Gera Zoltán edzett!

P. T., S. ZS.ÉP. T., S. ZS.É
Vágólapra másolva!
2006.02.22. 02:25
Címkék
Hosszú idő után ismét végigdolgozta az angol West Bromwich Albion edzését Gera Zoltán. A válogatott játékos a tavaly ősszel kézsérüléssel bajlódott (az előző bajnokság utolsó fordulójában tört el a keze), novemberben lágyéksérvvel operálták Londonban, de a visszatérését később combsérülés is akadályozta.
Újra a WBA öltözőjében
Újra a WBA öltözőjében
Újra a WBA öltözőjében
Újra a WBA öltözőjében
Újra a WBA öltözőjében
Újra a WBA öltözőjében
A WBA és Gera Zoltán hivatalos honlapja most arról számolt be, hogy a 33-szoros magyar válogatott labdarúgó hosszú idő után ismét együtt gyakorolhatott a csapattársaival, a kétkapus játékban is részt vett, igaz, érthetően elfáradt a végére.

„Nagyon örülünk, hogy Zoltán visszatért közénk – mondta Bryan Robson, a WBA menedzsere. – Régóta vártuk, hogy bekapcsolódjon a közös munkába, visszavártuk, és reménykedünk, hogy ebben a szezonban számíthatunk még rá. Szükségünk lenne a tudására… Természetesen most semmi más dolgunk nincs, mint figyelni a mozgását, óvatosan adagolva a terhelést, elérni azt, hogy a kondíciója újra megfelelő legyen, hiszen a több hónapja tartó hiányzás során veszített az erőnlétéből. Bármennyire is örömteli, hogy újra velünk edzett, és hogy felszabadultan, jókedvűen futballozott, a legkevésbé sem szeretnénk elkapkodni a szerepeltetését. Ha visszatér az ereje, és teljesen panaszmentes lesz, akkor, de csakis akkor kerülhet szóba, hogy bajnoki mérkőzésen is pályára léphessen.”

A klub szakemberei szerint hónapok óta most mozgott a legbiztatóbban a magyar játékos, aki legutóbb 2005. október 1-jén, azaz több mint négy és fél hónapja játszott végig egy Premier League-találkozót (Blackburn–West Bromwich Albion 2–0). Rengeteg kezelést kapott, az elmúlt hetekben Budapesten vett részt rehabilitációs kezeléseken, és a jelek szerint a hazai vizsgálatok és gyógymódok hatásosnak bizonyultak. Gera Zoltán elmondta: nem akar semmit elkiabálni, vagy túlságosan korán örülni a valóban biztató jeleknek, de lelkileg feldobta, hogy fájdalmak nélkül edzhetett. Mint mondta, külön öröm számára, hogy a labdás gyakorlatokat is elvégezte, és így az sem zavarta, hogy a korábban megszokotthoz képest ezúttal jobban elfáradt.

Tehát reménykedhetünk benne, hogy vége a kálváriájának, és Gera Zoltán segítségére lehet kiesés ellen harcoló klubjának. A WBA jelenleg a még bentmaradást jelentő 17. helyen áll, hat ponttal előzi meg a mögötte tanyázó Birmingham Cityt.

Sztár és ász egy cipőben

Bár a képlet egyszerűnek tűnik, MVIII nem egyenlő 1008-cal; az MVIII ez esetben a Mercurial Vapor III-nak felel meg. A Nike 1998-ban dobta piacra a stoplis cipő első változatát, azt Ronaldo viselte a franciaországi világbajnokságon. Az azóta eltelt nyolc esztendőben továbbfejlesztették a lábbelit, a legfrissebb, a harmadik „kiadást” immár olyan klasszisok viselik, mint Thierry Henry (Arsenal), Adriano (Inter), Zlatan Ibrahimovic (Juventus), Cristiano Ronaldo (Manchester United) vagy Didier Drogba (Chelsea). Thiery Henry és Adriano egyébként megadta a módját a cipő „betörésének”: az előbbi három, az utóbbi pedig két gólt szerzett azon a mérkőzésen, amikor először viselte.
A veretes névsorhoz most Gera Zoltán (West Bromwich Albion) és Rajczi Péter (Újpest) csatlakozott. A Puskás Ferenc Stadion öltözőjében tartott sajtótájékoztatón az Angliában légióskodó középpályás csak virtuálisan jelent meg: videoüzenetben mondta el, mennyire tetszik neki az új stoplis, amely – és ezért is tetszik neki annyira – az első és kedvenc futócipőjének kényelmét idézi. Fájdalom, Gera Zoltán sokszor még nem bújhatott bele, hiszen az őt hónapok óta kínzó sérülése miatt csak hétfőn kezdte el az edzéseket, annak viszont nem volt akadálya, hogy a sportszergyártó céggel jó kapcsolatot ápoló labdarúgó részt vegyen a párizsi reklámfotózáson. Rajczi Péter annyival előrébb jár válogatottbeli társánál, hogy az Újpest múlt heti, belgiumi túráján már próbálgatta – élesben pedig a szombati, Diósgyőr elleni szezonnyitó alkalmával tesztelheti a cipőt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik