Capello és Talmácsi is megjelent a squadra azzurra edzésén

Vágólapra másolva!
2007.08.21. 21:30
Tömegnyomorra, és óriási érdeklődésre lehetett számítani előzetesen, ehhez képest csupán kétezren voltak kíváncsiak a világbajnoki olasz labdarúgó-válogatott kedd esti nyilvános edzésére. Roberto Donadoni sztárjátékosait Fabio Capello és Talmácsi Gábor is a helyszínen figyelte. A squadra azzurra szövetségi kapitánya egyelőre nem hirdetett kezdőcsapatot.
Luca Toni és Alessandro del Piero fejpárbaja ? mintha élesben menne
Mirkó István
Luca Toni és Alessandro del Piero fejpárbaja ? mintha élesben menne
Luca Toni és Alessandro del Piero fejpárbaja ? mintha élesben menne
Mirkó István
Luca Toni és Alessandro del Piero fejpárbaja ? mintha élesben menne

A szerdai, magyarok elleni barátságos mérkőzésre készülő világbajnok olasz labdarúgó-válogatott kedd esti nyilvános edzésére mindössze kétezer szurkoló volt kíváncsi. Viszonyításképpen 2004 áprilisában a brazil válogatott budapesti vendégjátéka alkalmával a lelátókon több mint 25 ezren figyelték a selecao gyakorlását.

A drukkereken kívül illusztris vendégei is voltak a tréningnek, megjelent Fabio Capello volt Real-edző, a RAI olasz állami televízió szakkommentátora, valamint Talmácsi Gábor, az Aspar Team gyorsasági motoros klasszisa, a világbajnoki pontverseny második helyezettje.

A jó hangulatú edzésen sok mozgásos, változatos feladatokat vezényelt Donadoni-mester. Az egyik gyakorlat nem igazán a labdarúgásra, sokkal inkább a kézilabdát idézte: egymásnak dobták a labdát a játékosok, a végén viszont fejjel kellett a hálóba találni. Ezt követően nyújtás, futóiskola és rövidpasszos játék szerepelt a programban.

A tréning záróakkordjaként mintegy húsz percben kétkapus játék következett. Bár csupán egymás közti gyakorlásról volt szó, a kerettagok alaposan kitettek magukért, és óriási tempóban, lendületesen futballoztak.

"A magyar válogatottból, senkit sem ismerek de tudom, hogy nagy hagyományokkal rendelkezik a magyar futball, illetve a jelenlegi csapat fiatal, tehetséges játékosokból áll.

A szakvezető hozzátette, játékosai úgy fognak küzdeni és hajtani, mintha tétmérkőzésről lenne szó, főleg azért, mert ez a találkozó a franciák elleni Eb-selejtező főpróbája.

"Mindig motiváltak a labdarúgóim, mert profik. A szezon elején pedig mindenképpen plusz bizonyítási vágy munkál bennük, hogy mindenkinek megmutassák, milyen kitűnő kvalitásokkal rendelkeznek, illetve hogy klubcsapataikban ezzel is kivívhatják a kezdő pozíciójukat" – fűzte hozzá Donadoni.

VIDEÓ – AZ OLASZORSZÁG–FRANCIAORSZÁG VB-DÖNTŐ FONTOS MOMENTUMAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik