Női U19-es válogatott: a tisztes helytállás a cél az elitkörben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.04. 09:08
Női U19-es labdarúgó-válogatottunk csütörtökön kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező elitkörében, ahol már egy győzelem is nagy bravúrnak számítana.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott tavaly ősszel hazai pályán harcolta ki a továbbjutást az Eb-selejtező csoportjából, és csütörtöktől az elitkörben szerepel a házigazda norvég, az angol és a szerb válogatottal egy csoportban. A keddi elutazás előtt Vágó Attila, női szakágvezető elmondta: az elitkörbe való bejutás önmagában is szép eredménynek számít, az erőviszonyok alapján már egy győzelem is nagy bravúrnak számítana a legjobbak között.

„Óriási dolognak tartom, hogy ideáig eljutott a válogatott. Elsősorban a remek csapatmunkának köszönhetően kerültünk be a kontinens legjobbjait felvonultató elitkörbe, de reálisan nézve az erőviszonyokat, ez a torna nem a magyar válogatottról fog szólni – mondta az elutazás előtt Vágó Attila, női szakágvezető az mlsz.hu-nak. – Az angol és a norvég női labdarúgás egyelőre jóval előttünk jár, a szerbek pedig kiváló generációval rendelkeznek, többször is bizonyították, hogy rendkívül erős csapatuk van. Az utóbbi időszakban elindult fejlesztésektől azt várjuk, hogy néhány év múlva hasonló szintet képviseljünk ezekkel a válogatottakkal, de egyelőre a cél számunkra a tanulás, a tapasztalatszerzés, új futballkultúrák megismerése, és persze szeretnénk szoros meccseket játszani a riválisainkkal."

A keret legtöbb játékosa utolsó meccseit játssza korosztályos válogatottként, a „kiöregedő" focisták az elitkör után már a felnőtt válogatottságért küzdhetnek majd. Vágó Attila ennek megfelelően azt is figyeli a norvégiai mérkőzéseken, hogy kik azok a játékosok, akikre érdemes lesz már a közeljövőben odafigyelni a válogatott bő keretének összeállításakor.

„Elsősorban arra leszek kíváncsi, hogy kik azok a játékosok, akik nemzetközi szinten, erős mezőnyben is megállják a helyüket, a legjobbak a közeljövőben már a felnőtt válogatottnál is számításba jöhetnek. A győzelem irreális elvárás lenne a csapattól, hasonlattal élve, ez a torna olyan erősségű számunkra, mint ha a férfi A-válogatott a brazilokkal, a spanyolokkal és a németekkel kerülne össze egy selejtező csoportba. Az egyedüli elvárásom a játékosok felé a tisztes helytállás, hogy mindenki becsületesen küzdjön és megalkuvás nélkül játszva tudása legjavát adja ezen a három mérkőzésen" – tette hozzá Vágó Attila.


A NŐI U19-ES VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Aschenbrenner Réka (Hegyvidék), Földes Fanni (Viktória)
Védők: Vőfély Noémi (FTC), Urbán Fanni (FTC), Soós Adrienn (Viktória), Kókány Regina (MTK), András Franciska (Győri ETO), Gaál-Szabó Beáta (MTK), Gyöngyösi Réka (MTK)
Középpályások: Csiszár Henrietta (MTK), Palkovics Nóra (MTK), Horváth Zsófia (FTC), Fenyvesi Evelin (FTC), Mosdóczi Evelin (FTC), Németh Loretta (Győri ETO), Nagy Dóra (Viktória)
Csatárok: Kaján Zsanett (FTC), Zeller Dóra (FTC)

AZ ELITKÖR PROGRAMJA
Április 4.:

Anglia–Szerbia, 14.00
Norvégia–Magyarország, 18.00

Április 6.:
Norvégia–Szerbia, 13.00
Anglia–Magyarország, 17.00

Április 9.:
Magyarország–Szerbia, 17.00
Norvégia–Anglia, 17.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik