Gera nem bánta meg, hogy lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2009.11.17. 21:09
null
Erwin Koeman többet már biztosan nem dirigál Gerának (Fotó: Németh Ferenc, archív
Címkék
Gera Zoltán a Dánia elleni vb-selejtező előtt mondta le a szereplést a magyar labdarúgó-válogatottban. A Fulham középpályása az RTL Klub Fókusz című műsorában nyilatkozott a lemondás okairól.

„Bántott, hogy azt mondta a szövetségi kapitány úr, hogy a csapatkapitányra nincs szükség még a kispadon sem. Természetesen ez azért nem esett jól, de nem hirtelen felindulásból döntöttem, nem azért mondtam azt, hogy jó, mert megsértődtem, hogy kimaradok a keretből" – kezdte az RTL Klubnak adott nyilatkozatát Gera.

A középpályás elmondta, az MLSZ elnökével, Kisteleki Istvánnal már a portugálok elleni hazai meccs után közölte, fontolgatja a lemondást, de akkor abban maradtak, hogy még gondolkodik.

„Arra kért, hogy gondoljam át, ne kapkodjam el ezt a dolgot. Mondtam neki, hogy jó, rendben.”

Aztán a Fulham középpályása a dániai meccs előtt is beszélt az elnökkel.

„Teljesen normális beszélgetésünk volt. Tudott a tervemről, a múltkor beszélgettünk, hogy a válogatottságot lehet, le fogom mondani, és épp ezért volt nekem furcsa, hogy másnap erről úgy nyilatkozott: megbocsáthatatlan, amit én tettem. Ezt nekem személyesen egy szóval sem említette."

„Beismerem, hogy néha a jó teljesítménnyel adós voltam, de mindig megtettem mindent azért, hogy jól játsszam. Volt, hogy nem sikerült. Nem tudom, hogy ez minek köszönhető, lehet, hogy ennek is köszönhető, hogy nem éreztem azt a bizalmat, amit megkaptam ezelőtt az edzőktől" – fogalmazott a középpályás.

„Megkérdeztem a szövetségi kapitányt, hogy a késésem miatt maradtam-e ki a keretből, de azt mondta, hogy nem. A teljesítményem miatt."

„Nem bántam meg azt, hogy lemondtam a válogatottságot. Úgy gondolom, hogy a mostani szövetségi kapitánynál már nem fogok játszani, nem is szeretnék" – tette hozzá a Fulham légiósa, aki szerint Erwin Koemant nem lepte meg, hogy visszamondta a válogatott szereplést.

„A kapitányt nem lepte meg a bejelentésem, nem kért meg, hogy gondoljam át, tudomásul vette. Azt mondta jó, rendben van, és ennyiben maradt a dolog."

„Most pihenésre van szükségem, felfrissülésre, vissza akarom szerezni a helyemet a Fulham kezdőcsapatában - ez nagyon fontos számomra. Közel nyolc éve játszottam a válogatottban, és egy ilyen döntés természetesen megviseli az embert."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik