Ronaldo: Hétfőig várjanak!

GYENGE BALÁZSGYENGE BALÁZS
Vágólapra másolva!
2002.07.06. 20:19
Címkék
A világbajnokság, valamint az azt követő ünneplések után Ronaldo visszavonult Rio de Janeiró-i házába, de nyugalmat egyelőre ott sem talált, ugyanis több mint száz újságíró strázsál az ajtaja előtt, lesve minden lépését. Mindez azért történik, mert a torna előtt, még lábadozásának korai szakaszában nem egy ízben esett szó arról, hogy Ronaldo elhagyja jelenlegi csapatát, az olasz Internazionalét, és hazatér Brazíliába (a Palmeiras és a Flamengo tűnt a két lehetséges célállomásnak).
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Ronaldo egyelôre nem intett búcsút az Internek, de a Real szeretné, ha így tenne
Aztán tavasszal, amikor az Inter – soraiban immár a brazil támadóval – az utolsó fordulóban elveszítette a scudettót, sokan úgy vélekedtek, hogy Ronaldo már nem az a csatár, aki becenevéhez (Fenomeno) méltón képes a csodára, és sérülékenysége, valamint jókora gázsija miatt már terhére van a csapatának. Ehhez képest a csatár a vb gólkirálya lett, és csak kevesen értik, miért nem neki ítélték oda a megméretés legjobb játékosának járó aranylabdát. Egy hónap alatt tehát hatalmasat fordult a világ, és ma már Milánó kék-fekete felében mikroszkóppal sem lehet olyan embert találni, aki a brazil zseni távozását kívánná.
Csakhogy mindeközben Ronaldo felkeltette a világ jelenlegi legnagyobb hatalmú egyesületének, a Real Madridnak az érdeklődését, így további olaszországi tartózkodására akkor sem vehetünk mérget, ha az Inter foggal-körömmel ragaszkodik hozzá! A királyi gárdáról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy az elmúlt két évben úgy szerezte meg előbb Luis Figót a Barcelonától, majd Zinedine Zidane-t a Juventustól, hogy egyik játékostól sem akart (igazán) megválni az egyesülete. A pénz nem jelentett akadályt, mindkét esetben világrekord összeget perkált le Florentino Pérez klubelnök, ráadásul a Real az idén nemhogy adósságot halmozott volna fel, de jelentős bevételeket könyvelt el! Persze mindezzel Massimo Moratti, az északolasz egyesület elnöke tökéletesen tisztában van, és első lépésként 100 millió euróban rögzítette Ronaldo kivásárlási árát – ha a játékos netán mégis a távozás mezejére lépne, akkor anyagilag ne járjon rosszul a csapat. A protokollt sem hagyta ki az eszköztárából, hiszen többször gratulált telefonon alkalmazottjának a vb-címhez, és megnyugtatta őt afelől, hogy senki sem jár rosszul, ha az Internél marad. Ronaldo élvezte, hogy újra rivaldafénybe került, és kijelentette: nem kívánja elhagyni jelenlegi kenyéradóját.
Normál körülmények között ez mind azt támasztaná alá, hogy a sztár tényleg nem megy sehova. Viszont a madridiaknak is megvannak a maguk adui, és itt korántsem csak az anyagiakról van szó. Először is a spanyol fővárosban játszik Ronaldo egyik legjobb válogatottbeli barátja, Roberto Carlos, aki a csatár szerint minden szabad percében azzal tömi a fejét, milyen pazar dolog a világ legjobb csapatában játszani. A ballábas bombázó a vb alatt azt is megígérte Roninak, személyesen beszél Pérez elnökkel, hogy az idén nyáron mindenképpen szerződtesse őt a kilencszeres BL- (BEK-) győztes alakulatba. Az is a spanyolok mellett szól, hogy a Primera División küzdelemsorozata messze nem olyan durva, mint a Serie A-é, és Ronaldo két év lábadozás után értékeli ezt a különbséget. Szintén fontos tényező, hogy Milánóban árgus szemekkel figyelik a Real két erősségét, Solarit, valamint Makelelét. A mai labdarúgóbizniszben nem ritkaság a barter, azaz pénz helyett játékossal fizetnek egymásnak a klubok…
Akárhogy is, jelenleg csak annyit lehet biztosan tudni, amennyit Ronaldo a saját internetes honlapján üzent a sajtónak: "Hétfőn beszélek a jövőmről, mégpedig egy egyórás, nyílt sajtótájékoztató keretében, amelynek színhelyét egyelőre nem jelöltem ki. Kérem, most hagyjanak pihenni. Én mindig tiszteletben tartottam a sajtó kívánságait, kérem, hogy most önök is cselekedjenek hasonlóan.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik