Labdarúgó NB I, 23. forduló
MTK Budapest
0
Végeredmény
2
Paksi FC

97'
VÉGE

VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

96'

Ebben az idényben csak az MTK-t nem verte meg az élvonalban a Paks. Eddig.

94'
Sárga lap

Szabó I Bálint odalép Kocsisnak a bal szélen, sárga lap. 

94'

Böde első duplája ebben az idényben.

92

Most kap egy könyököst Thiamtól a jobb fülére.

92'

Gól a gól. Négy perc a ráadás!

91'
VAR

Papp szerzett harciasan labdát az akció előtt... Szabó nem volt lesen. 

90'

Ha nem volt les.

87
GÓL

BÖDE DÁNIEL ELDÖNTI A MECCSET, Szabó Bálint megindul a jobb oldalon, remekül tartja a labdát, a bal oldali kapufa elől jobbal középre passzol, Kocsis beleér... éppen így jó Bödének, aki kissé balról, három lépésről ballal a bal felsőbe lő. 0–2!

87'

Antonov szögletét elpaskolja az imént beálló Kocsis elől Simon.

86'

 A tolnai csapat idegenbeli mutatója 5–3–3, ezzel ott van az élmezőnyben. A legutóbbi 2 házon kívüli találkozóját 1–0-ra tudta megnyerni – igaz, a kiesésre álló Kövesd és Várda otthonában. 

85'

Az MTK hazai mérlege 6–2–3, a legutóbbi 5 otthoni bajnokijából 4-et megnyert és csak a Fehérvárral szemben maradt alul (0–2).

84'
CSERE

Kocsis Gergő váltja Nagyot a hazaiaknál.

82'

Kádár emelését Jurina ballal a bal alsó mellé vágja kissé balról, 14 méterről.

81'

Az MTK ellen 27 fellépésén 9 gólt szerzett 6 gólpassz mellett.

80'

Böde: 21 meccs az idényben, 3 góllal s 2 gólpasszal.

79'

Haraszti passzát Böde közelről a kapusba vágja, de les.

78'

A Paks legutóbb 3–1-ről kapott ki odahaza a ZTE-től (3–4), így az idényben először fordítottak ellene. Ezzel megszakadt a hármas tavaszi bajnoki győzelmi sorozata és odalett az idénybeli hazai veretlensége is. 

77'

Az MTK zsinórban 3 vereség után első tavaszi sikerét aratta legutóbb a Mezőkövesd ellen (3–1), és ezzel megszilárdította helyét a középmezőnyben. 

75'
CSERE

Szélpál Norbert be, Lenzsér lesérült.

74'
CSERE

Kovács Mátyás váltja Varjut, csere posztra.

73'

Stieber az ötös jobb sarka elől ballal kapura lő, Simon vetődve fogja a labdát.

72
GÓL

BÖDE DÁNIEL GÓLT SZEREZ, Kovács jobb oldali, jobblábas beadását kissé balról,  három méterről félmagasan a kapu rövid, azaz jobb sarkába fejeli. Demjén repült, bele is ért a labdába, de védeni már nem tudott: 0–1!

 

69'
CSERE

Stieber Zoltán be, Németh le, csatárcsere.

68'
CSERE

Marin Jurina be, Molnár elfáradt.

68'
CSERE

Khaly Thiam be, Kosznovszy le, motorcsere.

67'
CSERE

Haraszti Zsolt be, Könyves le, csatár helyett karmester.

67'

Kovács jobb oldali beadása nem jó, Könyves balról ballal 20-ról a léc fölé lő.

66'

Varju passzol Katához, aki nem lő jobbal 16-ról, hanem elcselezi a lehetőségét.

65'
Fotó: Koncz Márton

 

64'
Fotó: Koncz Márton

 

63'

Ballal, Hej mellől. 

61'

Böde passzát Könyves kissé balról, 12-ről az oldalhálóba vágja.

59'

Amikor a fővárosi gárda volt a házigazda, 7-szer győztek a kék-fehérek, 4-szer a paksiak, 3 bajnoki pedig – 2008-ban és 2009-ben és tavaly júliusban – 1–1-re végződött.

58'

A kék-fehérek 6 mérkőzés óta nyeretlenek a tolnaiakkal szemben (2 iksz, 4 vereség), legutóbb 2020 decemberében tudtak győzni ellenük (3–1), amikor Hegedüs Lajos kapus kiállítása miatt több mint egy félidőt emberelőnyben játszottak. Az előző két alkalommal ikszeltek (1–1 és 0–0), így jelenleg az MTK az egyetlen olyan ellenfél az élvonalban, amelyet a Paks még nem tudott legyőzni ebben a pontvadászatban.

56'
Sárga lap

Kata Mihály kap sárga lapot.

54'

Antonov felbőrözi Kovácsot sarokkal, hátrafelé cselezve. Ez igen! 

 

53'

Szabó B. Böde elé passzol, közbelép Hej, kivetődik Demjén, nem volt hazaadás.

52'

MELLÉ! Varju passzol Bognárhoz, aki kiugrajta Némethet, az ék az ötös jobb sarkáról jobbal a túlsó alsó mellé lő. Jó egy méterrel.

50'

Varju jobb oldali, jobblábas beadását kifejeli a kapu elől szép mozdulattal Kinyik.

48'

Antonov 18 méteres lövése nem az igazi.

47'
Második félidő

FOLYTATJUK!

46'
CSERE

Kovács Krisztián be, Skribek le.

46'

A múlt heti, Kisvárda elleni mérkőzésen nem mindennapi számhoz érkezett a labdarúgó NB I-et vezető Paksi FC technikai vezetője, Karszt Józsefnek ugyanis ez volt a 700. mérkőzése a tolnaiak kispadján. BŐVEBBEN ITT!

46'

62 százalékban a hazaiknál volt a labda, 12-szer lőttek kapura, 4-szer annak felületére, a másik oldalon ez az arány 6/2.

46

E párharc legjobb góllövői:
Hahn János 8
Kanta József 6
Böde Dániel  5
Ádám Martin 4
Szabó János 4

46

A KÉT EGYÜTTES egyaránt továbbjutott a hétközi Magyar Kupa-fordulóból. Nem kérdés, a paksiakból többet vett ki az Újpest ellen hosszabbításban kicsikart győzelem, mint a kék-fehérekből az NB II-es Kozármisleny elleni 3–0. A listavezetőnek a bajnokság első körében is meggyűlt a baja a szervezett fővárosi csapattal, valami azt súgja, a Hidegkuti Nándor Stadionban is ez lesz a helyzet. 
ZOMBORI András a mérkőzés előtt.
 

45
Szünet

VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

44

Antonov bal oldali kornerét nem éri el rendesen fejjel középen Hej!

44

A következő beadás a kapusé.

44
CSERE

Balogh Balázs váltja Windeckert.

44

Antonov beadását kifejeli Szabó J.

44
CSERE

Böde Dániel váltja Mezeit, aki alighanem lesérült.

44'

Két perc a ráadás.

44'

Windecker éppen Bognárt szerelve sérült meg. 

43'

Nagy védés! Simon a levegőben úszva kitolja a bal felső sarok elől Bognár jobblábas, 18 méteres, középről jövő lövését.

42'

Windecker lesérült, a jobb combja fáj. A földön ül.

42'

Molnár helyzetben Hej keresztpassza után, kicselezi Kinyiket és Lenzsért, de jobbal az ötös jobb sarkáról a kivetődő kapusba lő.

41'

Antonov ballal a sorfalba lő, de Nagy elé csorog a labda, aki egy rossz levétel után a bal oldali kapufa elől, három méterről a rövid sarok mellé lő ballal. ZICCER VOLT! Nem is kicsi.

40
Fotó: Koncz Márton

 

39'

Szabadrúgás középről, 28 méterről. 

38'
Sárga lap

Szabó János kap sárga lapot, a 16-os előtt utolsó védőként ellökte a Kádár indításával kapura törő Molnárt. 

34'

Varju jobb oldali beadását Németh közelről kapura kotorja, a rövid sarok előtt, de közbelép Lenzsér, előtte Molnár balról jövő, tízméteres lövését védte magabiztosan Simon.

33'

Skribek jobb oldali beadását Könyves a kapusba rúgja kecsegtető helyzetből.

31'

Így volt az a csütörtöki, Szusza Ferenc Stadionban rendezett Magyar Kupa-nyolcaddöntőben is, ám az 53. percben le kellett cserélni, miután fejpárbajukban a hazaiak egyik játékosa a karjával eltalálta az orrát. Már a pályán kiderült, hogy eltörött az orra, ezt a szekszárdi kórházban megerősítették. Néhány napot pihennie kell, de elképzelhető, hogy maszkban hamarosan újra futballozhat.

30'

Nincs szerencséje Vas Gábornak ebben az idényben az Újpest elleni mérkőzésekkel. A paksiak húszéves labdarúgója augusztus 19-én nem tudta végigjátszani a lila-fehérek ellen 3–0-ra megnyert bajnokit, mert a 75. percben egy ütközést követően olyan balszerencsésen ért földet, hogy eltörött a kulcscsontja. Csak négy hónappal később, az utolsó őszi fordulóban térhetett vissza, azóta csapata valamennyi meccsén kezdett. 

28'

A Paks, ha nem is könnyen, de hosszabbításban továbbjutott csütörtök este Újpesten, a kupában. A bajnokságban, a ZTE elleni hazai kisiklástól eltekintve, idén eddig minden mérkőzését megnyerte. Idegenben 1–0-ra nyert Kisvárdán és Mezőkövesden is (mlsz.hu).

27'

Skribek kiharcol egy kornert, Mezei beadja, Varju elfejeli a labdát a paksi gólzsák, Windecker elől.

25'

Osváth jobb oldali beadását Varju elfejeli az ötös túlsarkán Windecker elől Szabó B. beadását elrúgja Kádár a kapu és Mezei elől.

23'

Antonov bal oldali, ballábas beadását Molnár 10-ről Simon elé fejeli.

21'

Nem, csak bedobás.

20'

Varju jobb oldali beadása a rutinos Szabóé. Aki szereli aztán Hejt is. Varju megindul... kirúgás.

18'

Az MTK Budapest 22 éves védője éppen a Paks ellen mutatkozott be az élvonalban 2019. február 2-án – az a bajnoki a paksiak 2–1-es győzelmével zárult a Hidegkuti Nándor Stadionban. 

17'

Öt évvel ezelőtt a Paks ellen játszotta első NB I-es meccsét Varju Benedek, aki reméli, hogy az MTK Budapest vasárnap legyőzi az NB I éllovasát. ROSSZ SZÉRIÁT ZÁRT LE a Mezőkövesd Zsóry elleni 3–1-es győzelemmel az MTK Budapest (a Puskás Akadémiától 6–1-re, a Fehérvártól 2–0-ra, a Ferencvárostól 5–1-re kapott ki  az előző három fordulóban), szerdán pedig a Magyar Kupában a Kozármisleny 3–0-s legyőzésével bejutott a nyolc közé. A jó sorozat folytatásához bravúrra lesz szükség, hiszen az éllovas Paks elleni bajnoki következik. 

„Nagyon fontos volt, hogy három rosszul sikerült mérkőzés után újra három pontot szerezzünk, emellett szerettük volna elkerülni, hogy a Mezőkövesdet, úgymond, felélesszük, mint a bajnokság első körében – mondta lapunknak a szombati edzés előtt Varju Benedek, aki csapata harmadik gólját szerezte a  kövesdiek ellen. – A meccs eleje nem sikerült, a csapatnak sem ment és nekem sem, hamar gólt kaptunk. De még a szünet előtt egyenlítettünk, és érezhető volt,  mi akarjuk jobban a győzelmet. Miután átvettük a vezetést, sikerült gólt szereznem, nekem ez volt az első az NB I-ben, örökre emlékezetes marad. Hogy a Paks ellen a döntetlen jó eredménynek számítana-e? Egyetlen találkozónak sem úgy megyünk neki, hogy jó az egy pont, mindig nyerni akarunk. Ahogyan a többi ellenfélből, a Paksból is felkészültünk, biztosan sok beadás, felívelés érkezik a kapunk elé, azokból kell jól kijönnünk, és akkor jó eredményt érhetünk el.”

16'

Könyves kiharcol egy szögletet, Mezei beadását Windecker felfejeli a levegőbe... jön Demjén.

14'

Nem bosszantotta góllal az édesapját...

13'

Németh jobb oldali beadását rosszul találja el fejjel Bognár az ötösön. 

12'

Antonov jobbról ballal középre emel, az ötös bal sarkáról kapura fejel Molnár, de a gólvonalon ment Szabó János, éppen Hej elé, aki hétről a léc alá tenné a labdát ballal, de véd Simon. Középre tartott a légiós próbálkozása.

8

Molnár indítja Némethet, aki jobbal 18-ról, középről Simon fölött a kapuba emelné a labdát, de a kivetődő Simon belekap a labdába, amely a lécen csattan aztán.  

8'

Skribek jobbal 18-ról Nagyba lő, a lepattanó Könyvesé, aki jobbal 12-ről a kapus ölébe talál.

4'

Mezei emeléséről éppen csak lemarad az ötösön Windecker!

3'
Sárga lap

Hej Viktor felépül, és kap egy sárga lapot.

2'

Könyves indítja Skribeket, akit felborít utolsó védőként Hej... majd lesérül.

Meccs indítása

ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak tiszta kékben, a vendégek tiszta fehérben.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

A hazaiaktól Bobál D. sérült, a vendégektől Tóth B., Szappanos, Silye, Horváth K. és Vas maródi.

Eltiltott nincs.

JÖTTEK-MENTEK
Az MTK-tól a Pakshoz:
2023, Lépő Kristóf, ingyen
2023, Mezei Szabolcs 
2022, Balázs József, kölcsönbe 
2021, Kocsis Bence 
2020, Bognár István
2017, Nikházi Márk, i.
2015, Asztalos Dávid, k.
2014, Rodenbücher István, i.
2013, Nagy  Richárd, i.
2013, Zámbó Dániel, i.
2012, Bori Gábor, i.
2012, Lázok János, i.
2011, Hrepka Ádám, k.
2009, Pokorni Péter, i.
2009, Katona Bence, i.
2009, Urbán Gábor, k.
2008, Horváth Levente, i.
A Pakstól az MTK-hoz:
2023, Rácz Gergő, kölcsön után végleg
2023, Kádár Tamás 
2022, Medgyes Sinan 
2022, Bognár István 
2021, Haraszti Zsolt 
2020, Lépő  Kristóf, i.
2019, Cseke Benjámin, k. u. v.
2019, Simon András, i.
2013, Eppel  Márton, k.
2012, Könyves Norbert, i.
2011, Katona Bence, i.
2008, Pokorni Péter 
 

Egy kis örökmérleg! Eddig 33 NB I-es mérkőzést játszott egymással a két csapat, az örökmérleg az elmúlt évek sikerei hatására billent át az atomvárosiak javára: 11 MTK-diadal, 9 döntetlen, 13 paksi győzelem.