A Depor kínlódott a kupában

CS. I., GY. B.CS. I., GY. B.
Vágólapra másolva!
2003.01.08. 20:42
Címkék
Kis híján szégyenben maradt a címvédő Deportivo La Coruna a harmadik osztályban szerénykedő Alicante vendégeként az országos kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán. Az előző két fordulóban az Espanyolt és a Valenciát búcsúztató kiscsapat ezúttal sem szeppent meg nagyobb nevű riválisától, és annak ellenére, hogy nem harcolt ki egyértelmű mezőnyfölényt, a 39. percben Morante fejesével megszerezte a vezetést.
Király-kupa
Nyolcaddöntô, elsô mérkôzés: Alicante (III. oszt)–Deportivo La Coruna 1–1 (Morante 39., ill. Sergio 79.)
Király-kupa
Nyolcaddöntô, elsô mérkôzés: Alicante (III. oszt)–Deportivo La Coruna 1–1 (Morante 39., ill. Sergio 79.)
A fordulást követően a Depor teljesítménye nagyon visszaesett, és bizony a levegőben lógott a második hazai találat, ám a helyzetek rendre kimaradtak, míg a másik oldalon Sergio szabadrúgása után a labda Espana kapus hathatós segítségével a hálóban kötött ki. A szerencsétlen döntetlen ellenére az Alicantét edző Alberto Argibay elégedetten nyilatkozott: "A továbbjutás kérdése még korántsem dőlt el, ráadásul a Depor egyáltalán nem igazolta, hogy esélyesebb nálunk.” Döntés egy hét múlva, a La Coruna-i visszavágón.
A klubnál addig is akad esemény bőven, a legújabb fejlemény, hogy a vezetőség követet küldött Uruguayba, hogy első kézből szerezzen információt Sebastián Abreu állapotáról. A dél-amerikai csatár – aki a Depor játékosa, de jelen pillanatban a mexikói Cruz Azulnál szerepel kölcsönben – a közelmúltban autóbalesetet szenvedett, amelyben egy vele utazó ismerőse az életét vesztette.
Mindeközben a kupából már kiesett Barcelonánál gőzerővel dolgoznak a csapat megerősítésén, az új játékosok érkezéséhez a sovány anyagi helyzet miatt azonban le kell építeni a meglévő keretet. Az első távozó a brazil Geovanni lett, aki az idény végéig a Benficához került kölcsönbe, a portugál egyesület a játékos fizetésének a 65 százalékát vállalta magára. Eközben a Barca máris megkörnyékezett egy másik brazilt, a Flamengóban védőt játszó Athirsont, akiért brazil lapértesülések szerint a Manchester Uniteddel kell versenyt futnia.
Szintén az átigazolási piac hírei közé tartozik, hogy a már említett Benfica, egészen pontosan a lisszaboniakat edző José Antonio Camacho a Celta Vigót erősítő Juanfrant is kinézte magának. Maga a szakvezető jelentkezett be a 26 esztendős balszélsőért, akit kiválóan ismer, hiszen nemegyszer dolgozott vele együtt még a spanyol válogatott szövetségi kapitányaként. Az más kérdés, hogy a galíciaiak nem biztos, hogy elengedik a kiváló játékost.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik