Nő a feszültség a Barcelonánál

CS. I., GY. B.CS. I., GY. B.
Vágólapra másolva!
2004.12.03. 22:02
Címkék
A helyzet voltaképpen nem újkeletű, ám a hét végi bajnoki fordulóra készülő Barcelonánál most már tényleg megkongatták a vészharangokat, mert hovatovább Frank Rijkaard mellett legfeljebb Henk ten Cate foglal helyet a kispadon.
Az edző és segítője ugyan első osztályú alapanyagból dolgozik, viszont szinte nincs olyan hét, hogy valaki ne sérüljön meg, így fennáll a veszélye, hogy a játékra alkalmasok egyszerűen nem fogják bírni a Primera División lendületes iramát. Jelenleg olyan meghatározó játékosokkal találkoznak többet a klub orvosai a tréneri stábnál, mint Edmílson, Gabri, Jorquera, Motta, Sylvinho, Larsson és szerda óta Giuly.
A rengeteg sérülés jelei máris tetten érhetőek, egyrészt a csapat teljesítménye alaposan visszaesett - döntetlen hazai pályán a Celtic ellen, majd egy kiszenvedett győzelem a Getaféval szemben -, másrészt Rijkaard egyre kevesebbszer meri összehívni edzésre a keretét. Megdöbbentő, de a Barcelonánál a november 21-én lejátszott Real Madrid elleni csúcsrangadó óta mindössze hat teljes értékű tréninget vezényelt le a holland szakvezető, pedig azóta a gárda megmérkőzött a már említett Celtickel és Getaféval, szerdán pedig a világválogatott ellen lépett pályára gálamérkőzés keretében.
Szombaton a Málaga következik, amely a katalánok szerencséjére gödörben van, így feltehetőleg a hazai pályán játszó Barca behúzza a kötelező győzelmet, ám ha nem, akkor várhatóan kiborul a bili. Egyfelől óriási feszültség alakult ki az edzők és a klub orvosai között, mert mindkét fél a másikra mutogat egy-egy újabb sérülést követően, másfelől a vezetőségen belül is egyre több a hangos szó az elkerülhetetlennek látszó igazolások miatt. Állítólag Joan Laporta elnök és Sandro Rosell alelnök útjai már rég szétváltak volna, ha a labdarúgók nem rukkoltak volna ki ilyen kiváló teljesítménnyel. Laporta most azt várja Roselltől, hogy a legkevesebb pénzből erősítse meg a keretet, ám mihelyt ő előáll egy javaslattal, a presidente azonnal az orrára koppint. A madridi sajtó szerint azért, mert irigyli Roselltől, hogy annak idején neki sikerült Ronaldinhót a csapathoz csábítania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik