Az AIDS ellen küzdött a Barca

CS. I., GY. B.CS. I., GY. B.
Vágólapra másolva!
2004.12.01. 21:46
Címkék
Kedden este az AIDS elleni küzdelem jegyében a Camp Nouban mérkőzött meg egymással a Barcelona, illetve a katalán klub egykori edzője, Johan Cruyff vezette világválogatott.
Természetesen a találkozó korántsem hozott akkora iramot, mint egy átlagos bajnoki, ráadásul a Barcában nem játszották végig a mérkőzést a gárda meghatározó klasszisai, igaz, Ronaldinho és Deco futballja így is élményszámba ment, a két labdazsonglőr ugyanis még véletlenül sem nyúlt "hagyományos" módon a labdához. Érdekes pillanat volt még, amikor a világválogatott kapuját az első félidőben őrző Jorge Campos a második játékrész derekán Nakatát váltva, a mezőnyben is lehetőséget kapott.
A 90 perc annyiban azért hasonlított a legújabbkori Barca mérkőzéseire, hogy a csapat ismét nyert, és ezúttal is akadt egy játékos, aki nem úszta meg sérülés nélkül. A póruljárt labdarúgó Ludovic Giuly, aki a 25. percben úgy szenvedett izomhúzódást a jobb lábában, hogy senki sem ért hozzá. Az első orvosi diagnózisok szerint a francia középpályás biztosan kihagyja a Málaga ellen a hét végén esedékes bajnokit, és nagy valószínűséggel a Sahtar Doneckkel idegenben vívandó BL-találkozón sem léphet pályára a jövő héten. Az utóbbi mérkőzéssel kapcsolatos hír, hogy a Barcelona vezetősége kérvényt nyújtott be az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA), hogy ne kelljen az instabil belpolitikai helyzetben lévő Ukrajnában játszania, ám a szervezet elutasította a beadványt.

Cruyff (jobbra) kevesellte a Camp Nouban megjelent nézôsereget
Cruyff (jobbra) kevesellte a Camp Nouban megjelent nézôsereget
Cruyff (jobbra) kevesellte a Camp Nouban megjelent nézôsereget
Végül említsük meg, hogy Henrik Larsson a coloradói Vailbe utazott, ahol ugyanaz a professzor, Richard Steadman műti majd meg a bal térdét, aki csapattársát, Thiago Mottát is összedrótozta. A svéd csatár a Real Madrid elleni rangadón szenvedett keresztszalag-szakadást.

Mérkőzés Az AIDS elleni küzdelemért
BARCELONA-VILÁGVÁLOGATOTT 4-3 (3-1)

Barcelona, 33 000 néző
V: Delgado (spanyol). G: Iniesta (15.), Deco (27.), Messi (31.), Belletti (84.), ill. Nakata (18.), McCarthy (50.), Sz. Petrov (87.)
BARCELONA: Valdés (Rubén, 46.) - Damiá (Belletti, 46.), Puyol (Oleguer, 46.), Navarro (Mora, 71.), Van Bronckhorst (Pena, 46.), Fragoso (Márquez, 46.) - Deco (Xavi, 46.), Iniesta (Verdú, 46.), Giuly (Messi, 28., Rodri, 82.) - Ronaldinho (Javito, 46.), Cristian (Eto’o, 46.)
VILÁGVÁLOGATOTT: Jorge Campos (Abbiati, 46.) - Östlund, Kompany, Pochettino (Kapszisz, 46.), Carboni (Escudé, 46.) - Obodo (Buckley, 46.), Nakata (Jorge Campos, 71.), Baraja (Van Buyten, 46.), Uche (Sz. Petrov, 46.) - Bozsinov (D’Alessandro, 46.), Owen (McCarthy, 46.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik