Leo Beenhakker a célkeresztben

KECSKÉS ISTVÁN, B. B.KECSKÉS ISTVÁN, B. B.
Vágólapra másolva!
2006.03.13. 02:41
Címkék
Azt még nem tudni, ki lesz a kapitány, az azonban már biztos, hogy Nyilasi Tibor után Róth Antal is visszautasította a megtisztelő felkérést. A Ferencvárossal korábban játékosként és edzőként is sikeres Nyilasi Tibor pénteken jelezte Kisteleki Istvánnak, hogy nem vállalja a válogatott irányítását, az U21-es válogatottal tavaly kiemelkedően szereplő Róth Antal pedig vasárnap jutott erre az elhatározásra.
A szakember talán Pest felé tekint
A szakember talán Pest felé tekint
A szakember talán Pest felé tekint
A szakember talán Pest felé tekint
A szakember talán Pest felé tekint
A szakember talán Pest felé tekint
„Három órát tárgyaltam az utánpótlás-válogatott szövetségi edzőjével arról, hogy legyen ő a szövetségi kapitány, ám végül nem vállalta el a feladatot – mondta Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke. – Róth Antal közölte, hogy a továbbiakban is az U21-es csapattal szeretne dolgozni, én pedig elfogadtam ezt az álláspontját. Ami a válogatott irányítását illeti, én rendszerben gondolkodom, és ebben igen fontos szerepe lesz majd Róth Antalnak.”
Kisteleki Istvánnak a március 16-i elnökségi ülésen kell majd részletes tervekkel előállnia a válogatottakkal kapcsolatban. Mint arról már korábban beszámoltunk, az elnök olyan rendszert kíván kidolgozni, amely biztosítja a sikeres munkát a felnőtt- és az utánpótláscsapatoknál is. Ehhez a struktúrához kell majd megkeresni a megfelelő embereket.

A terveiről több szakértővel is egyeztet Kisteleki István, és ezért találkozott vasárnap a hétvégét Budapesten töltő kiváló holland szakemberrel, Leo Beenhakkerrel is. A korábban – többek között – a Feyenoordot, az Ajaxot, a Real Madridot és a Zaragozát is irányító edző nem kis bravúrral kijuttatta a németországi világbajnokságra Trinidad és Tobago válogatottját.

„A világ egyik legjobb edzője barátai meghívására érkezett hazánkba, én csak kihasználtam az alkalmat a találkozásra és a beszélgetésre – mondta Kisteleki István. – Igen hasznos beszélgetést folytattunk, amelynek keretében természetesen érintettük a magyar labdarúgás jelenlegi helyzetét is. Felvázoltam Beenhakker úrnak a szakmai rendszerrel kapcsolatos elképzeléseimet, és örömmel tapasztaltam, hogy sok mindenben egyetértettünk. Nagyon hasznos volt a tanácskozásunk, amely nem ért itt véget, mert Leo Beenhakker felajánlotta, hogy a jövőben is szívesen segít a tanácsaival.”
Ezt akár úgy is érthetjük, hogy a 64 éves edző a nyártól a magyar válogatott kapitánya is lehet. Trinidadi szerződése ugyanis a világbajnokságon lejár, és a hírek szerint szívesen visszatérne Európába. Mondhatni, addig ráérne a magyarországi munkába lépéssel, hiszen a vb-ig csupán egy (május 30-án Anglia ellen) lekötött meccse van a válogatottunknak… ---- L ---- H
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik