„Világklasszis középhátvédpáros”

Vágólapra másolva!
2006.07.03. 19:29
Bár a világbajnokság előtt a német labdarúgó-válogatott gyenge pontjának a középső védelmet tartották, nem lett igazuk a kritikusoknak: Mertesacker és Metzelder megállja a helyét. Az egykori kiváló védő, Jürgen Kohler szerint már világklasszisok.
Mertesacker (jobbra) még nem kapott sárga lapot a válogatottban
Mertesacker (jobbra) még nem kapott sárga lapot a válogatottban
Mertesacker (jobbra) még nem kapott sárga lapot a válogatottban
Mertesacker (jobbra) még nem kapott sárga lapot a válogatottban

Sokan átkozták Jürgen Klinsmann szövetségi kapitányt, hogy nem kapott meghívót a rutinos Christian Wörns, Jens Nowotny pedig a kispadon csücsül. Az egykori kiváló támadó a hannoveri Per Mertesackernek és a dortmundi Christoph Metzeldernek szavazott bizalmat.

A duó élt is a kapott lehetőséggel, és bár az első meccsen még két gólt kaptak Costa Ricától, azóta viszont ritkán jutnak keresztül rajtuk. Ha mégis, akkor ott van mögöttük a rutinos Jens Lehmann, aki szintén jó produkciót nyújt a válogatottban.

Mertesacker már 28 alkalommal volt válogatott, ám még egyszer sem kapott sárga kártyát. A világbajnokságon is rendkívül tisztán játszik, úgy hozta le a 120 percet Argentína ellen, hogy a játékvezetőnek egyszer sem kellett szabadrúgást ítélnie ellene. Annak ellenére, hogy egyszer sem szabálytalankodott, Crespo, Tevez és társaik nem nagyon tudtak mellette helyzetbe kerülni.

A válogatott egykori kiválósága, Jürgen Kohler egyenesen világklasszisnak titulálja a két belső védőt.
„Ők alkotják a legjobb védelmet, szerintem jelenleg csak az argentin Ayala és az olasz Cannavaro ér fel velük ezen a világbajnokságon. Azonban a két vetélytárs már 33 éves, míg a német fiúk jóval fiatalabbak, így ők még fejlődhetnek. Per filigránabb típus, aki remekül olvassa a játékot, míg Christoph valamivel gyorsabb, keményebb és talán a támadásokat is jobban tudja segíteni. Remek kombináció.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik