Hátrányból indult a listavezető

Benkő Gábor, Botár LászlóBenkő Gábor, Botár László
Vágólapra másolva!
2005.12.04. 02:27
Címkék
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A nézők még azzal voltak elfoglalva, hogy a Fehérvár vadonatúj meze fekete avagy sötétkék színű-e (a többség egyébként az utóbbira szavazott), amikor a kezdő sípszó után mintegy húsz másodperccel a Sopron megszerezte a vezetést. Hideg zuhany volt ez a javából, ám a hazaiak gyors gólja miatt legalább lehetőség nyílt rá, hogy kiderüljön, vajon a listavezető mihez kezd az ebben a szezonban számára ismeretlen helyzettel. Sok kritika érte már Csertői Aurél vezetőedző csapatát, mondván, túlságosan is defenzív futballt játszik és taktikai repertoárja is sematikus. Márpedig ettől kezdve kontrákra nem igazán építhettek a vendégek.

Az első félórában nem talált fogást a Sopronon a Fehérvár. Túl azon, hogy a vendégek a labdát sem birtokolták többet, mint az ellenfél, a széleken próbálkozó Simek Péter és Vincze Zoltán is hatástalannak bizonyult. Szervezett, fegyelmezett volt a hazai csapat, nem adott lehetőséget a fehérváriaknak arra, hogy megbontsák a védelmét. Ezt megunva, időnként a jobb oldalról középre húzódott Simek Péter, hogy a mélységből felpasszolt labdával kapura húzzon, vagy tőle szokatlan módon klasszikus középcsatárként futballozzon. Bár némiképp váratlanul, de éppen az ő elmozgásainak köszönhetően egyenlített az FC Fehérvár: a szélről belőtt labdát továbbította a kapuba. Az egyenlítő találat után átvette az irányítást az éllovas, a szünetig hátralévő időben olykor nyomasztó volt a fölénye, és a vezetést is megszerezhette volna. A soproniak játékában elsősorban az volt a hiba, hogy a középpályán nem tudták megszűrni az ellenfél akcióit, így jobbára a saját tizenhatosuk előtt és azon belül védekeztek.

Jót tett a 15 perces pihenő a Sopronnak, mert a fordulás után kiegyenlítettebb lett a mérkőzés: már nem volt fölényben a Fehérvár, amely egyenlítése tudatában már türelmesebben játszhatott. A hazaiak visszavették az irányítást, többet volt náluk a labda, de mivel az ellenfél ezúttal is masszívan, szervezetten védekezett, a fölény meddőnek bizonyult. A Fehérvár ellenfele hibájára várt, ám szórványos lehetőségeken kívül nem sok esélye nyílt az újabb gólszerzésre, igaz, a Sopronnak sem akadt igazi helyzete. A kisebb sérülés miatt lecserélt Giuseppe Signori helyére beálló Csordás Csaba ezen úgy próbált változtatni, hogy a bal oldalról olykor lendületből vezette rá a labdát a vendégek védelmére, ám ez sem hozott eredményt.

Húsz percig nagy iram jellemezte a mérkőzést, amely úgy is jó szórakozást nyújtott, hogy jóformán helyzet nélkül teltek a percek. Az utolsó negyedórára azonban a színvonal és az iram is visszaesett, és mivel egyik csapat sem boldogult az ellenfél szervezett védelmével, az 1–1-es döntetlen igazságosnak mondható. ---- M ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik