Fülöp a Chesterfieldben véd tovább

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2005.03.12. 13:07
Címkék
Fülöp Mártonnal nagyot fordult nyáron a világ, ugyanis nem akárki, hanem az angol bajnokság egyik legnevesebb klubja, a Tottenham ajánlott neki szerződést.
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)
Fülöp új csapatában nem a padon szeretne ülni (fotó: M. Németh Péter)


A 21 éves futballista természetesen nem gondolta, hogy azonnal vele kezdődik majd a londoniak összeállítása, hiszen az amerikai válogatott Kasey Keller és a Leedstől érkezett angol Paul Robinson is a White Hart Lane-en kezdte a bajnokságot. A magyar játékosra kezdetben harmadik számú kapusként számítottak.

Keller azonban már az ősszel otthagyta a klubot, és először kölcsönben a Southamptont erősítette, majd télen a német Mönchengladbachhoz írt alá. Fülöp időlegesen előrelépett második számú kapusnak Robinson mögé, ám amikor a Tottenham kölcsönvette a prágai Slaviától Radek Cernyt, ismét csak harmadik lett a sorban.

Egészen eddig, Fülöp Márton mostantól ugyanis egy hónapra a 24 csapatos harmadosztály 13. helyezettjéhez, a Chesterfield együtteséhez került kölcsönbe. Az utánpótlás-válogatott kapusnál arról érdeklődtünk, hogy visszalépésnek érzi-e a harmadosztályt a Premier League-hez képest?

- Egyáltalán nem - válaszolta az NS Online megkeresésére a futballista -, sőt én kértem már hosszabb ideje, hogy engedjenek el egy időre kölcsönbe, mert úgy érzem, hogy az jobban segíti a fejlődésemet, mint ha hétről hétre a kispadon, vagy a lelátón ülök, esetleg a tartalékcsapatban játszom. Az hogy cseh vetélytársamat, Cernyt kölcsönvették másfél évre, már előrevetíti, hogy a következő szezont is valahol kölcsönben fogom tölteni. Már korábban is elmehettem volna a másodosztályú Brightonhoz kölcsönbe, de akkor megsérültem, és így kútba esett az üzlet.

Fülöp Ferenc: Örülök, hogy végre védhet

A játékos édesapja, az MTK klubigazgatója örömét fejezte ki, amiért fia a harmadosztályban védhet tovább:

- Nagyon örülök neki, hogy védhet. Sajnos a válogatott Robinson mögött nem jutott lehetőséghez, és az angol harmadosztályt jóval erősebbnek vélem a tartalékbajnokságnál.
- Hogy került képbe éppen a Chesterfield?
- Frank Arnesennel, a Tottenham sportigazgatójával beszéltem, hogy el akarok menni kölcsönbe, aztán csütörtök este kaptam egy telefont, hogy másnap délelőtt már a harmadosztályú Chesterfieldhez menjek edzésre, mert egy hónapra kölcsönadtak.

- Milyen benyomásokat szerzett e rövid idő alatt új csapatáról?
- Nagyon korrektek voltak, és szerencsére a vezetők beleegyeztek abba, hogy a hét nagy részében a Tottenhammel edzek, és csak egy gyakorlásra, valamint a mérkőzésekre utazom le a Chesterfieldhez. Egyelőre még alig ismerem az új társakat, a harmadosztályról annyit tudok, hogy egy nagyon hajtós bajnokság, igazi angol focit játszanak a csapatok. Érdekesség, hogy az egyesület a szurkolók tulajdonában van, mert miután két éve csődbe ment a klub, akkor ők segítették ki anyagilag őket a gödörből. A stadionba tízezer ember fér be, és 8-9 ezren minden körülmények között összejönnek a hazai meccsekre. Egyébként az első edzés után már meg is büntettek öt fontra, mivel a zuhanyzóban mostam a cipőmet, bár ahogy elmondták, ebbe itt minden új játékos beleszalad…

- Új csapatában már első számú kapusként számítanak Önre?
- Igen, máskülönben nem is jöttem volna, hiszen nem érné meg a harmadosztályban a kispadon ülni. A mai napon már én védek a Huddersfield Town elleni találkozón.

- A Chesterfield kapusairól mi a véleménye?
- Az elsőszámú kapus a 37 éves Carl Muggleton, aki számos klubban megfordult már pályafutása alatt, védett többek között a Liverpool és a skót Celtic színeiben is. Nemrég azonban könnyebb sérülést szenvedett, ezért került sor az én kölcsönvételemre. A másik kapus, Andy Richmond egyelőre még a jövő embere.

- Említette, hogy jövőre nagy valószínűséggel ismét elmegy kölcsönbe egy másik klubhoz. Esetleg már tudja is, hogy hova?
- Nem, ugyanis konkrét ajánlat még nem érkezett, de remélem, hogy legalább egy angol másodosztályú csapathoz el tudok menni, de ha más országból keresnek, attól sem zárkózom el.

Szavazás

Mi a véleménye az egyre több botrányt kavaró José Mourinhoról?



Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik