A norvég sajtófőnök szerint az MLSZ kérte Lennartsson életrajzát

Vágólapra másolva!
2007.09.25. 18:37
Nem tartom kizártnak, hogy valaki megtréfálta Benny Lennartssont – nyilatkozta a távirati irodának Serényi Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtófőnöke. Ezt azután vetette fel, hogy az MTI felhívta Lennartsson csapatát a norvég élvonalbeli Startot, ahol a sajtófőnök közölte: a szakember szerint az MLSZ egyik magas rangú tisztségviselője hívta fel telefonon, hogy megkérdezze, érdekelné-e a magyar válogatott irányítása.
Az eredeti cikk még egyszer. Ha a norvég lap írására kíváncsi, kattintson a képre!
Az eredeti cikk még egyszer. Ha a norvég lap írására kíváncsi, kattintson a képre!
Az eredeti cikk még egyszer. Ha a norvég lap írására kíváncsi, kattintson a képre!
Az eredeti cikk még egyszer. Ha a norvég lap írására kíváncsi, kattintson a képre!

Egyelőre nem tudni, Magyarországon kinek a nevéhez kapcsolatható a Nemzeti Sport Online által a norvég Dagbladet internetes oldalán felfedezett és másodközölt hír, amely szerint a Startnál edzősködő svéd szakembert, Benny Lennartssont megkereste az MLSZ, eljönne-e szövetségi kapitánynak.

Az MTI nem érte el Lennartsson, aki helyett a Start sajtófőnöke, Svein Mathisen nyilatkozott:

„Ma beszéltem a vezetőedzőnkkel, aki azt mondta, hogy az MLSZ egyik magas rangú tisztségviselője hívta fel telefonon és érdeklődött nála, hogy érdekelné-e a magyar válogatott irányítása. Lennartson annyit válaszolt az érdeklődésre, hogy a részletek ismeretében lehet szó érdemi tárgyalásról, majd eleget téve az MLSZ kérésének, elküldte szakmai önéletrajzát a magyar szövetségbe.”

Mathisen nem emlékezett arra, hogy ez mikor történt, és arra sem, hogy ki volt az általa említett „magas rangú tisztviselő”.

Serényi Péter, az MLSZ sajtófőnöke visszautalt Kisteleki István hétfői nyilatkozatára. Az elnök azt mondta, elégedettek Várhidi Péter szövetségi kapitány munkájával.

„A jövő kérdése ez ügyben legfeljebb decemberben lesz aktuális, mert Várhidi Péter szerződése az év végéig szól” – tette hozzá Kisteleki, majd egy hasonlatot próbált összehozni, hogy érzékeltesse, mennyire képtelenség a felvetés.

Serényi ehhez ma még annyit tett hozzá: „Az MLSZ azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a svéd szakember telefontréfa áldozata lett.”

Serényi Péter a Nemzeti Sport Online kérdésére telefonon ezt azzal egészítette ki: kizártnak tartja, hogy valaki az MLSZ-en belülről ilyesmivel szórakozzon.

LENNARTSSON: ERIKSSON RENGETEGET TANULT TŐLEM

„Rengeteg dolgot megtanítottam Svennek (Sven Göran Eriksson – a szerk.) – na persze nem a futballról. Öregebb diák lévén megmutattam neki, hogyan kell járni az Ox nevű táncot. Ez egy népi táncfajta, amelyet annak idején meg kellett tanulnunk.”
(idézet Benny Lennartssontól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik