Eseménytelen mérkőzés

CS. I., GY. B.CS. I., GY. B.
Vágólapra másolva!
2004.01.08. 00:43
Címkék
Olyannyira siralmas mérkőzést játszott a Király-kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán az Atlético Madrid és a Deportivo, hogy a Marca szerint a két csapat "elfelejtett futballozni"  és ez még a madridi napilap legkevésbé kritikus véleménye a derbiről.
Kétségtelen, hogy a Vicente Calderón-stadionba kilátogató alig 25 ezer szimpatizáns az első negyedóra, illetve az utolsó öt perc eseményeit leszámítva semmi olyat sem láthatott, ami a labdarúgásra hasonlított volna, leszámítva talán Alvaro Novo sérülését, amelyet a David Beckhamnek korábban már "bemutatkozó" Aldo Duscher okozott. Az említett, összesen húszperces időszakban egyébként egyik csapat sem volt képes betalálni a kapuba, így a szurkolók legfeljebb abban bízhatnak, hogy egy hét múlva, La Corunában a mostaninál jobb mérkőzést láthatnak."Azzal a szándékkal érkeztünk a fővárosba, hogy jó eredményt vigyünk haza, és bár a gól nélküli döntetlen nem lelombozó, azért nem is életbiztosítás. Kifejezetten aggaszt, hogy nem találtunk az ellenfél kapujába" – vélekedett a Deport gardírozó Javier Irureta. Kollégája, a madridiakat edző Gregorio Manzano sem repesett az örömtől. "Szerintem kevés rá az esély, de meglátjuk, ismétli-e önmagát a történelem. Most azt mondom, a továbbjutásra továbbra is ötven-ötven százalék esélye van mindkét együttesnek" – fogalmazott Manzano.A Levante elleni kupameccsét csütörtökön játszó Barcelonánál megelégelték a labdarúgók csúfos szereplését, amelyet többek közt annak tud be a vezetőség, hogy egyes játékosok a kelleténél többet mennek éjszakázni. A további züllésnek a klub belső etikai kódexe módosításával akarják elejét venni. "Nem felügyelhetünk mindenkit, azonban ha valakiről kiderül, hogy engedély nélkül ment el éjszakázni, akkor nagyon keményen fel fogunk lépni vele szemben, nemcsak anyagilag, sportszakmailag is" – szögezte le Frank Rijkaard, a gránátvörös-kékek edzője, aki azt is elárulta, a nehéz szituációból szerinte az is kisegítené a klubot, ha a nemrégiben megnyílt átigazolási időszakban egy jó játékos érkezne a keretébe. "Amellett vagyok, hogy ha módunkban áll, erősítsük meg a csapatot" – mondja a holland szakvezető.Tv: a Sport1 csütörtökön 21 órától élőben közvetíti a Levante–Barcelona összecsapást Király-kupa
Nyolcaddöntő, első mérkőzések: Atlético Madrid–Deportivo 0–0. Lapzártakor értek véget: Málaga–Celta Vigo 0–1 (Wagner 55.), Zaragoza–Betis 3–1 (Drulics 49., 89., Vellisca 79., ill. Joaquín 57.), Alavés (II. oszt.)–Valladolid 0–0. A többi mérkőzést részben lapzártánk után fejezték be, részben csütörtökön játsszák.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik