Döntetlen a magyar találkozón

I. SZ., K. J.I. SZ., K. J.
Vágólapra másolva!
2005.02.01. 23:30
Címkék
Habár a forduló csúcspontja az Arsenal-Manchester United rangadó volt, magyar szempontból érdekesnek ígérkezett a West Bromwich-Crystal Palace összecsapás is - és az is lett.
A Gera Zoltánt végig a soraiban tudó hazaiak hatalmas iramban kezdtek, a magyar játékos az 5. percben gólt is lőhetett volna, ha pontosabban céloz. A 12. percben kiállították Sorondót, így emberelőnybe került a West Brom - mégis a vendégek szereztek vezetést, méghozzá Király Gábor gólpasszából, a kapitális védelmi hibát a gólgyáros Johnson büntette meg.
Úgy tűnt, ezúttal (is) minden helyzetet kihagynak a hazaiak, csakhogy a hajrában megfordították a mérkőzés állását! A 82. percben Gera beívelését követően Campbell szerzett szerencsés gólt, a 91. percben pedig jött a csereként beálló, szélvészgyors Earnshaw, aki átemelte a labdát a kifutó Király felett. De még mindig nem volt vége, a Torghelle Sándort a kispadra sem ültető Palace-nak ugyanis volt ereje az egyenlítésre: a kapu előtt kavarodást végül Hall zárta le góllal. Gera együttese nem tud elmozdulni az utolsó helyről.
A szokásnak megfelelően nagy volt a kapkodás a januári átigazolási időszak hétfő éjjeli zárása előtt, az utolsó napon majdnem annyi üzlet kötöttek, mint a hónap további harminc napján együttvéve. Az ügyletek egy részéről tegnapi számunkban már beszámoltunk, a lapzárta utániakat, illetve amelyek helyhiány miatt kimaradtak, most igyekszünk pótolni.
Az éjjeli órákban egyezett meg a Newcastle United és a Celtic Craig Bellamy idény végéig szóló kölcsönadásáról, a walesi így Glasgow-ban folytathatja az évadot. Barry Ferguson napok óta tartó hozavona végén került a Rangershez a Blackburntől, érte 4.5 millió fontot fizetett a skót klub, amely szerződtette a Manchester Citytől Ronald Waterreust.

Gera Zoltán (balra) gólpassza hozta vissza a reményt – a végén mégsem örülhetett szívbôl a West Bromwich magyar támadója (Fotó: Reuters/Németh Péter)
Gera Zoltán (balra) gólpassza hozta vissza a reményt – a végén mégsem örülhetett szívbôl a West Bromwich magyar támadója (Fotó: Reuters/Németh Péter)
Gera Zoltán (balra) gólpassza hozta vissza a reményt – a végén mégsem örülhetett szívbôl a West Bromwich magyar támadója (Fotó: Reuters/Németh Péter)
Angliában a Birmingham volt a legaktívabb, három játékost is megszerzett az idény végéig kölcsönbe: az uruguayi Walter Pandiani a Deportivótól, Jermaine Pennent az Arsenaltól, a tunéziai Mehdi Nafti pedig a Racing Santandertől került Steve Bruce csapatához. A Tottenham nyolcmillió fontot költött el az utolsó napon: ennyit fizetett Andy Reidért és Michael Dawsonért a Nottingham Forestnek. A Portsmouth a HIT Goricától megvásárolt, szlovén Aleksander Rodiccsal bővítette keretét, míg a West Bromwich Albion a Liverpoolt az FA-kupából kiejtő Burnleyből szerezte meg 1.5 millió fontért a középpályás Richard Chaplow-t. A Southampton két kölcsönjátékossal erősödött: Olivier Bernard a Newcastle-tól, Henri Camara a Wolverhamptontól érkezett.
Távozott a szigetországból a fulhames Elvis Hammond (Roosendaal), valamint a tottenhames Eddie Silva Sousa (Den Haag), a legnagyobb veszteség viszont Nicolas Anelka távozása, a francia a török Fenerbahcéhoz szerződött hétmillió font ellenében.

Tv: a Sport2 ma 21 órától élőben közvetíti a Blackburn- Chelsea mérkőzést

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?



---- G ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik