Dinamo–Sahtar a rajton

J. L.J. L.
Vágólapra másolva!
2004.07.14. 22:12
Címkék
Alig valamivel több mint három hét, holtidénynek nevezett röpke pihenő után csütörtökön máris útjára indul a labda az immáron 14. ukrán élvonalbeli pontvadászatban.
A szusszanásnyi idő alatt a csapatok többsége igyekezett felfrissíteni játékosállományát. A játékospiacon a legaktívabb kétségkívül a bajnoki ezüstérmes Sahtar Doneck volt. A doneckiek csaknem tízmillió eurót költöttek új labdarúgókra, ami még egy nyugati klubnak is becsületére válna.Az alig három hónapja szerződtetett Mircea Lucescu vezetésével készülő, a Bajnokok Ligája főtáblájára igyekvő bányászegyüttes megszerezte többek között a Baník Ostrava fiatal kapusát, Lastuvkát, valamint a Sparta Praha ifjúsági világbajnokát, a csehekkel az Eb-t is megjáró Hübschmant. A brazil Batista a Galatasaraytól, honfitársa, Matuzalem pedig a Serie A-ban szereplő Bresciából érkezett.A bajnoki cím másik fő várományosa, a tizenegyszeres ukrán bajnok Dinamo Kijev egyelőre mértéktartó a játékosvásárlást illetően, de hogy a fővárosiak így is esélyesek lesznek a címvédésre, arra bizonyíték a Szuperkupa-mérkőzés, amelyen a Dinamo négy alapembere nélkül is meggyőző benyomást keltett. Mindenesetre a nyitó fordulóban máris (újra) összecsap egymással a két ellenlábas – ezúttal Kijevben.Az ukrán bajnokság 2004–2005-ös kiírásának résztvevői

Dinamo Kijev (1.), Sahtar Doneck (2.), Dnipro (3.), Metalurg Doneck (4.), Csernomorec Odessza (5.), Obolony Kijev (6.), Boriszfen (7.), Illicsivec Mariupol (8.), Arszenal Kijev (9.), Krivbász (10.), Tavrija Szimferopol (11.), Metalurg Zaporizzsja (12.), Volinj Luck (13.), Vorszkla Poltava (14.), Metaliszt (újonc), Zakarpattya (újonc)
A csapatok neve mögött zárójelben az előző szezonban elért helyezést tüntettük fel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik