Sportrádió: Hajdú B. István szerint három oka volt Szepesi György sikerének

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.02.05. 18:29
null
Hajdú B. István és Szepesi György (Fotó: Nemzeti Sport, 2016)
A száz éve született Szepesi György előtt tisztelegve szombaton tematikus napot tart a Sportrádió, amelynek vendége volt Hajdú B. István, Szepesi-díjas magyar sportújságíró, sportriporter, televíziós kommentátor.

A Sportrádióban Hajdú B. István felidézte Szepesi György utolsó élő rádiós labdarúgó-közvetítését, az 1995-ben játszott Magyarország–Izrael (0–2) felkészülési mérkőzést. Az M4 Sport munkatársa – aki annak idején a találkozót a Magyar Televízióban kommentálta – elmondta, Szepesi olyan alaposan felkészült az összecsapásra, hogy szinte szégyellte magát mellette.

Hajdú B. István szép emlékként őrzi, amikor a Puskás Ferenc négy gólját hozó, 1960-as Real Madrid–Frankfurt (7:3) BEK-döntő 50. évfordulóján a budapesti Corvin Moziban levetítették a mérkőzés felvételét, s Szepesi Györggyel együtt kommentálhatta – vagy ahogyan a riporterlegenda fogalmazott: „tolmácsolhatta” a Magyarországon annak idején sem rádióban, sem televízióban nem közvetített mérkőzés eseményeit.

A 2016-ban Szepesi-díjjal kitüntetett Hajdú B. István úgy véli, Szepesi György sikerét kulturáltságának, kiváló orgánumának és alaposságának köszönhette.

HALLGASSA MEG A TELJES BESZÉLGETÉST!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik