Horváth Gábor hosszú távú megoldást jelenthet

Vágólapra másolva!
2010.03.05. 09:42
null
Horváth Gábor bízik benne, hogy a következő válogatott összetartáson is részt vehet (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Címkék
Most már egyértelműen helyet követel magának a válogatottban. Nem szavakkal – a játékával. Horváth Gábor, a Videoton hátvédje hétről hétre jó teljesítményt nyújt a csapatában, s az oroszok ellen először lehetett kezdő a nemzeti együttesben. A 24 éves futballista elmondta, úgy érzi, nem okozott csalódást, ezért arra számít, hogy legközelebb is meghívót kap Erwin Koemantól.

Horváth Gábort a Soproni Liga tavaszi szezonkezdete előtt a Nemzeti Sport Online-nak adott értékelésében a válogatott másodedzője, Aczél Zoltán is kiemelte: elmondása szerint Erwin Koeman szövetségi kapitány számol a játékossal, aki hosszú távon is fontos tagja lehet a nemzeti csapatnak.

Ezt bizonyítja, hogy az oroszok elleni szerdai találkozón (1–1) kezdő volt, és teljesítményével nem is vallott szégyent – ez utóbbi megállapítást már trénere, a Videotont irányító Mezey György tette.

„Nagyon örülök annak, hogy bal belső védőnk, Horváth Gábor remekül helyt állt a magyar válogatott soraiban az oroszok ellen vívott mérkőzésen. Gábor magabiztosan lépett fel, és többször is remekül avatkozott be" – nyilatkozta a fehérváriak vezetőedzője.

Horváth produkciója a védő legfőbb kritikusának, a Videoton UEFA-kupa ezüstérmes balhátvédjének tetszését is elnyerte.

„Apu általában kritikus velem, most viszont azt mondta, elégedett a teljesítményemmel" – mondta a meccs után a futballista.

„Hihetetlenül bosszantó gólt kaptunk. Ha az nincs, megnyerjük a meccset, mert az oroszoknak gyakorlatilag helyzetük sem volt. Egyértelműen közelebb álltunk a győzelemhez, míg ami a saját játékomat illeti, talán nem okoztam csalódást" – értékelt második válogatott fellépését követően Horváth.

A 24 éves védő már előretekint: megjegyezte, csalódott lenne, ha a nemzeti együttes következő meccsére nem kapna meghívót. A jelek szerint azonban ettől nem kell tartania, ugyanis Erwin Koeman elmondta, stabilnak érezte a Bodnár, Juhász, Horváth, Vanczák tengelyt, tehát ez a négyes akár hosszú távon is megoldást jelenthet hátul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik