Labdarúgó NB I, 23. forduló
Újpest
2
Végeredmény
0
Fehérvár

96'
VÉGE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

94'
Sárga lap

Pető Milánnak sárga lap lökésért.

92'

Christensen bal oldali beadását a léc fölé fejeli hatról Berki.

92'
Sárga lap

Gergényi Bence akasztja Csobothot, sárga lap.

91'

Öt perc a ráadás.

90'
CSERE

Berki Marcell be, Stefanellinek nem ment ma.

89'

Schön távolija kapuscsemege.

88'
Kihagyott 11-es

Tajti jobbal a bal alsóba lőne, de hatalmas vetődéssel eléri a labdát Tóth, Simon kissé jobbról, 11-ről ballal kapura teszi Simon, a balra eldőlő kapus jobb lábbal védeni tud. 

86'

Simon passza után fellöki a 16-oson belül, középen Karamoko, BÜNTETŐ.

85'
Fotó: Koncz Márton

 

85'
CSERE

George Ganea be, Ambrose lebiceg a pályáról.

85'

Csoboth passzát Simon jobbal a jobb alsó mellé vágja 13-ról, kissé jobbról.

84'
Fotó: Koncz Márton

 

83'

És ápolás.

83'
Sárga lap

Schön Szabolcs ellöki Ambrose-t, sárga lap és eltiltás.

83'

Pauljevics megy egy sorral hátrább, és a jobbról a bal szélre.

82'
CSERE

Simon Krisztián váltja Tamást. 

81'
CSERE

Katonát Pető Milán váltja.

80'
CSERE

Mamoudou Karamoko be, Bese le.

79'

Október után nyerhet újra meccset odahaza az Újpest.

78
GÓL

PETER AMBROSE eldönti a meccset? Csoboth remekül megy el a bal szélen, ballal középre ad, laposan, Gergényi hiába csúszik, az ék jobbal a bal alsóba lő az ötös jobb sarkáról. 2–0!

77'

A Vidi idegenbeli mutatója 4–1–6, egyedül a 4. fordulóban, Felcsúton ikszelt. Látogatóként tavasszal eddig hullámzóan szerepelt: 2-szer nyert, 2-szer vesztett.  

76'

Az Újpest hazai mérlege 5–1–5, de a legutóbbi 4 bajnokiját és – hosszabbítás után – a csütörtöki Paks elleni kupameccsét is elbukta. Legutóbb október 21-én, a KTE ellen szerzett pontot (5–3) a Szusza-stadionban.

75

Tamás bal oldali beadása megpattan Spandleren, így jó a labda Tajtinak, aki jobbal hat méterről, középről a léc alá lő, középre. 1–0!

75
GÓL

VEZET AZ ÚJPEST!

75'

Egymás utáni 3 győzelme után szombaton idénybeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el a Fehérvár Diósgyőrben (0–4). Mentségére legfeljebb az szolgál, hogy Csongvai Áron kiállítása miatt a 18. perctől emberhátrányban játszott. 

74'

Christensen ballal a bal alsóba lőne egy 22 méterről, jobbról járó szabadrúgást, Banai vetődik, közelre üti ki a labdát, kissé jobbról, négy méterről jobbal kapura lő Stefanelli... KAPUFA! 

69'
CSERE

Ljujicsnak nem ment ma, Tajti Mátyás váltja.

68'
CSERE

Csoboth Kevin be, Radosevics le.

67'
CSERE

Branko Pauljevics be, Doka le.

66'

Hármas hazai csere lesz.

65'
Sárga lap

Davit Koburi megrúgja a jobb szélen Christensent, sárga lap.

64'

Radosevics első beadását a bevetődő Sigér, a másodikat a visszafutó Katona menti.

63'
VAR

A VAR szerint sem gól a gól.

63'

NEM ÉR A GÓL! Gradisar megindul Sigér passzával, egy csel után a kapusba lő, majd ötről a bal alsóba, de előtte lökte Keitát.

62'

Az Újpest vasárnap egy sima ötöst kapott saját pályáján az FTC-től, így Mészöly Géza érkezése óta 1 győzelemmel és 2 vereséggel áll, ráadásul a szakvezetőt rasszistának minősített kijelentése miatt legalább egy hónapra eltiltották, így a kispadról most Víg Péter assziszensedző adja majd az utasításokat. A lila-fehérek a mostanihoz hasonló mély gödörben még nem voltak, hiszen az előző 12 bajnokijukon csupán 4 pontot gyűjtöttek. 

61'

A IV. kerületiek pályaválasztása mellett 60 bajnokit játszottak, ezeknek éppen a fele, 30 hozott újpesti diadalt, 9 végződött döntetlenre, és 21-szer nyertek a piros-kékek. A fehérváriak idegenbeli rekordsikere a 2021. januári Megyeri úti 5–0 – mostanáig ez az utolsó idegenbeli győzelmük Újpesten. Júliusban a lila-fehérek több mint egy félidőt emberhátrányban játszva is nyerni tudtak (2–1). 

60'

A párharc kezdetén az újpestiek domináltak, majd 2009 és 2021 között a fehérváriak évei jöttek, hiszen 22-szer győztek, miközben a fővárosiak csak négyszer. Ezután a lila-fehérek zsinórban 7 bajnokin nem kaptak ki a Viditől (5 győzelem, 2 iksz), sőt,  a 2021-es kupadöntő után is ők örülhettek. Legutóbb, november elején Fehérváron egy huszáros hajrábeli fordítással 2–1-re a piros-kékek diadalmaskodtak és véget vetettek a sorozatnak. 

59'

Bese Christensen elé sarkazza a labdát, a légiós egy csel után ballal az égbe lő 14-ről.

58'

Katona 23-ról ballal a sorfalba lő.

57'

Schön megindul, a 16-os előtt ellöki Keita.

56'

A titkos fegyver. Csoboth 24 meccsen 5 kanadai pontot szerzett ebben az idényben. A Vidiben anno 3 meccsen 4 kanadai pontig jutott! Igaz, mindet az SC Sopron ellen szerezte.

53'

Mezőnyharc, izgalmak nélkül. Tamás beadása is nagyon rossz.

49'

Stefanelli passzol Katona elé, aki a 16-os előteréből kapura lő, de Banai védi ezt is. A hazai kapus a mezőny legjobbja.

45'
Második félidő

FOLYTATJUK!

45'

„Nehéz döntést kellett meghoznom a karrierem szempontjából – mondta Kalmár Zsolt a klub honlapjának. – Októberben, a szerbek elleni válogatott mérkőzésen ráestek a térdemre, ami miatt néhány bajnokit ki kellett hagyom. Ezt követően visszatértem, de éreztem, hogy valami nincs rendben, valami nem olyan, mint előtte. Éreztem, ha visszatérek a combsérülésem után, nem tudok százszázalékos teljesítményt nyújtani a térdem miatt, ugyanis éreztem benne a fájdalmat. Az újabb műtét jól sikerült, és most abban bízom, hogy nyártól újra fájdalommentesen tudok játszani, és minél többet segíteni a csapatnak. A műtétet követően hat hét mankózás várt rám, amiből már négy hét eltelt, jó úton járok. Hat hét után elkezdhetem a gyógytornászi rehabilitációt, aztán szép lassan egyre inkább terhelhetem a térdemet. A legfájóbb, hogy újra lemaradok az Eb-ről, amiért sokat küzdöttem, és nagy álmom volt, hogy ott legyek. Ezért volt ennyire nehéz meghoznom ezt a döntést a műtéttel kapcsolatban, nagyon sokat gondolkoztam rajta, mi lenne a helyes út. Ahogy az Instagram-oldalamon is leírtam a műtét után, nem tehettem meg se magammal, se a fehérvári, se a válogatottbeli csapattársaimmal szemben, hogy pályára lépek, miközben nem vagyok tökéletes állapotban. Huszonkilenc éves leszek, hosszú évekre tervezek még a labdarúgásban, ezért a térdem épsége is nagyon fontos. A döntés nehéz és fájdalmas volt, de úgy gondolom, hogy a karrierem szempontjából mindenképp jól határoztam, mert ha minden a tervek szerint alakul, fájdalommentesen tudom majd élvezni a játékot.”

45'

A Fehérvár újpesti fellépése kapcsán még mindig Mészöly Géza eltiltásán háborognak az újpestiek.  Szerintük a vezetőedző dicsérte játékosát, és a túl érzékennyé vált világban egy szerencsétlenül megválasztott szó miatt súlyos büntetést kapott – egy hónapig nem ülhet le a kispadra, a mérkőzéseken nem lehet a csapatával. A Megyeri útiak nem értik, hogyan lehetséges, hogy a DVSC–Ferencváros kupamérkőzésen (11-esekkel az FTC jutott tovább) a játékvezetővel üvöltve vitatkozó Dejan Sztankovics lényegesen enyhébb büntetést kapott. Érdekes, hogy a magyar szövetség miként ítélte meg a magyar és a szerb edző viselkedését – Szerbiában vélhetően hasonló ügyben a magyar edzővel szemben léptek fel volna sokkal erélyesebben. A fehérvári honlapon megszólalt Kalmár Zsolt. A válogatott kerettag elmondta: a Kecskemét elleni találkozón megsérült a combja, emiatt Finnországban megműtötték, ettől áprilisban visszatérhetett volna, ám előtte a szerbek elleni válogatott mérkőzésen a térde sérült meg.

45'

SZOMORÚ ÉVFORDULÓ – hétfőn lesz tíz éve, hogy elhunyt Fekete László. Az Újpest négyszeres bajnoka, az 1978–1979-es idény gólkirálya (31 találattal Európa második legeredményesebb támadója volt, ezért Ezüstcipőt kapott) 1970 és 1984 között volt a lila-fehérek játékosa, és néhány nappal a hatvanadik születésnapja előtt, 2014 márciusában hunyt el. A szomorú évfordulón családtagjai, régi társai, egykori barátai hétfőn 11 órakor megemlékezést tartanak a Megyeri úti temetőben. 

45'

41 százalékban volt a hazaiaknál a labda ma, 6-szor lőttek kapura, 2-szer annak felületére. A másik oldalon ez az arány szintén 6/2.

45'

E párharc legjobb góllövői a közelmúltból:
Sallói István 5
Feczesin Róbert 5
Zé Luís 4
Marko Scsepovics 4

45'

AZ FTC ELLENI 0–5 és a Paks elleni kupakiesés után ráférne a sikerélmény az újpestiekre, s a Diósgyőrben 4–0-s vereséget szenvedő Vidi is javítana. Nagy küzdelemben 1–1-es döntetlen születik. Somogyi Zsolt a mérkőzés előtt.
 

45'
Szünet

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44'

Mörschel lekönyökli Schönt.

44'

Egy perc a ráadás.

44

Keita beadása is a kapusé.

44

HELYZET, Ambrose elmegy Szerafimov mellett Doka passzával, jobbal 10-ről kapura lő, de véd a jobbra elvetődő Tóth!

43

A jobb oldali kornert a jobb alsó mellé texi oxival Radosevics, nem is sokkal.

43'

Gergényi középre emeli vissza Mack indítását, Mörschel ballal a bal alsóba lőne 24-ről, középről, vetődve véd Tóth.

40'

Doka előretör a jobb szélen, szereli őt Schön.

39'

Ljujics balról ballal középre ad, nem tudja levenni a labdát Koburi, oda a helyzet. 

37

Katona bal oldali beadását nem éri el a bevetődő Keita középen, de talán jobban is járt így.

37

Doka csele jó a jobb szélen, a beadása is, Mörschel nem éri el jól fejjel a labdát az ötösön, Ambrose rácsapna a lecsorgóra... de jön Spandler.

37'

Gergényi szereli becsúszva a meginduló Mörschelt.

35'

Mack odarúg Gradisarnak, ápolás.

34'

Sigér a 16-os elől a jobb alsó mellé lő.

33'

NINCS BENT! Christensen indítja Gradisart, aki nem tudja a 11-esponton balra kicselezni a kapust, Banai elüti a labdát előle vetődve... majd azonnal repül, és elbokszolja a labdát a rátámadó Stefanelli lába elől is.

30'

Marco Rossi is a lelátón. 

29'

Gergényi bal oldali, ballábas beadása Andzulaszé. Stefanelli 16 méteres lövését is ő blokkolja. 

28'

A Fehérvár már négy idegenbeli mérkőzést is játszott 2024-ben az OTP Bank Ligában, ezek közül kettőt megnyert, kettőt elveszített (mlsz.hu).

27'

Az Újpest a legutóbbi tizenkét bajnoki mérkőzésén összesen négy pontot szerzett. Pályaválasztóként múlt vasárnap súlyos vereséget szenvedett a Ferencvárostól, egyébként pályaválasztóként a legutóbbi öt tétmérkőzését kivétel nélkül elveszítette. 

26'

Christensen jobb oldali beadását kifejeli az ötösről Mörschel.

22'

Katona anno 63 meccsen 12 kanadai pontot szerzett az Újpest színeiben. 

21'

Katona bal oldali beadása azonban az övé a másik kapu előtt. Doka szereli a meginduló Sigért aztán.

20'

Andzulasz nyolc méterről a jobb felső fölé fejeli méterekkel Ljujics bal oldali beadását.

18'

Christensen bal oldali szabadrúgását kissé jobbról, hétről Banai ölébe fejeli Szerafimov.

15'

Gradisar a lécre lő jobbal 16-ról, középről, a kipattanót Stefanelli az ötös jobb sarkáról a léc fölé fejeli, de ő már lesen volt. MAJDNEM GÓL!

11'

Helyzet, Sigér passzát Gradisar az ötös jobb sarkáról jobbal a kivetődő Banaiba vágja!

10'

Christensen szögletét kiöklözi Banai, Schön 23 méteres lövése nagyon rossz aztán.

9'

Sigér beadását Bese a bal alsó és Gradisar elé fejeli, de közbelép Keita. Gergényi jobb oldali megabedobását kifejeli Radosevics.

7'

Sigér fejen rúgja a felezőnél véletlenül Radosevicset, nincs sárga lap.

6'

Mészöly Géza a lelátón, a kispadok előtt a jobbkeze, Víg Péter.

1
Meccs indítása

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak lila-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek piros-kék mezen és kék nadrágban.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

A hazaiaktól Onovo (combizomhúzódás) sérült, a vendégektől Tóth Tamás Vid, Fiola (bokaszalag-szakadás), Hangya, Kalmár Zs. (mindkettő térdműtét után) maródi.

Eltiltott: a vendégektől Csongvai (piros lap).

 

JÖTTEK-MENTEK!
A Fehérvártól az Újpesthez:
2022, Csoboth Kevin
2022, Budu Zivzivadze, kölcsönbe, ingyen
2011, Dusan Vasziljevics
2010, Sitku Illés
2009, Demjén Gábor, kölcsönbe
2008, Simek Péter
2007, Mario Bozsics
2005, Fodor Marcell
2001, Szlezák Zoltán
1997, Tóth Norbert
1997, Korsós Attila
1997, Pető Tamás
1984, Palkovics István
1980, Kovács József
Az Újpesttől a Fehérvárhoz:
2023, Katona Mátyás
2023, Csongvai Áron
2019, Gundel-Takács Bence
2015, Asmir Suljic, 500.000 euró
2011, Nikola Mitrovics, 260.000 euró
2010, Vaskó Tamás, 500.000
2010, Dusan Vasziljevics, ingyen
2009, Lipták Zoltán, 260.000
2009, Sándor György, 185.000
2009, Sitku Illés
2005, Simek Péter
2005, Farkas I Balázs
2002, Frantisek Kunzo
2001, Szlezák Zoltán
2001, Terjék Lajos
2001, Kiskapusi Balázs
2001, Dvéri Zsolt
2000, Korsós Attila
2000, Csillag Krisztián
1998, Kozma István
1990, Gróf Attila
1985, Kerekes György
1969, Hartyáni Gábor
1968, Fejes Gábor
1968, Pataki László 
 

Egy kis örökmérleg! Ez a forduló legnagyobb múltú párosítása. 1968 óta 122 bajnoki összecsapáson vannak túl, az örökmérleg némi fehérvári fölényt mutat: 45 újpesti diadal, 26 döntetlen, 51 Vidi-győzelem. A meccsenkénti gólátlag 2.95. 

 

 

Az Újpest FC elfogadhatatlannak tartja, hogy az MLSZ egy plusz két hónapos eltiltással sújtotta Mészöly Géza vezetőedzőt, s a döntés ellen fellebbez – áll a klub közleményében.