Deschamps: Határainkon túl

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2004.04.07. 11:41
Címkék
Amire kevesen, Madridban pedig végképp senki sem számított, a Monaco elbúcsúztatta a BL-ből a Real Madridot. Így a királyi gárdának az idei küzdelemben a negyeddöntő jelentette a végállomást. A két fél érintett játékosai, edzői a következőképpen nyilatkoztak a történtekről.


Didier Deschamps (Monaco):

Egy kattintás a képre és megtekintheti fotógalériánkat a két keddi BL-negyeddöntőről! (fotó: AFP)
Egy kattintás a képre és megtekintheti fotógalériánkat a két keddi BL-negyeddöntőről! (fotó: AFP)
Egy kattintás a képre és megtekintheti fotógalériánkat a két keddi BL-negyeddöntőről! (fotó: AFP)
Egyszerűen rendkívüli teljesítmény volt a csapatomtól, mind fizikailag, mind szellemileg, amivel túlteljesítették saját határaikat is. A média kritikája, amely kevés esélyt adott nekünk a továbbjutásra és az első meccsen mutatott játékunk miatt élesen bírált bennünket, még tovább motiválta játékosaimat. Az újságírók azt írták, hogy rosszul megy a Monacónak, ám mi ennek ellenére bíztuk magunkban és sohasem veszítettek el a hitünket. A bajnokságban az élen vagyunk és a BL-elődöntőbe is bejutottunk. A Real Madrid azzal érkezett a visszavágóra, hogy már továbbjutottak. Valahol joggal is hihették így, hiszen tízből kilencszer valóban ők lennének az esélyes továbbjutók. Ám néha a futballban a kiscsapat nyer a nagy felett és ez most egy ilyen pillanat volt. Mindeki Arsenal-Madrid meccset várt az elődöntőben, erre mindkét együttes elbukott. Különleges alkalom lesz, hogy visszamegyek a Stamford Bridge-re, mert még mindig sok barátom van ott, mint például Marcel Desailly. A Chelsea is meglepetést okozott továbbjutásával és bár nagyra becsülöm őket, nincs okunk félni tőlük.

Carlos Queiroz (Real Madrid):
A Monaco az első félidő hosszabbításában lőtt első gólja volt a meccs meghatározó pillanata, mindkét csapat mentalitását és játékát megváltoztatta a folytatásra. A második félidőben fáradtnak látszottunk és elkezdtünk hibázni.

Roberto Carlos (Real Madrid):
Fernando Morientesnek fantasztikus meccse volt a mai. Amikor gólt fejelt, tudtuk, hogy bajban vagyunk, mert a Monaco ettől a góltól lendületbe jött és elérhetővé vált számukra a továbbjutás. A szezonnak azonban még nincs vége, az élet nem áll meg. Raúl máris kihangsúlyozta, hogy nincs időnk sajnálkozni a BL-búcsúnkon, meg kell nyernünk a bajnokságot és biztosnak kell lennünk, hogy ezt megcsináljuk. Még ha ma este szomorúak vagyunk, akkor is.

Szavazás

Melyik csapat jut be a BL-döntőbe?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik