Tarkón lőtt főtitkár

SZONDI ILDIKÓSZONDI ILDIKÓ
Vágólapra másolva!
2004.03.26. 21:46
Címkék
Branko Bulatovics, a Szerb-montenegrói Labdarúgó-szövetség főtitkára tegnap merénylet áldozata lett. A szövetségnek otthont adó irodaház lép-csőházában délelőtt fél tizenegykor tarkón lőtt sportvezetőt egy belgrádi kórházban szinte azonnal megműtötték, azonban az állapota továbbra is válságos. Bulatovics kómában fekszik, lélegeztetőgéppel tartják életben.
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
Bulatovics lapzártánkkor kómában feküdt
A támadó egy 40 év körüli, magas, kalapos férfi volt, aki a lövések után a fegyverét táskájába helyezte, majd megszökött a helyszínről.
"Ma lelőtték a szerb-montenegrói labdarúgást – fakadt ki Ilja Petkovics, a megtört szövetségi kapitány, aki az épületbe igyekezvén először sietett Bulatovics segítségére. – Ettől kezdve szinte minden, a labdarúgásban tevékenykedő személy céltábla lehet. Nem tudok megfelelő szavakat találni, hiszen ami ma történt, annak semmi köze sincs a sporthoz. Remélem, Bulatovics túléli a merényletet." Dragan Sztojkovics, a szövetség Párizsban tartózkodó elnöke a hír hallatán azonnal hazautazott, és vezetésével a testület úgy döntött, hogy az összes élvonalbeli és másodosztályú mérkőzést, amelyet a hét végén játszottak volna, elhalasztják. Nikola Jockovics, a szerb szövetség főtitkára elmondta: semmi jel sem utalt a merényletre, hiszen nem voltak fenyegető telefonhívások és levelek sem, éppen ezért nincs elképzelés arról, hogy kinek és milyen indítékból állt érdekében a Bulatovics elleni támadás.
Az 1951. december 11-én született Bulatovics montenegrói képviselőnek számított a szövetségen belül. A legendás Miljan Miljanics leghűségesebb munkatársaként 1991-től tölti be magas hivatalát a szövetségben. A Buducsnoszt Podgorica játékosaként kezdte pályafutását, a jogi egyetem elvégzése után 1981-től a klub főtitkára volt, ezt követően a jugoszláv labdarúgó-szövetség jogtanácsosa, 1991-től megbízott főtitkára, 1993-tól főtitkára. 2001 szeptemberében újabb négy évre megválasztották főtitkárnak. Bulatovics tagja az UEFA átigazolási bizottságának is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik