Pólólecke után pótvizsga

SZ.G. SZ.G.SZ.G. SZ.G.
Vágólapra másolva!
2005.12.10. 02:44
Címkék
A férfi LEN-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóit rendezik a hét végén, az FTC és a Szeged szombaton, az Eger vasárnap játszik a továbbjutásért. Kezdjük a rosszal.
Katonás Gergô biztos a sikerben
Katonás Gergô biztos a sikerben
Katonás Gergô biztos a sikerben
Katonás Gergô biztos a sikerben
Katonás Gergô biztos a sikerben
Katonás Gergô biztos a sikerben

LEN-KUPA, FÉRFIAK

Nyolcaddöntő, visszavágók. Szombat: Galatasaray (török)–Szintez Kazany (orosz) (az első mérkőzésen: 5–17), Duisburg (német)–Betonút-FTC (7–10), Panioniosz (görög)–Kotor (szerb-montenegrói) (8–11), Nice (francia)–Cremona (olasz) (5–14), Dinamo Moszkva (orosz)–Szeged-Beton VE (8–4), Jadran Split (horvát)–Aix les Bains (francia) (16–9), Brescia (olasz)–Cannstatt (német) (11–6). Vasárnap: Szpartak Volgográd (orosz)– Brendon-Fenstherm-ZF-Eger (8–12)
A Szeged-Beton VE három héttel ezelőtt 8–4-es vereséggel sokkolta szurkolóit. Azért is volt kínos meglepetés a végeredmény, mert a Dinamo Moszkva nem tartozik a sztáralakulatok közé, legutóbb a negyedik helyen végzett az orosz bajnokságban. "Leckét kaptunk a modern, korszerű vízilabdából" – mondta a kudarc után Gyöngyösi András vezetőedző. Tény, a rivális stabil csapatjátékkal rukkolt ki, míg a szegediek nyolcból hat emberelőnyt pazaroltak el, és távoli kísérleteik sem sikerültek. Innen szép nyerni? Lehet egyáltalán?
"Semmi mást nem kell tennünk, mint töretlen lelkesedéssel pólózni, és úgy ugrani be a medencébe, hogy mindenáron tovább akarunk jutni – magyarázta a sikerreceptet Tóth László, a Beton minden hájjal megkent centere. – Ez hiányzott Szegeden. Úgy nem szabad meccset kezdeni, hogy majd csak lesz valahogy. A Dinamo semmivel sem jobb csapat nálunk, így azt sem tartom lehetetlennek, hogy Moszkvában behozzuk a hátrányunkat. Az Eger ellen is sikerült négygólos hátrányt ledolgoznunk a bajnoki bronzpárharcban, igaz, akkor idegenben veszítettünk, és otthon javíthattunk."

Tavaly a Fradi hasonló cipőben járt. A zöldek ugyancsak a Varga II Zsolttal felálló Dinamóval akadtak össze a nyolcaddöntőben, és az első derbin két találattal maradtak alul. Az orosz fővárosban közel jártak a bravúrhoz, végül egy góllal nyertek, és szomorú győztesként távoztak.
A Szeged esélyei tehát csekélyek, a Ferencváros ellenben felülmúlhatja legutóbbi produkcióját, hiszen 10–7-es győzelemmel kezdett a Népligetben a német Duisburg ellen. Bíró Attila gárdája már 9–3-ra is vezetett, ám a hibák és a bírók ténykedése miatt (sok kontrafaultot fújtak be a hazaiaknál) háromra csökkent az előny.
"A továbbjutás így is kötelező – jelentette ki Katonás Gergő, az FTC válogatott átlövője. – Az Egerben elszenvedett hatgólos bajnoki vereség ellenére kellő önbizalommal vágunk neki az útnak, megnyugtató az előnyünk.

A szakosztály anyagi helyzete annál kevésbé ad okot a nyugalomra, de ez már egy másik történet.
Az Eger a hazai 12–8-as diadallal igyekszik jól sáfárkodni Volgográdban, a párharc helyszíni előzetesét holnapi számunkban olvashatják. ---- P ---- T
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik