Totális Citroen-fölény

TÓTH ANITA jelenti TrierbőlTÓTH ANITA jelenti Trierből
Vágólapra másolva!
2004.08.20. 21:41
Címkék
Marcus Grönholm rémálma vált valóra a világbajnokság német futamának első napján. Bár az első gyorsasági szakasz első kanyarjában kiesni minden ralis rémálma. A kétszeres világbajnok finnel pedig ez történt: az ominózus balkanyar előtt fékezett, ám ráhajtott egy vízátfolyásra, az autója lecsúszott az útról, és kitört a kereke. Ennyi volt: 11 másodpercnyi rali.
Pedig Grönholmnak nagyon kellett volna a jó szereplés ahhoz, hogy versenyben maradjon a vb-címért - amire most már egyre nagyobb sansza van az éllovas Sebastien Loebnek. Főleg úgy, hogy az elmúlt két évhez hasonlóan most is nagyon megy neki a német aszfalton. Reggel ugyan csapattársa, Carlos Sainz kezdett a legjobban, de mindössze a második szakaszig kellett várni ahhoz, hogy Loeb átvegye az éllovas pozíciót. Francois Duval is nagyon összekapta magát: szerzett két részsikert, és ledolgozta a hátrányát, amit azzal szedett öszsze, hogy az első gyorson túlcsúszott egy kereszteződésen.

A Citroennel versenyzô Loebék meg sem álltak öt szakaszgyôzelemig
A Citroennel versenyzô Loebék meg sem álltak öt szakaszgyôzelemig
A Citroennel versenyzô Loebék meg sem álltak öt szakaszgyôzelemig
Eztán Loeb percei (órái!) következtek: nemhogy nem adta ki a kezéből az első helyet, hanem elkezdte gyűjteni a szakaszgyőzelmeket: egyet, kettőt, hármat - meg sem állt ötig.
Közben Sainz feljött Duvalra (a belgának nem működött a kormányváltója, és a manuálist kellett használnia, ráadásul háromszor leállt a motorja), és csakhamar meg is előzte. Jelen állás szerint tehát a Citroen lehet a legboldogabb csapat a szervizparkban, hiszen ha akarná, se lehetnének ennél jobb pozícióban a pilótái.
Duval mögött a vb-címvédő Petter Solberg tanyázik a negyedik helyen, a reggeli gumiválasztást teljesen elrontó Markko Märtin pedig az ötödik. A további pontszerző helyeken Gilles Panizzi, a közönségkedvenc skodás, Roman Kresta, valamint a privát Peugeot-t vezető Alex Bengue áll.
A Mitsubishi részéről Daniel Solának volt egy biztató kísérlete (harmadik lett a nyitó szakaszon), végül azonban nem derült ki, tényleg versenyképes-e végre a Lancer WRC, mert az ifjú spanyol a második szakasz kétszázadik méterénél nekiment egy fának.
Az N-csoportban az OMV Rally Team két pilótája, vagyis a pontverseny két éllovasa nem kezdett túl jól. Manfred Stohl bevetette az éppencsak elkészült Evo8-as Mitsubishit, amely egyelőre csak szép, de nem elég jó - tönkrement valami a váltóban, emiatt az osztrák pilóta már az első szakaszon tíz percet veszített. A vb-cím legfőbb esélyesévé előlépő (Stohl már nem rúghat labdába) Jani Paasonennek két defektje volt, úgyhogy pillanatnyilag a negyedik. A versenyben Xavier Pons vezet. ---- O ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik