FTC, DVSC: küzdenek, és bízva bíznak

B. A., S. J.B. A., S. J.
Vágólapra másolva!
2006.04.18. 02:02
Címkék
Nagy sikerrel nem dicsekedhet az FTC, de talán nem lesz reménytelen a helyzete Zaporizzsjában a visszavágón, míg a DVSC-nek itthon kell megpróbálnia ledolgozni a Kaproncán összeszedett ötgólos hátrányát.
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok
Kirsner Erikát gyötörték az ukránok

A ferencvárosi lányok remek eredményeket halmozva bejutottak a harmadik számú európai kupa elődöntőjébe. Az átalakuló, fiatal, ráadásul sérülésektől is hátráltatott együttestől ez várakozáson felüli eredmény, akárcsak az ukrán bajnok Motor Zaporizzsja elleni siker (24–23) az elődöntő első, népligeti találkozóján. Hogy a visszavágón mire lehet elegendő az egygólos előny, az nem túl izgalmas kérdés, mert a válasz egyszerű: szinte semmire.

Az NSO ajánlja:

Fantasztikus bravúr volt már az is, hogy a csaknem végig biztosan vezető Motort remekül hajrázva legyőzte az FTC, amelyben ezúttal Katarina Mraviková volt a vezéregyéniség, mert az átlövők nem bírtak a kitűnő ukrán védőkkel. A visszavágón a jó eredményhez, a kisebb csodához még az eddiginél is látványosabban kell megmutatnia az FTC-nek, hogy képes erején felüli produkcióra. A Fradi-szív csodatevő ereje azonban már eddig is többször átlendítette Tóth Tímeát, Kirsner Erikát és a többi nagyszerű adottságokkal és képességekkel megáldott ferencvárosi lányt a nehézségeken.

Közönsége és edzője egyaránt büszke lehetett az FTC hajrájára, amelyben Szamoránsky Piroska volt az együttes húzóembere. A végjátékban mutatott teljesítményével Ukrajnában is lesz esélyük a zöld-fehéreknek, ha játékuk olyan lesz, mint az első találkozó végén. A helyzetük tehát nem reménytelen, viszont fantasztikus akarat, és tökéletes összpontosítás kell a visszavágón.

Nehéz meccs után érkezett meg Kaproncáról Debrecenbe a DVSC autóbusza, s bizakodva búcsúztak el egymástól Bíró Imre játékosai, akik úgy érezték, a horvátországi 26–21-es vereség ellenére csak tőlük függ, hogy az április 23-i visszavágón le tudják-e dolgozni hátrányukat.

„Hisszük, hogy ott leszünk az EHF-kupa fináléjában, s ez nem csak afféle kincstári optimizmus – foglalta össze a társaság véleményét a csapatkapitány, Kereki Edina. – Horvátországban is egyenlő ellenfelei voltunk a Podravkának, s ha a visszavágón még türelmesebben és hatvan percig összpontosítva tudunk kézilabdázni, akkor megnyerhetjük a párharcot. Az ötgólos különbség határeset, de nem lehetetlen feladat a továbbjutás. Bízunk magunkban, és bízunk a DVSC szurkolótáborában, hiszen a Hódos Imre Sportcsarnok hangulata nagyon sokat számít.”

A debreceniek félidőben még 12–11-re vezettek a Podravka Koprivnica otthonában, szünet után azonban sok technikai hiba csúszott a Loki támadásaiba, ráadásul a magyar együttes játékából nagyon hiányoztak az átlövésgólok – a 21 gólból tízet szereztek a szélsők. Dicsérhető viszont a DVSC védekezése, a kapuban pedig ismét remekelt az ukrán válogatott Tatjana Vorozscova.

Szavazás

Döntőbe jutott az FTC a női kézilabdázók EHF-kupájában. Mit vár?

---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik