Nemzetisport.hu 2009.09.10 18:56 Frissítve: 2015.01.31 03:21

„Az U20-as válogatottban megvan az, ami a nagyoknál hiányzik"

A portugálok elleni tegnapi vereséget követően a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István a találkozó tanulságain túl a közelgő egyiptomi U20-as vb-ről is beszélt a Nemzeti Sport Online kérdésére. A sportvezető elmondta: Koman Vladimirék szereplése az egész magyar labdarúgás jövőjére kihathat. Közben sajnos eldőlt: Kádár Tamás nem lehet ott az U20-as világbajnokságon, mert nem engedi el a klubja, az angol Newcastle.

 

 

Koman Vladimir (7) az egyik kulcsembere az U20-as válogatottnak (Fotó: Mirkó István)
Koman Vladimir (7) az egyik kulcsembere az U20-as válogatottnak (Fotó: Mirkó István)
VASÁRNAPTÓL EDZŐTÁBOR
 Vasárnap, pontosan két héttel a Honduras elleni, első világbajnoki csoportmeccse előtt ismét edzőtáborba vonul U20-as válogatottunk. Egervári Sándor legénysége délben randevúzik az MLSZ telki edzőközpontjában, délután lesz az első tréning, amit másnap, hétfőn két újabb gyakorlás követ. Ez utóbbiak közül az első, a délelőtt 9.30 órakor kezdődő a sajtó számára nyilvános, utána egyéni interjúk készítésére is biztosítunk lehetőséget. Szeptember 15-én, kedden délután Székesfehérváron újabb felkészülési meccsre kerül sor, az ellenfél: az angol U23-as válogatott.

A tegnapi portugálok elleni vereséget követően az MLSZ elnöke, Kisteleki István elmondta, a kudarc ellenére bízik a magyar futball felemelkedésében, abban, hogy labdarúgásunknak van jövője. A sportvezető szerint ezt bizonyíthatja be az U20-as csapatunk a szeptember 24-én Egyiptomban kezdődő világbajnokságon.

„Az U20-as válogatottban minden megvan, ami a nagyoknál hiányzik: a csapat tagjai állandó lehetőséget kapnak klubjaiknál (vagy a felnőtteknél, vagy a korosztályos csapatban) és nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket" - fogalmazott Egervári Sándor együttesével kapcsolatban Kisteleki István.

„Futács Márkó a Werder Bremennel, Németh Krisztián és Gulácsi Péter a Liverpool, Koman Vladimir a Bari felnőtt csapatával csinálta végig a nyári felkészülést, míg az itthon játszók az NB I-es csapataiknál számítanak alapembernek. Mindnyájuknak megvan az a rutinja, ami a korosztályukban szükséges a jó eredmények eléréséhez. Ezért nagyon bizakodó vagyok az egyiptomi vb-vel kapcsolatban" – nyilatkozta a szövetség első embere.

Az elnök hozzátette, a minimális elvárása a csapattal szemben a legjobb 16 közé kerülés. A nyolcaddöntőben a minden korosztályban rendkívül erős gárdával rendelkező Brazíliával, vagy Spanyolországgal is összekerülhetnek Némethék, így a nyolc közé jutást nem lehet elvárásként megfogalmazni, de csapatunk senkivel szemben nem számít esélytelennek.

„Ha az U20-as válogatott jól szerepel, akkor bizonyítja, hogy a magyar labdarúgásnak igen is van jövője, ezért nagyon fontos, hogy minél tovább jussunk Egyiptomban" - mondta végezetül Kisteleki.

Rossz hír, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség ma este arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, a Newcastle nem engedi el az U20-as vb-re Kádár Tamást.

„Sajnos nem sikerült megegyeznünk az angolokkal, így Kádár nem utazik a vb-re" - nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke, aki azt is elmondta, hogy az AEK Athén csatára, Németh Krisztián viszont ott lehet a vb-n.

Az MLSZ Kádár-ügyében sajnos nem fordulhat a FIFA-hoz, ugyanis az U20-as vb nem szerepel a nemzetközi szövetség hivatalos versenynaptárjában, így a cspatok nem kötelesek elengedni játékosaikat

Egervári Sándor együttese szeptember 27-én Honduras ellen kezdi meg szereplését, három nap múlva Dél-Afrika, október 3-án pedig az Egyesült Arab Emírségek ellen lép pályára.

2022.10.03 21:27:56

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Kerkez esetében él a remény, hogy nem szalad el vele a ló.

2022.10.03 20:50:50

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2022.10.03 21:22:41

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hat éve sokkal zűrösebbnek tetszett a generációváltás, most meg azt látjuk, hogy a legmagasabban rangsorolt futballistáinknak még csak most következhetnek a legjobb éveik. De az is igaz, hogy a magyar válogatottat innentől senki sem intézi el előre egy kézlegyintéssel, mert benne van a pakliban, hogy pórul jár.

2022.10.02 22:24:45

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az is a futball titkai közé tartozik, hogy az utolsó benyomás, élmény mindig nagyon meghatározó. Képzeljük el, ha e két meccset fordított sorrendben játsszuk le, ugyanezzel az eredménnyel. Akkor az eget veri most a mámorunk, és Szalai Ádám győzelmet jelentő csodagólja még inkább Isten akaratának tetszene, noha szerintem így is az.

2022.10.02 10:10:09

Magyar válogatott nemzetisport.hu

1932: Hugo Meisl csapata az Üllői úton is jobb volt, de a játékosok megmagyarázták…