Nemzetisport.hu nyomtatott 2006.10.26 19:13 Frissítve: 2023.02.19 21:52

"Rengeteg igazságtalan támadás ért!"

Csalódottságának adott hangot Bozsik Péter, a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya, hogy nem folytathatja a megkezdett munkát. A szakember elmondta, hogy több igazságtalan, minősíthetetlen támadás is érte a Málta elleni meccs után, valamint az elnökség bizalmát sem érezte.

Bozsik Péter szerint több magyar szakember is alkalmas a kapitányi posztra
Bozsik Péter szerint több magyar szakember is alkalmas a kapitányi posztra
– Szomorú?
– Csalódott vagyok, hogy nem folytathatom a munkát – mondta Bozsik Péter.
– Erre számított?
– Nézze, a Málta elleni szégyenteljes vereség után erre mindenképpen számítani kellett. Én azt gondolom, hogy tiszta lelkiismerettel dolgoztam eddig is, és ide Győrbe is így érkeztem. Azonban az elnökség tagjaival szemben nézetkülönbségek voltak, végül nem volt meg a szükséges bizalom irántam, ezért ajánlottam fel a lemondásomat. Mindig karakán módon kiálltam a véleményem mellett és ez most sem volt másként. Meglehet, ha kicsit úgymond dörzsöltebb vagyok, ha másképpen fogalmazok, még most is én vagyok a kapitány, de nem tudtam mást mondani, mint amit gondolok.
(...)

– Az MLSZ elnöke a magyar sajtót is kárhoztatta a kapitányváltásért: ön miképpen vélekedik erről?
– Csak a Málta meccs utáni időszakkal foglalkozom, akkor azt mondom, rengeteg igazságtalan, minősíthetetlen támadás ért, éppenséggel a Nemzeti Sport részéről is.
(...)

– Mit tett volna másként?
– A tavasszal úgy vágtunk neki ennek a munkának, hogy mielőbb kialakítsunk egy stabil, állandó keretet, amelyben természetesen az aktuális forma alapján lehetnek bizonyos változások, de úgy gondoltuk, egy magnak állandónak kell lennie. Azt gondolom, hogy ezt a munkát elkezdtük és voltak is bizonyos eredmények, és ma úgy látom, a Törökország elleni vereséget követően máshogy kellett volna szólnom néhány játékoshoz, máshogy kellett volna reagálnom bizonyos helyzetekben.
(...)

– Mit gondol, magyar vagy külföldi kapitányra van-e szükség ön után?
– Ez természetesen nem az én dolgom, de úgy hiszem, a magyar edzők között nem egy megfelelő szakember van, aki jól el tudná látni ezt a feladatot.

Az interjú teljes szövegét a pénteken megjelenő Nemzeti Sportban olvashatják.
2023.12.09 00:03:35

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Elődeink elképesztő érzelmi és gondolati gazdagsággal, a szavakkal is művészien bánva, de azokkal öncélúan – a valós tartalom hiánya elfedésének szándékával – sohasem bűvészkedve írtak. Tudtak emelkedettek lenni, de bizony földbe döngölni is. Manapság elképzelhetetlen éllel, iróniával metsző kritikákat fogalmaztak meg. Olykor eltűnődöm azon, hogyan merészelték? Ilyen hatalmasak, erősek, bátrak voltak? Aztán arra jutok, nem, hanem ilyen hitelesek.

2023.12.07 22:22:08

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Gulácsi ebbe az interjúba beletette a szívét-lelkét.

2023.12.05 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Úgy gondolkodtam, egykori tulajdonos-főszerkesztőnk, Vadas Gyula is fontosnak tartotta volna a helyemben, hogy ott legyen a Tuttosport díjátadó ünnepségén.

2023.12.02 23:31:19

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Most nem kellett 67 évet várni, hogy újra játszhassunk a németekkel.

2023.11.28 16:53:54

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A szerző tétele, hogy míg a magyarok nem voltak restek tanulni mástól (a Lánchidat megvalósító Széchenyi István dicsérete az első fejezet), addig az angolok nagyságukra büszkén, „fényes elszigeteltségben” ültek a fenekükön, a felsőbb osztályok által amúgy sokáig lenézett futballjátékot illetően is. Jólesik e reánk nézvést hízelgő gondolat.