Zárt kapuk mögött tartotta meg utolsó edzését a válogatott

Vágólapra másolva!
2008.09.09. 07:39
Zárt kapus tréninget tartott hétfő este, a svédországi elutazás előtt Erwin Koeman, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki ezúttal a játékosokkal együtt magányra vágyott. A csapat a szerdai, Svédország elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőre készült.
Stop! Bemenni nem lehet
Fotó: Farkas József
Stop! Bemenni nem lehet
Stop! Bemenni nem lehet
Fotó: Farkas József
Stop! Bemenni nem lehet

Az utolsó edzés. Most kell tökéletesíteni a játékot, amely finoman szólva is döcögött a dánok ellen szombaton. Ennek ellenére a hazai döntetlen nem rossz eredmény, de csak akkor ér valamit, ha Svédországban sem szenved vereséget csapatunk.

Mindenesetre Erwin Koeman szövetségi kapitány, félve a svéd „kémektől", az elutazás előtti utolsó alkalommal zárt kapus tréninget vezényelt a csapatnak a Budai II László Stadionban.

Pedig vasárnap még arról volt szó, hogy ezen a gyakorláson nagy szeretettel várják a sajtó kedves képviselőit, ám másnap már jött a hír, hogy a szeretet töretlen, az edzés viszont zártkörű lesz.

A sajtótájékoztatón aztán kiderült: ennek nem az volt az oka, hogy a holland szakember netán megsértődött a dán meccset követő kritikákon. Erwin Koeman azt felelte az ezt firtató kérdésre, hogy ha így tenne, mindennap zárt kapuk mögött vezényelne edzést…

Végül azért csak elárulta, hogy szeretett volna a pályán zavartalanul együtt lenni játékosaival. Ők ugyanis nyomás alatt élnek, muszáj olykor felszabadulniuk, ráadásul gyakorlás közben akart nekik olyasmit mondani, ami nem tartozik másra…

A hetvenperces programról azért annyit lehet tudni, hogy a válogatott tagjai két csoportban tréningeztek; az egyikbe azok kerültek, akik játszottak Dánia ellen, a másikba pedig azok, akik szombaton nem kaptak lehetőséget.

A kapitány egyébként elárulta: lesz változás a csapatban, ugyanis még nem mindenki szokott hozzá a szerda-szombat ritmushoz. Legalábbis ezen a szinten.

A sajtótájékoztatóról készült írásunkat ide kattintva olvashatja el!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik