Matthäus aláírt az Atletico Paranaenséhez

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2006.01.10. 21:48
Címkék
Német források szerint Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egy évre aláírt a brazil Atletico Paranaenséhez. A 44 éves szakember a távirati irodának egyelőre cáfolta az értesüléseket, bár elismerte, hogy továbbra is kapcsolatban áll a brazil vezetőkkel.
Németországban úgy tudják: Matthäus már aláírt
M. Németh Péter
Németországban úgy tudják: Matthäus már aláírt
Németországban úgy tudják: Matthäus már aláírt
M. Németh Péter
Németországban úgy tudják: Matthäus már aláírt


Matthäus nemrég több napot töltött Brazíliában, ahol az Atletico Paranaense vezetőivel tárgyalt, valamint megnézte a klub edzőcentrumát is. A magyar válogatott kapitánya rendkívül elismerően szólt a kinti körülményekről, szerinte a Paranaense szervezettségben bármely európai élklubbal felveszi a versenyt.

A dpa német hírügynökség és a Kicker szaklap szerint a 44 éves Matthäus már el is kötelezte magát egy évre a brazil együtteshez. Az egyszeres bajnok csapat február 15-én játssza első meccsét a kupában, majd április 16-án indul a bajnokság is. Reményeik szerint - Matthäusszal.

Lothar Matthäus a távirati iroda kérdésére cáfolta azt a hírt, miszerint aláírt volna, jelenleg nem is tartózkodik Brazíliában. Azt azonban elismerte, hogy továbbra is kapcsolatban áll a coritibai vezetőkkel.

A magyar kapitány szerződése egyébként 2005. december 31-én lejárt az MLSZ-szel, s a magyar szövetség mai sajtóközleményében kifejtette, hogy Lothar Matthäus szerződése 2005. december 31-én lejárt, a szerződéshosszabbításról vagy új kapitány kinevezéséről kizárólag a szövetség tisztújító közgyűlésén felálló elnökség testületi döntése nyomán kerülhet sor. 1990 világbajnoka ugyanis korábban azt híresztelte, hogy 2008-ig meghosszabbították a kontraktusát.

Bozóky Imre korábbi MLSZ-elnök az előző elnökség tagjainak felhatalmazásával tárgyalásokat folytatott a német szakemberrel, törekvése volt a szövetségi kapitánnyal történő szerződéshosszabbítás, ám a körülmények lényeges változása miatt nem került sor az ehhez szükséges elnökségi döntésre és a megállapodás megkötésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik