A nagy Juventus diadala

SZ.G. SZ.G.SZ.G. SZ.G.
Vágólapra másolva!
2003.05.15. 11:44
Címkék
"Egy nagy Juventust akartunk látni ma a pályán, és azt is láttunk"  kezdte értékelését a tegnap esti Bajnokok Ligájaelődöntőről Marcello Lippi, a győztes torinóiak szakvezetője.
"A Juventus legszebb oldalát láthattuk ezen a meccsen! Megmutattuk, hogyan veheti ki minden játékos a részét a védekezésből, a Real ellen ugyanis ezt kell játszani” – emelte ki a siker kulcsát az ősz hajú mester, aki nem mulasztotta el megemlíteni, mennyire pürroszinak érzi a győzelmet a második sárga lapját begyűjtő Pavel Nedved kiesése okán. "Nagyon szomorúak vagyunk emiatt” – búslakodott Lippi. "Az egyik legfontosabb játékosunkról van szó, és ha nyerünk a döntőben, akkor neki ajánljuk a sikert.”
A kép önmagáért beszél…
A kép önmagáért beszél…
A kép önmagáért beszél…
A kép önmagáért beszél…
A kép önmagáért beszél…
A kép önmagáért beszél…
"Bevallom, valóban sírva fakadtam a sárga lap miatt” – árulta el maga a cseh középpályás azt, amiről tévénézők milliói maguk is meggyőződhettek. "Hatalmas fájdalmat okoz mindez, hiszen egész pályafutásom alatt arra vágytam, hogy BL-döntőbe juthassak a csapatommal, és most, hogy sikerült, nem játszhatok.”
"Nagyon sajnálom Nedvedet, hiszen eddig remekül sikerült az idénye” – tette hozzá a Juve csapatkapitánya, a briliáns gólt szerző Alessandro Del Piero. "Remélem, nem kell majd a döntő elvesztése után azzal magyarázkodunk, hogy ő nem játszhatott.”

Zinedine Zidane és a Real is a padlón
Zinedine Zidane és a Real is a padlón
Zinedine Zidane és a Real is a padlón
A vesztes szakvezetőhöz, a címvédőként elbukó Real Madridot trenírozó Vicente Del Bosquéhez intézett első kérdés az volt, jogosnak tartja-e a Juventus továbbjutását. "Ha figyelembe vesszük, hogy a két mérkőzésen több gólt rúgtak, mint mi, megérdemeltnek kell tartanunk a sikerüket” – bölcselkedett a mester, majd sportszerűen hozzátette: "Csak annyi dolgunk maradt, hogy gratuláljunk nekik.”
A kétszeres BL-győztes (s Lippit e tekintetben eggyel még megelőző) edző elárulta, a visszavágó előtt szóba került egy komolyabb taktikai változtatás is a sérülések miatt. "Igen, gondolkodtunk ilyesmin, de végül úgy döntöttem, hogy nem egy Bajnokok Ligája-elődöntő előtt kell ezt meglépni.”
Egyébként a királyi gárda annyiban nem okozott csalódást, hogy tartja az 1998 óta már-már megszokott menetrendet: páros években megnyeri a Bajnokok Ligáját, páratlanokban pedig elbukik a kieséses szakaszban. Ha folytatódik ez a sorozat, jövőre vigasztalódhatnak a most igen bánatos madridi szurkolók.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik