A Cottbus kiütötte a Bayert

KECSKÉS ISTVÁN, MONCZ ATTILAKECSKÉS ISTVÁN, MONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.01.26. 22:53
Címkék
A viszonylag nyugodt szombati játéknap után a vasárnap meghozta az esztendő első hatalmas meglepetését, méghozzá az Energie Cottbus révén. A kiesés elől menekülő gárda a Bayer otthonában aratott sima, 30-s győzelemmel kezdte meg a tavaszi szezont és a felzárkózást. A sikerben nagy része volt a két egykori újpesti játékosnak, Lőw Zsoltnak és Robert Vagnernek. Mindketten végig a pályán voltak, sőt a cseh támadó két gólpasszt is adott  egyet fejjel, egyet pedig lábbal.
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
Owen Hargreaves a 92. tétmeccsén volt elôször eredményes a Bayern színeiben
"Játszottunk már jobban az ősszel, de ennyire boldogok régen voltunk – mondta a lefújást követően Lőw Zsolt. – A siker titka roppant egyszerű, végig koncentráltunk, és minden helyzetünket kihasználtuk. A saját teljesítményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett. Ezúttal is a védősorban kaptam helyet, ami feladatot rám bíztak, azt megoldottam, de a támadójátékunkhoz nem tudtam eleget hozzátenni. Ez a győzelem nagyon fontos volt nekünk, talán reményt adhat a továbbiakra is. Az őszi nyitányon is jó meccset vívtunk a Leverkusennel, de ez azért egész más volt. A kilencven perc úgy telt el, hogy a Bajnokok Ligája előző kiírásának döntőse egy pillanatig sem veszélyeztette a győzelmünket. Valahogy nem volt benne a Leverkusen játékában a gól. Külön öröm, hogy Robert Vagner ismét kezdő lehetett, kiemelkedően futballozott, nagy részt vállalt a diadalból.”

A forduló eredményeit, a bajnokság és a góllövőlista állását Európai topligák című összeállításunk Bundesliga 2002-2003 rovatában olvashatják.
Az első tavaszi forduló záró mérkőzésén aztán érvényesült a papírforma, így a Bayern München immár nyolcpontos előnnyel vezeti a tabellát a Werder Bremen előtt. A bajorok nem sziporkáztak a Mönchengladbach ellen, de azért begyűjtötték a három pontot.
Némiképp meglepő módon a találkozón Owen Hargreaves kezdte a gólgyártást, aki a vasárnapit megelőző 91 tétmeccsén nem szerzett gólt az együttesben. Ezúttal azonban betalált: a 24. percben a jobbösszekötő helyéről, jobbal lőtte a labdát félmagasan a rövid sarokba. Mi több, utóbb majdnem duplázott, de ziccerből Stiel kapusba verte a labdát, más kérdés, hogy a kipattanót a csereként beálló Alexander Zickler a kapuba helyezte. A végén pedig Giovane Elber megadta a kegyelemdöfést a látogatóknak: Zé Roberto passzát követően átvette a labdát, fordult egyet, majd sarokkal a hálóba továbbított. Hogyan másként lehetne pontot tennie a derék brazilnak a tíz tétmeccses góltalansági sorozatára?!

Bundesliga 2.
18. forduló. Vasárnapi mérkôzések: Burghausen–Trier 1–1 (Örüm 42., ill. Thömmes 87.), Mainz–Union Berlin 1–0 (Voronyin 45.), Greuther Fürth–Duisburg 1–0 (Azzuzi 88.), Oberhausen–Lübeck 3–1 (Arens 8. – öngól, Radulovics 45., Catic 55., ill. Zandi 10.), Reutlingen–Ahlen 1–2 (Frommer 18., ill. Cisse 21., Feinbier 44.). A Freiburg–Alemannia Aachen találkozót hétfôn (Tv: DSF, 20.15) játsszák.
Az élcsoport: 1. 1. FC Köln 42 pont, 2. Eintracht Frankfurt 34, 3. Mainz 33 (28–16), 4. Freiburg 33 (26–15, 17 mérk.)

Brinkmannt megbüntették

BIELEFELD. A bíróság testi sértés miatt 42 ezer eurós büntetést szabott ki Ansgar Brinkmannra, az Arminia Bielefeld támadójára. A 33 éves játékos tavaly szeptemberben valóságos ámokfutást rendezett: elôbb egy diszkó munkatársát fojtogatta, majd egy étteremben megvert és megrugdosott két vendéget. Indulatosságát bánta a közeli jégpálya biztonsági ôre is, akit fellökött és megütött.

Emelkedett a nézôszám

BUNDESLIGA. Az elsô és másodosztályban is nôtt a nézôszám az ôszi idényben. A találkozókat 253 206-tal többen látták a helyszínen, mint egy évvel korábban. Az élvonalban 31 318 az átlagnézôszám. A legtöbben továbbra is a Borussia Dortmund hazai mérkôzéseire kíváncsiak (64 630-as átlag). A lista második helyén a Schalke 04 (56 152) áll, az éllovas Bayern München (54 086) a harmadik. A Bundesliga 2.-ben 10 084 nézôvel lehet számolni mérkôzésenként. Az elsô és másodosztály ôszi idénye során összesen 6 334 528-an látogattak ki a stadionokba.
Papíron ugyebár a Bayernnek nem okozhat gondot egy Mönchengladbach szintű csapat félretolása, de ha figyelembe vesszük, hogy ez először sikerült azóta, hogy a bökelbergiek 2001 nyarán visszatértek az élvonalba, mindjárt más megvilágításba kerül az eredmény. Mi több, a Hitzfeld-társulat azóta még csak gólt sem tudott lőni a "csikóknak” (két gól nélküli döntetlen és egy 1–0-s vereség szerepelt a lajstromban), most alaposan bepótolták az eddig elmulasztottakat. Ráadásul ezzel a sikerrel tovább erősítették helyüket az élen, ha így folytatódik a bajnokság, akkor félő, hogy a vége unalomba fullad, legalábbis a salátástál sorsa szempontjából.
A Bayernnek azért egy veszteséget is el kellett könyvelnie. Bejelentették ugyanis, hogy Stefan Wessels, a gárda cserekapusa már csak a tavasszal erősíti az alakulatot, a nyártól már az 1. FC köln profija lesz. Az Oliver Kahn mögött tartalékszerepre kárhoztatott hálóőr 2005. június 30-ig szóló szerződést kötött az élvonalba törő "kecskésekkel”.
Szintén már a következő szezonban szereplő keretét alakítja a VfB Stuttgart. A minden várakozást felülmúlóan szereplő, ráadásul még az UEFA-kupában is álló "svábok” a brazil Cacaut vették meg a Nürnbergtől. A dél-amerikai futballistára korábban pályázott a Bayer Leverkusen is. Cacau távozását követően még inkább valószínűsíthető, hogy a nyáron Grazból Nürnbergbe igazoló Szabics Imrének a kezdőcsapatban jut majd hely.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik