Minifutball Eb: kiütéses magyar győzelem Portugália ellen

Vágólapra másolva!
2022.06.04. 18:31
null
Jól kezdtek a magyarok (Fotó: Czifra Mária/Országos Minifutball Szövetség)
A magyar minifutball-válogatott bemutatkozásképp 5–0-ra legyőzte Portugáliát a Kassán szombaton megkezdődő Európa-bajnokságon.


Nagy Lajos együttese hamar felvette a mérkőzés ritmusát, már az első percben Csoszánszki Dávid révén veszélyeztetni tudott, majd egy perccel később Czvitkovics Péter előtt adódott nagy lehetőség. A portugálok foggal-körömmel védekeztek, így a következő magyar lehetőségre csaknem tíz percet kellett várni – ekkor Bita László lövése kerülte el épphogy az ellenfél kapuját.

A 16. perc jelentős izgalmakat hozott mindkét fél védelmére nézve. Előbb egy kontrát követően Portugália veszélyeztetett először a meccs folyamán, majd néhány másodperccel később, rögtön az ellentámadásból, egy remek lefordulást követően Suscsák Máté lövése után a labda utat talált a hálóba.

Két perccel később Bita László volt kellőképp szemfüles – az ellenfél kapusa által eladott labdát egyből visszaívelte a félpályáról, átemelve ezzel a tehetetlen kapust, így a magyar válogatott kétgólos előny birtokában mehetett a szünetre.

A második játékrész jókora portugál lehetőségekkel indult, de Tajti Bence – csakúgy, mint az egész találkozó során – most is állta a sarat. A 34. percben aztán Suscsák Máté lecsapott egy eladott labdára, és a tehetetlen kapus mellett eltekerve megszerezte saját maga második, csapata harmadik találatát, s ezzel megnyugtató előnyhöz juttatta a mieinket.

A 42. percben aztán Sós Márkó pecsételte meg végleg a portugálok sorsát, majd a lefújás előtti utolsó pillanatokban Csoszánszki Dávid is feliratkozott a góllövők közé, kialakítva az 5–0-s végeredményt.

MINIFUTBALL EURÓPA-BAJNOKSÁG, KASSA
D-CSOPORT
1. FORDULÓ
Magyarország–Portugália 5–0 (2–0)
Gólszerző:
Suscsák (16., 34.), Bita (18.), Sós (42.), Csoszánszki (49.)

A további csoportmérkőzések
Június 5., 20:00:
Magyarország–Ukrajna
Június 7., 17:30: Magyarország–Törökország

A magyar válogatott kerete
Kapusok:
Bohony Bálint, Tajti Bence
Mezőnyjátékosok: Barabás Miklós, Bita László, Bozsoki Imre, Csoszánszki Dávid, Czvitkovics Péter, Dunai András, Fülöp Viktor, Juhász Roland, Kovács Gergely, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Sós Márkó, Suscsák Máté

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik