Milutinovics az új kapitány

SZONDI ILDIKÓSZONDI ILDIKÓ
Vágólapra másolva!
2003.06.20. 23:41
Címkék
Dragan Sztojkovics, Szerbia-Montenegró labdarúgó-szövetségének elnöke kétnapos tárgyalássorozat után megegyezett Velibor "BoraMilutinoviccsal, hogy vegye át a válogatott irányítását  jelentette be pénteken Branko Bulatovics, a szervezet főtitkára.
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
A világjáró Bora Milutinovics hazatért
Az 59 éves tréner a június 11-én, az Azerbajdzsántól elszenvedett Eb-selejtezőbeli vereséget (1–2) követően lemondott Dejan Szavicsevics posztját örökölte. Bulatovics hozzátette: a szövetség egyelőre csak szóban állapodott meg Milutinoviccsal, szerződését a jövő héten szentesítik. A hír nagy meglepetést keltett mind a szerbiai, mind a nemzetközi futballberkekben.
A világjáró Milutinovics egyebek mellett a honvággyal magyarázta, hogy elvállalta a plávik irányítását. "A jövőben, munkámból adódóan, természetesen hosszabb időt töltök hazámban, egyelőre azonban még nem döntöttem el, hogy hazaköltözöm-e Belgrádba, vagy továbbra is Mexikóvárosban élek majd” – mondta a népszerű Bora, akinek több mint húsz éve a latin-amerikai metropolis az állandó lakhelye.
Az új kapitány 1944. szeptember 7-én a hajdani Jugoszlávia területén, a szerbiai Bajina Basta városkában látta meg a napvilágot. Fivéreivel, Milossal és Miloraddal együtt kezdett el futballozni, és élvonalbeli labdarúgó is vált belőle: a Partizan Beograd színeiben 136 bajnoki mérkőzésen 14 gólt szerzett, az OFK Beogradban pedig 89/11 volt a mérlege. Később – a Monaco, a Nice és a Rouen játékosaként – a francia ligában, aztán Svájcban és Mexikóban is szerepelt, majd pályafutása befejeztével az utóbbi országban vágott bele az edzői karrierbe.
Mexikóban az UNAM-mal, Argentínában a San Lorenzóval nyert bajnokságot. Egyedülálló módon öt különböző válogatottat irányított a világbajnokságon: Mexikót 1986-ban, Costa Ricát 1990-ben, az Egyesült Államokat 1994-ben, Nigériát 1998-ban és Kínát 2002-ben. A szerb-montenegrói tizenegy lenne a hatodik, ám Borának előbb még a jövő évi Eb-re kellene kivezetnie leendő tanítványait.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik