Izmosabban játszik a Fehérvár

SZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁSSZÉKELYHIDI JÁNOS, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2006.09.10. 02:27
Címkék
Betonbiztos védekezés, gyors ellenakciók – a bajnoki évad elején még botladozó FC Fehérvár kezd magára találni. A Vasas legyőzése már azt mutatja, hogy ismét erős, egységes csapata lehet Csertői Aurélnak.
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt
Danis Barna
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt
Danis Barna
Az angyalföldi Németh Norbert lemaradt a labdával megiramodó Mario Bozsics mögött, és a Vasas sem tudta beérni a Fehérvárt

Négy hónappal ezelőtt hatalmas tétért játszott a két együttes: az Üllői úti stadionban a Magyar Kupa döntőjében az FC Fehérvár és a Vasas volt az érdekelt, és minden bizonnyal sokan emlékeznek rá, hogy 2–2-es döntetlen után a székesfehérváriak büntetőrúgásokkal kerekedtek riválisuk fölé. Azóta Csertői Aurél együttese megjárta a nemzetközi porondot – az UEFA-kupában a kazah Kajrat Almati gárdáját búcsúztatta, a svájci Grasshoppers ellen viszont kiesett –, az angyalföldiek pedig, noha eredetileg a második vonal küzdelmeire készültek, a Ferencváros kizárása után mégis a legjobbak között folytathatták.
A találkozó előtt a két szakvezető közül Csertői Aurél volt nehezebb helyzetben, hiszen nélkülözni kényszerült védelmének alapemberét, a válogatott Koller Ákost (a labdarúgót a jövő héten operálja dr. Abkarovits Géza), és úgy tűnt, Sebők Zsolt szolgálatairól is kénytelen lemondani, mígnem a kapus végül vállalta a játékot, ami egyben azt is jelentette, hogy Viniczai Ádám bemutatkozása a legjobbak között késik.

A mérkőzés első negyedórájában bebizonyosodott, hogy a fiatal, átalakuló Vasasban van fantázia. A vendégek rendkívül fegyelmezetten, nagy lelkesedéssel futballoztak, s ebben a periódusban többnyire rá tudták erőltetni akaratukat a házigazdára. Negyedórai futballt követően Lémon Oszkár asszisztens tévesen állított meg lesen egy hazai támadást, s bár Csertői Aurél ekkor még joggal dühöngött, később minden bizonnyal elégedetten vette tudomásul, hogy csapata átvette a játék irányítását. Nagy Dániel két felfutása jelentette az első veszélyt Németh Gábor kapuja előtt, azonban a hazaiak vezető góljára egészen a játékrész hajrájáig várni kellett. A gólban egyébként főszerepet játszott Alexander Alumona, aki kiverekedte magának a labdát a jobb oldalon, Nagy Dániel, aki jól gurított vissza lövésre, és természetesen Mohl Dávid neve is említést érdemel, mert ő kapásból lőtte a labdát az angyalföldi kapu bal oldalába.

A második játékrészt azonnal góllal kezdhette volna a Fehérvár, Kuttor Attila lövését azonban Németh Gábor bravúrral hárítani tudta. Ezt a lehetőséget ugyan elhibázták a fehérváriak, később azonban Fehér Zsolt a hálóba bólintotta a labdát Mario Bozsics jobb oldali szabadrúgása után, és a játékrész közepén már sejteni lehetett, Székesfehérvárott marad a három bajnoki pont. Ami a bajnokság elején jellemezte a fehérváriak futballját, azaz hogy a csapat védelme rengeteg helyzetet ajándékoz az ellenfélnek a saját kapuja előterében, s bár sorozatban dolgozza ki a ziccereket, szinte képtelen a hálóba találni, ezúttal nem volt felfedezhető. Kuttor Attiláék kilencven percen keresztül fegyelmezett védekezést mutattak be, Sebők Zsoltnak tulajdonképpen egyetlenegyszer sem kellett nagyobb erőfeszítéssel védenie, támadásban pedig három lehetőségből kétszer is a hálóba talált Csertői Aurél együttese.

A meccs ugyanakkor megmutatta azt is, hogy a Mészöly Géza keze alatt formálódó Vasas idővel „acélos” csapattá válhat, azonban egyelőre még a fiatalokkal teletűzdelt angyalföldi gárdának túl nagy falat az FC Fehérvár. Azt ugyan nem lehet állítani, hogy a hazaiak kifogástalan futballt mutattak be, azonban kétségtelenül igaz, a Magyar Kupa-győztes együttes már feljövőben van: két vereséget, valamint egy döntetlent követően immár másodszor győzött, s megkezdte a felzárkózást a bajnoki táblázaton.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

A 6. forduló műsora

Szeptember 15., péntek:

DVSC-TEVA–Budapest Honvéd 19.00 (Tv: Duna TV)

Szeptember 16., szombat:
Vasas–MTK Budapest 15.00 (Tv: Sport2)
Paks–Diósgyőri VTK 16.00
Kaposvári Rákóczi–FC Fehérvár 19.00
PMFC-Pécs Plaza–Győri ETO FC 19.00
ZTE FC–REAC 19.00

Szeptember 17., vasárnap:
Vác–FC Tatabánya 18.30
Szeptember 18., hétfő:
FC Sopron–Újpest 18.00 (Tv: Sport2) ---- 21. perc: A Vasas-védők hibájából Sitku került kecsegtető helyzetbe, de a fehérvári csatár 21 méterről, elhamarkodottan a kapu fölé lőtte a labdát.
27. perc: Bozsics a jobb oldalról ívelt be szabadrúgásból, Kuttor hat méterről alig fejelte a kapu mellé a labdát.
40. perc: Egy jobb oldalról átívelt labdát Bozsics a bal oldalon ügyesen visszapasszolt a felfutó Mohl elé, és ő nyolc méterről, kapásból, ballal a kapu jobb oldalába helyezett.
1–0

46. perc: Dvéri jobb oldali szabadrúgása után Kuttor a bal oldali ötös sarkáról lőtte kapura a labdát, azonban Németh Gábor bravúrral ütötte ki középről.
66. perc: Bozsics 22 méteres szabadrúgását követően Fehér Zsolt 12 méterről fejelte a bal alsó sarokba a labdát.
2–0

69. perc: Dvéri 22 méteres szabadrúgása után a labda túljutott a sorfalon, de Németh Gábor biztosan hárított a kapu jobb oldala felé vetődve.
78. perc: Bozsics 25 méterről váratlanul nagy lövést zúdított kapura, Németh Gábor azonban a mezőnybe öklözte ki a labdát. ---- Mestermérleg
Csertői Aurél, az FC Fehérvár vezetőedzője: Az első negyedóra gyengébbre sikerült, utána azonban átvettük az irányítást, egyértelműen jobbak voltunk, megérdemeltük a győzelmet.
Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője: A rutinosabb csapat joggal nyerte meg a találkozót: a Fehérvár kihasználta lehetőségeit, míg ez nekünk most nem sikerült.

A játékvezető értékelése
Játékvezető: Solymosi Péter (7). Az első félidőben jól vezette a találkozót, igaz, két esetben talán felülbírálhatta volna segítőit. A második játékrészben azonban visszaesett a teljesítménye, ekkor már több kisebb hibája akadt.
Asszisztensek: Takács G., Lémon

Bizonyítvány
A sérüléséből visszatérő Sebők Zsoltnak tulajdonképpen nem akadt védenivalója, a mezőny legjobbja egyértelműen a második találatot jegyző Fehér Zsolt volt, és Mohl Dávid is dicsérhető a teljesítményéért. A középpályások közül Dvéri Zsolt szabadrúgásai és szögletei ezúttal kevesebb veszélyt jelentettek, Schwarcz Zoltán nagy területen futballozott, és Mario Bozsics is jó teljesítményt nyújtott. A támadók közül Nagy Dániel jól kezdett, de a második játékrészre visszaesett, Alexander Alumona viszont rég nyújtott ilyen jó teljesítményt. A Vasas kapujában Németh Gábor a gólokról nem tehetett. A védelemből két szélső ember, Balogh Zsolt és Tóth András jobban teljesített a két középső társánál. A középpályássorban Pintér Zoltán dicsérhető, az elöl lévők közül pedig Lázok János játékában volt energia.
Statisztika
Összes lövés, fejes:12:8 (6:6)
Kaput eltaláló lövés, fejes:8:3 (3:3)
Szabálytalanságok:17:28 (9:14)
Lesek:2:0 (0:0)
Szögletarány:5:5 (4:3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik