Nemzetisport.hu 2009.09.10 18:56 Frissítve: 2015.01.31 03:21

„Az U20-as válogatottban megvan az, ami a nagyoknál hiányzik"

A portugálok elleni tegnapi vereséget követően a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnöke, Kisteleki István a találkozó tanulságain túl a közelgő egyiptomi U20-as vb-ről is beszélt a Nemzeti Sport Online kérdésére. A sportvezető elmondta: Koman Vladimirék szereplése az egész magyar labdarúgás jövőjére kihathat. Közben sajnos eldőlt: Kádár Tamás nem lehet ott az U20-as világbajnokságon, mert nem engedi el a klubja, az angol Newcastle.

 

 

Koman Vladimir (7) az egyik kulcsembere az U20-as válogatottnak (Fotó: Mirkó István)
Koman Vladimir (7) az egyik kulcsembere az U20-as válogatottnak (Fotó: Mirkó István)
VASÁRNAPTÓL EDZŐTÁBOR
 Vasárnap, pontosan két héttel a Honduras elleni, első világbajnoki csoportmeccse előtt ismét edzőtáborba vonul U20-as válogatottunk. Egervári Sándor legénysége délben randevúzik az MLSZ telki edzőközpontjában, délután lesz az első tréning, amit másnap, hétfőn két újabb gyakorlás követ. Ez utóbbiak közül az első, a délelőtt 9.30 órakor kezdődő a sajtó számára nyilvános, utána egyéni interjúk készítésére is biztosítunk lehetőséget. Szeptember 15-én, kedden délután Székesfehérváron újabb felkészülési meccsre kerül sor, az ellenfél: az angol U23-as válogatott.

A tegnapi portugálok elleni vereséget követően az MLSZ elnöke, Kisteleki István elmondta, a kudarc ellenére bízik a magyar futball felemelkedésében, abban, hogy labdarúgásunknak van jövője. A sportvezető szerint ezt bizonyíthatja be az U20-as csapatunk a szeptember 24-én Egyiptomban kezdődő világbajnokságon.

„Az U20-as válogatottban minden megvan, ami a nagyoknál hiányzik: a csapat tagjai állandó lehetőséget kapnak klubjaiknál (vagy a felnőtteknél, vagy a korosztályos csapatban) és nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket" - fogalmazott Egervári Sándor együttesével kapcsolatban Kisteleki István.

„Futács Márkó a Werder Bremennel, Németh Krisztián és Gulácsi Péter a Liverpool, Koman Vladimir a Bari felnőtt csapatával csinálta végig a nyári felkészülést, míg az itthon játszók az NB I-es csapataiknál számítanak alapembernek. Mindnyájuknak megvan az a rutinja, ami a korosztályukban szükséges a jó eredmények eléréséhez. Ezért nagyon bizakodó vagyok az egyiptomi vb-vel kapcsolatban" – nyilatkozta a szövetség első embere.

Az elnök hozzátette, a minimális elvárása a csapattal szemben a legjobb 16 közé kerülés. A nyolcaddöntőben a minden korosztályban rendkívül erős gárdával rendelkező Brazíliával, vagy Spanyolországgal is összekerülhetnek Némethék, így a nyolc közé jutást nem lehet elvárásként megfogalmazni, de csapatunk senkivel szemben nem számít esélytelennek.

„Ha az U20-as válogatott jól szerepel, akkor bizonyítja, hogy a magyar labdarúgásnak igen is van jövője, ezért nagyon fontos, hogy minél tovább jussunk Egyiptomban" - mondta végezetül Kisteleki.

Rossz hír, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség ma este arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, a Newcastle nem engedi el az U20-as vb-re Kádár Tamást.

„Sajnos nem sikerült megegyeznünk az angolokkal, így Kádár nem utazik a vb-re" - nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke, aki azt is elmondta, hogy az AEK Athén csatára, Németh Krisztián viszont ott lehet a vb-n.

Az MLSZ Kádár-ügyében sajnos nem fordulhat a FIFA-hoz, ugyanis az U20-as vb nem szerepel a nemzetközi szövetség hivatalos versenynaptárjában, így a cspatok nem kötelesek elengedni játékosaikat

Egervári Sándor együttese szeptember 27-én Honduras ellen kezdi meg szereplését, három nap múlva Dél-Afrika, október 3-án pedig az Egyesült Arab Emírségek ellen lép pályára.

2020.11.19 21:31:34

Magyar válogatott PUSZTAI VIOLA

„Nem gondolom magam nagyon nagy tehetségnek, olyan futballista vagyok, aki a csapatáért dolgozik.”

2020.11.19 22:17:25

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Fejlesztések nélkül esélyünk sem lett volna a sikerekre.

2020.11.19 22:15:24

Magyar válogatott PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Marco Rossi két év alatt valódi műremeket alkotott. Nem a nulláról, hanem a mélygarázsból indult el egy roncskocsival. Tavaly még le-lefulladt a motor, de aztán erre az őszre kiváló, új alkatrészeket épített be, így csillogó-villogó, jól működő autót varázsolt.

2020.11.19 22:56:25

Magyar válogatott S. T. J.

2020.11.19 12:23:50

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A kapitány az egy év alatt történt változásokról, a leküzdött akadályokról és a visszacsempészett légkörről is beszélt a Nemzeti Sportnak.