Türelmes volt a Stuttgart

CSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS, MONCZ ATTILACSILLAG IMRE, GYENGE BALÁZS, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.11.27. 20:52
Címkék
Furcsa kettőség jellemezte az 5. forduló második játéknapját, ugyanis annak ellenére, hogy a futó sorozatban messze a mostani szerdán esett a legkevesebb gól (a nyolc meccsen összesen 13-szor rezdültek meg a hálók), a legtöbb gárda mégis ezen a napon foglalta el a helyét az egyenes kieséses szakaszban. Persze, az utóbbi tény szoros összefüggésben áll azzal, hogy lassan vége a csoportmérkőzéseknek, ám amíg a kedden pályára lépő négy kvartettből mindössze a Monaco vívta ki a legjobb 16 közé kerülés jogát ebben a fordulóban, addig a szerdaiak közül a Manchester Unitednek, Szabics Imre Stuttgartjának, a Portónak, a Chelsea-nek és a Milannak is sikerült ugyanez.
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
Kattintson a képre, tekintse meg fotógalériánkat!
A címvédőnél érezhetően megkönnyebbültek az Ajax felett aratott győzelmet követően, ugyanis a Milan ezt megelőzően egyszer sem tudta két vállra fektetni öreg európai riválisát Amszterdamban, ráadásul a hollandok az ArenA-ban olasz csapattól korábban még gólt sem kaptak. "Azért is volt roppant fontos begyűjteni a három pontot, mert így nem kell mindenáron nyernünk az utolsó, rendszerint kiszámíthatatlan fordulóban. Nem játszunk olyan szépen, mint az elmúlt idényben, de a védelmünk sokkal szilárdabb lábakon áll – nyilatkozta a vörös-feketéket gardírozó Carlo Ancelotti, aki elsősorban Andrea Pirlót dicsérte az övéi közül. – Azt hiszem, összesen két passzt rontott egész este. Pirlo nagyon fontos láncszeme a csapatnak, ráadásul most kiváló formában van.”
A szintén továbbjutó Manchester Unitednél is járt egy extradicséret, Sir Alex Ferguson menedzser a Panathinaikosz elleni győztes gólt szerző Diego Forlánt emelte piedesztálra. "Diego nagyszerű munkát végzett, és nem csak a gólja miatt mondom ezt, hiszen rendre jól helyezkedett, éber volt, és minden alkalmat kihasznált a kapura lövésre” – így a mester.
A két kontinentális veterán mellett egy feltörekvő fiatalokból álló legénység is készülhet a nyolcaddöntőre. A VfB Stuttgartról van szó, amelyre nagyon kevesen mertek fogadni a szezon elején – noha Bundesliga-ezüst volt a belépője a milliomosligába –, viszont az edző, Felix Magath magától értetődőnek tartja fiai szereplését. "A tény, hogy a legjobb tizenhat közé kerültünk, egyáltalán nem meglepetés, ráadásul a Rangers ellen azért nem ment olyan gördülékenyen a játék, mert már mi számítottunk esélyeseknek – vélekedett a tréner. – Amikor kétezer-egy februárjában átvettem a csapat irányítását, a Stuttgart a csőd szélén állt, az egyetlen megoldást azt kínálta, ha fiatal játékosokba fektet a klub. Új csapat épült, ezért az elvárások sem voltak túl nagyok, mindenki számára egyértelmű volt, hogy kellő türelemmel az eredmények is megérkeznek.”
"Maximálisan megérdemeltük a győzelmet, sőt, többet is adtunk ki magunkból, mint ami szükséges lett volna, hiszen nekünk már a döntetlen is elegendő lett volna – nyilatkozta lapunknak Szabics Imre, a VfB magyar csatára. – Örülünk a továbbjutásnak, de két hét múlva Manchesterben még vár ránk egy meccs, amelyen mindent megteszünk a csoportelsőségért. Nem tudom megígérni, hogy biztosan sikerül, de rajtunk nem fog múlni. A nagyon erős Rangers ellen ismét megmutattuk, hogy jó csapat a miénk. A gólokat a többség tőlem vagy Kuranyitól várta, nekünk nem jött össze, de Wenzel személyében ismét volt valaki, aki lendített a szekerünkön. Az egyik célunkat, a továbbjutást már elértük, de nem elégedünk meg ennyivel, megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból. Ellenfelet nem tudok kívánni magunknak a nyolcaddöntőre, de bízom benne, hogy olyan csapatot kapunk, amely ellen lesz reális esélyünk a továbbjutásra.”
Roman Abramovics is dörzsölheti a tenyerét, az eurómillióival megerősített Chelsea-nek ugyanis az értelemszerű sportsiker mellett elsősorban azért jön jól a továbbjutás, mert még vonzóbbá teszi a csapatot a kiszemelt klasszisok táborában. Ugyanakkor a gárda edzője, Claudio Ranieri még nem engedi pihenni a már leigazolt sztárokat. "Az egy pont tökéletesen elegendő volt a továbbjutáshoz, de nagyon fontos, hogy a Besiktas ellen is meglegyen ez az egy pont a csoportelsőséghez” – jegyezte meg az olasz szakember, a Sparta ellen gól nélkül megvívott találkozót követően.
Az UEFA-kupa címvédője, a Porto szépen búcsúztatta az európai porondtól a lebontásra váró Das Antas-stadiont, hiszen a Partizan legyőzése Decóék továbbjutását jelentette. "Örülök a továbbjutásnak, de ezer lehetőség közül egyszer győznénk le a Real Madridot idegenben három góllal, ezért az utolsó körben, a Bernabéuban a kevesebb lehetőséget kapó játékosaimat fogom szerepeltetni. Elég lesz a második hely is” – árulta el a kék-fehéreket edző José Mourinho.

Fotógaléria:
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik