FFT: ki gondolta, hogy az utolsó? Nyilasi búcsúja a válogatottól

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 14:56
null
Ki gondolta, hogy az utolsó? Nyilasi búcsúja a válogatottól
Biztos világbajnoki résztvevőként 1985 őszén olyan magától értetődő könnyedséggel verte meg idegenben az angol élvonal sztárjait felvonultató walesi válogatottat Mezey György együttese, hogy kétség sem fért ahhoz: Mexikóban is sikerrel jár majd. Aztán persze mégsem, és még Nyilasi Tibor sem lehetett soha többé válogatott.

 

Amilyen országos eufóriát hozott magával a válogatott Eb-kvalifikációja és a Ferencváros BL-szereplése, olyanra legutóbb harmincöt éve volt példa. Akkor a Mezey-tizenegy és a Videoton ejtette ámulatba hétről hétre a szurkolókat, mi több, az előbbi a címvédőként automatikusan résztvevő olaszok után első európai csapatként jutott ki a világbajnokságra, harmadik helyen állt a FIFA akkor még nem hivatalos világranglistáján, Mezey Györgyöt pedig 1985-ben az Év szövetségi kapitányának választották. Nem itthon, a világon.

Az ősszel egy meccset játszott a nagyválogatott: október 16-án Cardiffban Wales ellen, amely az abban az évben KEK-győztes Evertonra épült, és azon estén még semmi sem utalt arra, hogy a vendégcsapat egyik legnagyobb ásza, Nyilasi Tibor nem jut el legalább kilencven válogatottságig…

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik