A BSE a másik finalista

FEDOR GÁBORFEDOR GÁBOR
Vágólapra másolva!
2003.04.07. 21:53
Címkék
Az összecsapás előtti esélylatolgatások során mindkét fél hívei elsősorban a lélektani körülményekből próbálták meg előre levezetni a találkozó végkimenetelét.
Az alkalmi jósok között egyetértés leginkább abban mutatkozott, hogy a párharc meghosszabbításából eredő győzelmi kényszer a hazaiakat nyomaszthatja inkább, és ha erre a fővárosiak felszabadult játékkal reagálnak, már most elgörgethetik az utolsó követ a döntőbe vezető útból. Nos, elgörgették, ám ebben mások is kiemelkedő érdemeket szereztek.
A gödöllőiek például valósággal odaajándékozták a vizitálóknak az első játszmát . A házigazdák nyitás- és nyitásfogadási hibái, valamint célt tévesztett ütései jól egészítették ki a fiatal Horváth Dórában vezéregyéniségre talált BSE ponthalmozását. Németh Lajos feladócseréje – Szabó Márta helyét Gudmann Csilla foglalta el –, kicsit felpörgette a vendéglátók gépezetét, ami igazán a második szett végjátékára vált olajozottá. A gödöllőiek már 22:19-re is vezettek, amikor Danada Elita löketével és Szabó Anita ászadogatásával a városmajoriak fordítottak. A másik oldalon azonban nem maradt el a válasz: Szendrői Ildikó előbb egy vízfakasztó ütéssel, majd egy határozott blokkal szettlabdához juttatta csapatát, amelyet azon nyomban érvényesített a Gödöllő.

Spanyol bajnokság

Szuperliga, nôk. Az 1–8. helyért. A-csoport: Albacete–Tenerife (Nagy Mariann) 0:3 (–21, –18, –12), Burgos–Benidorm 3:0. Az állás: 1. Tenerife 10 pont, 2. Burgos 8, 3. Benidorm 7, 4. Albacete 5. B-csoport: Murcia–Gran Canaria 0:3, Ávila–Granada 3:0. Az állás: 1. Gran Canaria 10, 2. Ávila 8, 3. Murcia 7, 4. Granada 5
A folytatás elsősorban Fekete Krisztináról, pontosabban az ő sajátos tolóütéseiről szólt. A városmajoriak megtáltosodott centerével a túloldalon főként Kurucz Ágnes vette fel a harcot, így a játékrész hajrája ismét szorosan alakult. 23:23-nál jártak a csapatok, amikor a játékvezetők figyelmen kívül hagytak egy nyilvánvaló hálóhibát a vendégeknél, és ezzel – még ha akaratlanul is, de – döntően befolyásolták a szett sorsát. A különös körülmények között hátrányba került hazaiak becsületére legyen mondva, hogy ekkor sem mondtak le a talpraállásról. A becsülendő elszántság azonban egyre többször ment a minőség rovására, amivel a kisvárosiak a záró etapban megkönnyítették a Szamos utcaiak dolgát, akik Pethő Anita pörgetésével végérvényesen elkönyvelhették a fináléba jutást. Idén tehát újra a Nyíregyháza és a BSE csap össze az aranyért.

Mestermérleg
Németh Lajos:
– Küzdöttünk, akartunk, szenvedtünk, de sokat hibáztunk. Dicséret illeti a csapatomat, mert a bajnoki elődöntő rangjához méltóan teljesített a párharcban.
Kasziba István: – Ez volt a legjobb meccs a négy közül. Bejött, amire számítottam, főként jobb erőnlétünknek köszönhetjük a döntőbe kerülést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik