Lemondhatnak a trónról

IZSÁNYI SZABOLCS, PIETSCH TIBORIZSÁNYI SZABOLCS, PIETSCH TIBOR
Vágólapra másolva!
2005.02.26. 22:26
Címkék
Komoly veszélybe került a bajnoki címvédő Arsenal szezonja, az "ágyúsok" napokon belül minden fronton elbukhatnak. A Bajnokok Ligájában ugyebár a Bayern München ellen kisebb csodára van szükség a továbbjutáshoz az 1-3-as első meccs után, a Sheffield United elleni hazai FA-kupa-mérkőzés döntetlenje után idegenben kellene kiharcolni a továbbjutást. A bajnokságban pedig tíz meccse van hátra ahhoz, hogy lefaragja a Chelsea-vel szembeni tízpontos hátrányát - úgy, hogy a "kékeknek" eggyel több találkozójuk van még a végéig.
Az Arsenal a Southampton elleni győzelemmel faraghatott volna hátrányából a Ligakupa-döntőre készülő Chelsea-vel szemben, de hiába került emberelőnybe és szerzett egygólos fórt a szünet előtti percekben, elszalasztotta a lehetőséget. Ráadásul elveszítette Robert Pirest, akit a kiállítása előtt csúnyán lerúgott David Prutton. A fordulás után Robin van Persie a sok elpuskázpott lehetősége után egy buta szabálytalansággal és az azt követő piros lappal is sújtotta csapatát.

David Prutton (balra áll) magyarázkodása érthetetlen, ugyanis úgy felrúgta Robert Pirest, hogy a franciát le kellett cserélni – piros lapja miatt Prutton sem folytathatta
David Prutton (balra áll) magyarázkodása érthetetlen, ugyanis úgy felrúgta Robert Pirest, hogy a franciát le kellett cserélni – piros lapja miatt Prutton sem folytathatta
David Prutton (balra áll) magyarázkodása érthetetlen, ugyanis úgy felrúgta Robert Pirest, hogy a franciát le kellett cserélni – piros lapja miatt Prutton sem folytathatta
Tíz a tíz ellen is jobb volt a vendéggárda, de a 67. percben Jamie Redknapp szöglete után Peter Crouch a kapunak háttal állva Jens Lehmann hálójába fejelt. Ezután hiába próbálkoztak az "ágyúsok", nem tudtak kifogni a kiválóan védő Paul Smith kapuson. Az utolsó pillanatokban ugyan Ashley Cole fejelt egy gólt, de az asszisztens észrevette, hogy lesről.

Az Arsenal gondjait tetézte, hogy a Manchester United és az Everton is nyert. A bajnoki második MU hazai pályán szerzett három pontot a Portsmouthtal szemben, köszönhetően Wayne Rooney két találatának. A negyedik Everton többek között Leon Osman duplájával hozta el az összes pontot az Aston Villa otthonából. A "vörös ördögök" hat pontra feljöttek a Chelsea-re, a liverpooli kékek pedig nyolccal elhúztak városi riválisuktól. A két "károsultat" azonban most jobban érdekli a Ligakupa mai döntője.

Két magyar győztes a pályán

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?

Hosszú idő után két magyar játékos volt a győztes csapat tagja: Király Gábor az elsőtől az utolsóig, Torghelle Sándor pedig a 87. perctől, a ráadással együtt összesen hét percen át tartózkodott a pályán a Birmingham elleni bajnokin, amelyet, bár a gólkirályi címre törő Andy Johnson három tizenegyest is értékesített, kettő nullára nyert meg a Crystal Palace (az első büntetőjét ugyanis újrarúgatta a szigorú játékvezető). Aki a televízión látta a mérkőzést, azt mondja, sima meccs volt. Király Gábor viszont azt, hogy: "…azért nem volt ez ennyire sima. A játékostársaim kitettek magukért, küzdöttek, harcoltak, és időnként jól játszottak, vagyis megérdemelten szereztünk három pontot. Nekem elvétve akadt dolgom, de amit fognom kellett, azt megfogtam.

Ez egyébként éppen olyan találkozó volt, amelyet egyszerűen meg kellett nyernünk, ilyen lesz később a Southampton és a Norwich elleni bajnokink, azokat is illene sikerrel zárnunk. No meg a következő kettőt is jó lenne, előbb a Manchester Unitedet fogadjuk, majd a Chelsea-hez látogatunk…"

"Noha csak egy kisebb szelet jutott nekem a tortából, nagyon örülök, hogy pályára léphettem - vette át a szót Torghelle Sándor. - Azért dolgozom keményen az edzéseken, azért hajtok »ezerrel« a juniormeccseken, hogy minél több lehetőséget kapjak. Csak az a célom, hogy megmutassam a trénerünknek: itt vagyok, rám is lehet számítani. Ha hét percet kapok, akkor hét perc alatt akarok bizonyítani, és utána arra gondolok, hogy lesz ez még több is." ---- L ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik