Aranylabda: Fölényben vannak a franciák

KEMÉNY KRISTÓF, KUN ZOLTÁNKEMÉNY KRISTÓF, KUN ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2003.12.22. 20:35
Címkék
Természetesen a magyar szakembereket is megkérdeztük, kinek adnák az Aranylabdát. Mindenkitől öt nevet vártunk, és az így kapott pontszámokat összeadva (az első hely 5, az ötödik 1 pontot ér) a helyzet igencsak kétértelműnek tűnik: a szakvezetők szerint a francia házibajnokságban Zinedine Zidane-t Thierry Henry igencsak megszorongatta.
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Zinedine Zidane (balra) a magyar edzôk szerint hajszállal jobb teljesítményt nyújtott 2003-ban, mint honfitársa, Thierry Henry
Bánfi János (volt 25-szörös válogatott futballista, a Viasat3 szakkomentátora): – Évek óta nagyszerű teljesítményt nyújt Pavel Nedved, meghatározó labdarúgója a Juventusnak. Ugyan nem futballozik látványosan, de az olasz csapat kulcsjátékosa, ám az efféle szavazásokon rendszerint nem végez az élen. Az idén azonban esélyes az Aranylabdára, nálam ő a favorit. A másik jelöltem Thierry Henry, akit már ifista kora óta figyelek. Az Arsenal támadója vérbeli csatár, góljai mellett engem az esztétikus mozgása fogott meg.
1. Nedved, 2. Henry, 3. Beckham, 4. Zidane, 5. Van Nistelrooy

Baróti Lajos (korábbi szövetségi kapitány): – Zidane esetében azt emelném ki, hogy egyszerűen nincs rossz meccse, mindig jó formában futballozik. Valamivel lemarad mögötte Nedved, aki viszont a hátán cipeli a Juventust, ő is megérdemelné az Aranylabdát. Szintén a legjobbak közé sorolom Ronaldinhót, aki megmentheti a Barcát, illetve a másik oldalról, Madridból a bal oldalon ellenállhatatlan Roberto Carlost.
1. Zidane, 2. Nedved, 3. Henry, 4. Ronaldinho, 5. Roberto Carlos

Bene Ferenc (volt 76-szoros válogatott labdarúgó): – Szívem szerint Paolo Maldininek adnám a díjat. A Milan védője egyedi pályafutást tudhat magáénak, megérdemelné, hogy aranylabdás legyen. Hangsúlyozom, nemcsak az idei teljesítménye miatt, hanem amit a csaknem húszéves profiskodása alatt mutatott. Igazából neki különdíjat, Aranylabda-éltetműdíjat kellene adni.
1. Maldini, 2. Nedved, 3. Roberto Carlos, 4. Van Nistelrooy, 5. Sevcsenko

Bicskei Bertalan (korábbi szövetségi kapitány): – Nálam Henry az első! Egyfelől azért, mert még nem kapta meg a díjat, másfelől meg azért, mert amíg Zidane és Ronaldo kétségkívül a világ legjobb csapatában szerepel, pályára lépéseinek felén nem tudása legjavát nyújtotta. Ellenben Henry – akinek csaknem valamennyi, az Arsenalban vívott meccsét láttam az egyiptomi csatornák jóvoltából – egyenletesen remek formát mutatott. Gyors, remekül lő, hihetetlen gólokat szerez.
1. Henry, 2. Zidane, 3. Nedved, 4. Ronaldo, 5. Van Nistelrooy

Bölöni László (a francia Rennes vezetőedzője): – Véleményem szerint az idén két francia futballista, Zinedine Zidane és Thierry Henry nyújtotta a legjobb teljesítményt. Ha szavazhatnék, biztosan e két játékos egyikére voksolnék. Gondolom, ezt nem csak én láttam így az év során, úgyhogy e két labdarúgó valamelyike kaphatja meg a díjat.
1. Zidane, 2. Henry, 3. Figo, 4. Roberto Carlos, 5. Raúl

Csank János (a Videoton vezetőedzője, korábbi szövetségi kapitány): – Henry a megtestesült potenciális gólveszély, szimpatikusan viselkedik a pályán és azon kívül is, emellett megjelenésében valóban sportembert juttat az ember eszébe, ellentétben mondjuk Ronaldóval, aki nekem is dundinak tűnik. Van Nistelrooyról is elmondhatnám, amit a franciáról, én mégis inkább Beckhamről szólnék: az angol a Realban bebizonyította, nem skatulyafutballista, középen is ragyogóan futballozik. Mérhetetlenül gazdag, de nem nagyképű, sőt. Ha nézem a tévében a játékát, az ugrik be: ez a pasas nem milliomos, hanem csóró, olyan alázattal teszi a dolgát.
1. Henry, 2. Van Nistelrooy, 3. Zidane, 4. Ronaldo, 5. Beckham

Détári Lajos (a Tatabánya edzője, korábbi 61-szeres magyar és 5-szörös világválogatott futballista): – Az első helyre két futballistát tudnék jelölni, Nedved valamivel megelőzi Henryt. Persze, hogy Nedved megelőzi-e a többieket is, az nem csak rajta, hanem a France Football szavazóin múlik. Remélem, ők akár Zidane előtt is kihoznak győztesnek egy cseh futballistát. A mezőny egyébként nagyon erős, lám, nálam még Van Nistelrooy sem fér az első ötbe.
1. Nedved, 2. Henry, 3. Raúl, 4. Ronaldo, 5. Zidane

Dunai Antal (az utánpótlás- és olimpiai válogatott volt szakvezetője): – Ezeket a szavazásokat általában a csatárok vagy a középpályások nyerik meg, én azonban az idén a Real Madrid balhátvédjének, Roberto Carlosnak adnám az Aranylabdát. Ô nem csupán védő, hanem támadó is, elképesztő, amit a pályán művel, rengeteget fut és rendkívül technikás. Nálam ő az első.
1. Roberto Carlos, 2. Raúl, 3. Ronaldo, 4. Zidane, 5. Nedved

Szendrei József (korábbi 10-szeres válogatott labdarúgó): – Zinedine Zidane játékát egyszerűen élmény nézni. A Real Madrid sztárfutballistákból áll, de Zidane közülük is kimagaslik. Játékintelligenciája, harmonikus mozgása utánozhatatlan. Én biztosan őt jelölném az első helyre.
1. Zidane, 2. Van Nistelrooy, 3. Roberto Carlos, 4. Henry, 5. Raúl

Verebes József (korábbi szövetségi kapitány): – Zidane egyértelműen kimagaslik a mai mezőnyből, félelmetes játékos. Ronaldót a második helyre tettem, mert igazi gólfenomén: gyors, remekül cselez, mindig ott van, ahova pattan a labda. Tudom, sokan ducinak tartják, de ez hülyeség, Ronaldo így érzi jól magát. Pintér Attila sem volt soha lepkesúlyú, mégis milyen jó futballistának tartották. Különben is: aki kövér, nem tud futni. Ronaldo meg tud.
1. Zidane, 2. Ronaldo, 3. Henry, 4. Nedved, 5. Van Nistelrooy

Az általunk megkérdezett magyar szakemberek véleményeinek összesítése

1. Zinedine Zidane (francia, Real Madrid) 32 pont, 2. Thierry Henry (francia, Arsenal) 30, 3. Pavel Nedved (cseh, Juventus) 24, 4. Roberto Carlos (brazil, Real Madrid) 14, 5. Van Nistelrooy (holland, Manchester United) és Ronaldo (brazil, Real Madrid) 13-13, 7. Raúl (spanyol, Real Madrid) 9, 8. Maldini (olasz, Milan) 5, 9. Beckham (angol, Real Madrid) 4, 10. Figo (portugál, Real Madrid) 3, 11. Ronaldinho (brazil, Barcelona) 2, 12. Sevcsenko (ukrán, Milan) 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik