FTC: a markáns játék önmagában mit sem ér

DOROS LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁSDOROS LÁSZLÓ, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2005.10.21. 01:53
Címkék
A 9. forduló nyitó mérkőzését az Üllői úton rendezik, a Ferencváros vendége a Diósgyőr lesz. Azt nem lehet állítani, hogy két jó formában lévő együttes küzd meg  a Fradi eddig egyszer tudott nyerni, és a DVTK is csupán kétszer szerzett három pontot , de az biztos, hogy mindkét gárda elszántan küzd a győzelemért.
A hétvégi rangadón egészen a 79. percig vezetett a Ferencváros Újpesten, mégis pont nélkül maradt László Csaba csapata. A vasárnapi rangadón, csakúgy, mint a korábbi bajnoki mérkőzések többségén, újra Rósa Dénes volt a zöld-fehérek egyik legjobbja, igazán nem rajta múlott az FTC veresége. A nyolcszoros válogatott labdarúgó úgy véli, a Diósgyőr ellen már nem hibázhatnak, azaz minden körülmények között az Üllői úton kell tartaniuk a három pontot.

"Nagyon fájlalom, hogy az elmúlt fordulóban nem tudtuk megőrizni az előnyünket Újpesten – utalt viszsza az FTC elmúlt heti vereségére Rósa Dénes. – Ebben a bajnokságban nem először fordult elő, hogy a győzelem elmaradásáért nem csak magunkat okolhatjuk… Az utóbbi három bajnoki meccsünkön jóval markánsabb teljesítményt nyújtottunk, mint a korábbi fellépéseinken, ezért bízom benne, hogy a Diósgyőr ellen végre a győzelem is meglesz.. Abban biztos vagyok, hogy a három pont megszerzése nem lesz könnyű feladat, ugyanis a DVTK-nak is nagyon kell a győzelem."

Aki rendszeresen ott van a Ferencváros mérkőzésein, az tanúsíthatja, Rósa Dénes annak ellenére húzóembere csapatának, hogy mostanában némileg szokatlan módon a támadósorban jut szerephez.

"Az őszi idényben voltak kényszerhelyzetek, amikor rosszul álltunk a csatárposzton, László Csaba pedig úgy döntött, alkalmas vagyok a szerepkör betöltésére – folytatta a futballista. – Nincs ellenemre, ha ebben a csapatrészben kell futballoznom, csak most már jöjjenek a győzelmek. Győzni kell a Diósgyőr ellen, és akkor megindulunk felfelé."

Görcsoldó győzelem kell

Rósa Dénes nem bánja, ha vérbeli csatárként kell majd rohamoznia a diósgyôri kaput – a lényeg úgyis az, hogy csapata végre elinduljon felfelé
Rósa Dénes nem bánja, ha vérbeli csatárként kell majd rohamoznia a diósgyôri kaput – a lényeg úgyis az, hogy csapata végre elinduljon felfelé
Unger Tamás
Rósa Dénes nem bánja, ha vérbeli csatárként kell majd rohamoznia a diósgyôri kaput – a lényeg úgyis az, hogy csapata végre elinduljon felfelé
Az 1–1-re végződő DVTK– FC Sopron mérkőzés főszereplője Gáspár József volt: a diósgyőriek védője előbb öngólt lőtt, majd hamarosan egyenlített.

– Nem ilyen hazai kezdésről álmodott…
– Valóban nem. Roppant balszerencsés eset következtében jutottak vezetéshez a soproniak – emlékezett vissza az előző mérkőzésre Gáspár József. – A vendégek szabadrúgása után röviden fejeltük ki a labdát, az éppen Demjén Gábor elé került, ő pedig tizennyolc méterről lőtt. Nem találta el jól a labdát, semmi gondot nem okozott volna a hárítása kapusunknak, de mentés közben a lábamon gellert kapott a labda, és utána már csak azt láttuk, hogy ölelik egymást a soproniak.

– Utána a másik kapuba is betalált.
– A szögleteknél mindig előrehúzódom, ezt az edzőim is megkövetelik tőlem, magasságom és fejelőkészségem miatt. Most is ez történt, szerencsére Ciprian Binder remekül csavarta be a labdát, én pedig megelőztem az egyik védőt, és a jobb sarokba csúsztattam. Diósgyőrött egyébként ez volt a negyedik gólom.

– A csapat neve a tabella hátsó felében olvasható: milyen érzés most diósgyőri labdarúgónak lenni?
– Nagyon jó. A klubvezetőség minden anyagi kérdést rendezett, tehát nem kísért bennünket a múlt. Az eredmények ugyanakkor lehetnének jobbak is. Most igen nagy szükségünk lenne a győzelemre, mert az átlendítené a társaságot a holtponton.

– Pénteken az Üllői úton lépnek pályára. Mit vár a mérkőzéstől?
– Mi mindenhol nyerni akarunk! Ha képesek vagyunk a saját játékunkat nyújtani, akkor a siker sem maradhat el. Hangsúlyozom: egy győzelem kell, és azonnal kioldódik belőlünk a görcs! ---- F ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik