Vita néhány légiós miatt

BORBÉLY KÁROLYBORBÉLY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2006.09.02. 01:34
Címkék
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága elutasította a Kecskeméti TE óvását, melyet a KTE–Nyíregyháza (1–2) NB II-es bajnoki találkozót követően nyújtott be a hazai egyesület.
A lila-fehérek azt kifogásolták, hogy a nyírségieknél háromnál több Európai Unión kívüli labdarúgó szerepelt egyszerre a pályán. A második fordulóban rendezett mérkőzés finisében ugyanis négy külföldi – Claudiu Mircea Cornaci (román), Madalin Popa (román), Dejan Vukadinovics (szerb), George Meneugong (kameruni) – volt azonos időben a játéktéren. A versenybizottság kikérte a Külügyminisztérium állásfoglalását abban a kérdésben, hogy mely nemzetek esnek EU-elbírálás alá. Nos, a minisztérium válaszában az szerepelt, hogy Románia, Horvátország, Bulgária, Törökország és Macedónia EU-elbírálás alá esik, függetlenül attól, hogy még nem tagjai az Uniónak.

A kecskeméti vezetőség nem fogadta el a versenybizottság döntését, és máris benyújtotta a fellebbezést az MLSZ-hez. Kisjuhász Gyula, a KTE-t működtető kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, sokkal körültekintőbb eljárást szerettek volna, és nem olyat, amelyen még tárgyalás sem volt. Meg sem hallgatták őket, nem érvelhettek például azzal, hogy az eddigi mérkőzéseken minden klub EU-n kívülinek tekintette a fent felsorolt országok labdarúgóit. Azt sem értik a kecskemétiek, miként került a képbe a Külügyminisztérium, hiszen nem ez a szervezet írta ki a bajnokságot. Az ügynek lesz folytatása, mert mint megtudtuk, a kecskemétiek a legmagasabb fórumig is hajlandóak elmenni az igazukért. Nem is elsősorban a három pontért, hanem azért, mert így akár tizenegy olyan játékos lehet a pályán egy adott csapatnál, akit EU elbírálás alá eső országból igazoltak. Ez pedig a lila-fehérek szerint nem tenne jót a magyar labdarúgásnak, de ellenkezik az MLSZ versenykiírásának a szellemiségével is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik