Szerbia-Montenegró: Belgrádra kell figyelni

SZONDI ILDIKÓSZONDI ILDIKÓ
Vágólapra másolva!
2005.08.06. 01:37
Címkék
Hagyományosnak mondható módon ismét Partizan, Crvena zvezda versenyfutás várható a bajnoki címért Szerbia-Montenegróban.
Az "űzött vad" ezúttal a Partizan lesz, amely a tavasszal meggyőző fölénnyel diadalmaskodott, és amely most nagyon közel áll a Bajnokok Ligájába jutáshoz. Ha a belgrádi együttes kiejti a szlovák Petrzalkát, egy év kihagyás után ott lesz az elitligában, igaz, ereje megosztása a CZ malmára is hajthatja a vizet. A Partizan a remélt többfrontos harc miatt alaposan megerősítette a keretét, a megszokott hazai igazolások mellett többek között a nigériai Emeghara és Odita, valamint a kameruni Boya is csatlakozott a kerethez, amelyből a fontosabb emberek közül csak Csirics és Szasa Ilics távozott.A CZ nagyon átalakult, a klub elnöke Dragan Sztojkovics lett (ő szeptemberig az országos szövetség élén is ott marad), vele jöttek a japán szponzorok (a Toyota az első számú támogató), valamint az olasz Walter Zenga vezetőedző. A Zvezda fő erősítései közé a ghánai válogatott Haminou Dramani és a brazil Fábio Da Silva sorolható, de a legfontosabb a Hertha által csábított Marko Pantelics megtartása lenne.A két élgárda mellett az OFK Beograd és a fiatal montenegrói erőkből álló Zeta érhet oda az európai porondra, a többiek viszont alighanem a bentmaradást tűzik a zászlajukra. Különösen az öt újoncnak lesz "meleg" a helyzet, hiszen a szezon végén létszámot csökkentenek a ligában, és nem három, hanem hét csapatnak kell megbarátkoznia az alászállás gondolatával.Az egyik újonc, a belgrádi Vozsdovac nevéhez fűződik a bajnokság első szomorú eseménye is. A gárda szurkolói az első forduló nyitó mérkőzésére indultak, azonban a szomszédos városnegyed csapatának, a Radnak a szurkolói vártak a szerelvényükre, megrohamozták a kocsikat, és a verekedésben meggyilkolták az egyik drukkert.Super Meridijan
A 2005-2006-os idény csapatai (zárójelben az előző évadban elért helyezés): Partizan (1.), Crvena zevzda (2.), Zeta (3.), OFK Beograd (4.), Zemun (5.), Buducsnoszt Podgorica (6.), Hajduk Rodics (7.), Vojvodina (8.), Szmederevo (10.), Obilics (11.), Borac (13.), Buducsnoszt Banatszki Dvor (újonc), Jedinsztvo (ú), Vozsdovac (ú), Rad (ú), Habitfarm (ú)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik