Sztárparádé Szombathelyen

KISS ÁRPÁDKISS ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2004.06.22. 21:33
Címkék
A hét végén Szombathely ad otthont immár második alkalommal a hagyományos, "A"-kategóriás nemzetközi kötöttfogású Grand Prix-versenynek.
Kedden délben ez alkalomból tartottak sajtótájékoztatót Szombathelyen, a Savaria Szálló Orchidea-termében. A tájékoztatón megjelent dr. Hegedüs Csaba, a MBSZ elnöke, Gáspár Tamás főtitkár, Markó Péter, a Vas megyei Közgyűlés elnöke, valamint Dr. Itkovics György, Szombathely megyei jogú város polgármestere. Meghívott vendégként megtisztelte a sajtótájékoztatót Polyák Imre olimpiai bajnok, A nemzet sportolója is.
"Nem véletlen, hogy ebben az időszakban rendezzük meg a Magyar Nagydíjat – mondta Gáspár Tamás főtitkár. – Ez az utolsó verseny Európában, amely szakmai szempontból a legjobb felmérést jelent minden birkózó számára, aki az athéni olimpián szerepel."
A viadalra négy kontinensről huszonöt ország adta le eddig a nevezését, húsz nemzet pedig név szerint is megjelölte már a szőnyegre lépő versenyzők névsorát. Szombathely így a tavalyi nagydíjhoz hasonlóan az idén is igen erős mezőny küzdelmét láthatja. Négy világbajnok és tíz Európa-bajnok található az indulók között.
A nagyérdemű közönség többek között láthatja a kétszeres olimpiai bajnok kubai versenyzőt, Filiberto Azcuy-t, az úgyszintén kétszeres ötkarikás győztes Armen Nazarjan bolgár versenyzőt, továbbá a szintén kétszeres olimpiai bajnok török Hamza Yerlikayát a 96 kilósok versenyében.
Természetesen a magyar kötöttfogás legjobbjai is elindulnak a Magyar Nagydíjon. A tavalyi év győztesei közül ismét itt lesz Szombathelyen a 60 kilóban induló Majoros István és a 84 kilóban szőnyegre lépő Bárdosi Sándor is, akárcsak a többi válogatott birkózó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik