Horváth Ferencet csábítják

KECSKÉSI ISTVÁNKECSKÉSI ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2002.06.30. 20:13
Címkék
Horváth Ferenc most már a maga ura
Horváth Ferenc most már a maga ura
Horváth Ferenc most már a maga ura
Horváth Ferenc most már a maga ura
Horváth Ferenc most már a maga ura
Horváth Ferenc most már a maga ura
Két csatár régi álma válhat valóra a Megyeri úton. Az Újpesthez napokon belül aláíró Kovács Zoltán évek óta szeretne Horváth Ferenccel egy csapatban futballozni és – ha minden összejön – ez akár megtörténhet. Horváth Ferencnek e pillanatban nincs egyesülete, és a lila-fehérek szeretnék megszerezni a harminckét válogatott mérkőzésen tizenegy gólt szerző támadót. A csatár – mint azt megírtuk – szombaton még a ciprusi Apoel Nicosia vezetőivel tárgyalt.
–Egyelőre nem jutottunk egyezségre a ciprusiakkal –mondta Horváth Ferenc. –Talán a hét közepe felé már kiderül, hogy hol folytatom a pályafutásom.
–Mennyi az esélye annak, hogy magyar együttest választ?
–Több hazai klubbal tartom a kapcsolatot, minden előfordulhat, de ténylegesen csak akkor tudom megmondani, hogy hol játszom majd, ha valamelyik együttessel komoly tárgyalások után megegyezünk.
–Akár az is előfordulhat, hogy az Újpestet választja?
–Még ez is benne van a pakliban. Beszélgettem a lila-fehér klub vezetőivel, de most nem tudok beszámolni semmi szenzációról, még az elején tartunk az egyeztetésnek.
–Ha jók az információim, akkor a tárgyalásokon az is szóba került, hogy ön a Ferencváros egykori labdarúgójaként nem lesz túl népszerű a Megyeri úti szurkolók körében.
–Természetesen beszéltünk erről, de én profi játékosnak tartom magam. Oda igazolok, ahol megállapodok a vezetőkkel. Azzal pedig én is tisztában vagyok, hogy gólokat kell rúgni, küzdeni kell a mérkőzéseken, és akkor népszerű leszek, mint játékos. Csak ezekkel lehet elfeledtetni az előzményeket.
–A hírek szerint az is vonzó lehet az ön számára, hogy Kovács Zoltánnal szerepelhetne együtt.
–Maximálisan elismerem Kovács Zoltán tudását. Valóban sokat beszélgettünk arról, hogy jó lenne egymás mellett futballozni, meglátjuk valóra válik-e ez az elképzelés.
–Mennyit kellene fizetnie az újpestieknek ahhoz, hogy a Megyeri útra igazoljon?
–Én most nem tartozom egyetlen klubhoz sem, így ingyen tudnak megszerezni, azaz, csak velem kell megegyezni.
Ugyancsak az újpestiekkel kapcsolatos információ, hogy vasárnap lejárt Farkas Balázs győri szerződése. A zöld-fehérek nem kívánnak lemondani a játékosról, aki állításuk szerint korábban elkötelezte magát az egyesülethez. Farkas hivatalosan próbajátékon vesz részt a Megyeri úton, de szerződést még nem köthet a vitás ügy miatt. Az újpestiek napokon belül az átigazolási bizottsághoz fordulnak, hogy jogorvaslatot kérjenek az esetben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik