, így értelemszerűen a címvédő belga Tom Boonen is reménykedhet.A 198 fős mezőnyben egy magyar induló lesz, a Crédit Agricole profija, Bodrogi László, aki elmondta, megpróbál minél tovább a főmezőnnyel tartani, az utolsó egy-két körben pedig nagyon figyel, és ha marad ereje, illetve szerencséje is van, csatlakozhat egy sikeres szökéshez.ORSZÁGÚTI VB, SALZBURG
Mezőnyverseny. Férfiak. U23 (177.2 km). Világbajnok: Gerald Ciolek (Németország) 4:00:50 (44.146 km/óra), 2. Feillu (Franciaország) azonos idővel, 3. Hatuncev (Oroszország) a i., …68. Cziráki István (Magyarország) 25 másodperc hátrány, …138. Kusztor Péter (Magyarország) 1 kör hátrány, …140. Mecséri Zoltán (Magyarország) 1 kör hátrány.
Nők (132.6 km). Világbajnok: Marianne Vos (Hollandia) 3:20:26 (39.783 km/óra), 2. Worrack (Németország) azonos idővel, 3. Cooke (Nagy-Britannia) a i., …Király Mónika (Magyarország) feladta.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik