Robson: Gera mindenképpen marad!

PATAKI GYULAPATAKI GYULA
Vágólapra másolva!
2005.02.15. 13:49
Címkék
Bryan Robson, a West Bromwich Albion labdarúgó-csapatának menedzsere együttesének eredményeivel semmiképpen nem lehet elégedett, néhány játékosának teljesítményével azonban igen. Közéjük tartozik szerencsére Gera Zoltán, a magyar válogatott csapatkapitánya is.
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Robson fájlalja: Gera csak egy van...
Az egykori kiváló Manchester United-középpályás, aki játékosként a legpechesebb futballisták közé tartozott (három világbajnokságról is idő előtt kellett hazautaznia sérülés miatt) kijelentette, hogy Gera Zoltánt semmiképpen sem engedik el, még akkor sem, ha a csapat kiesik a másodosztályba. Robson egyszerűen megfogalmazta azt is, hogy mire lenne még szüksége a csapatának: még több Gerára. De mivel csak egy van belőle, azt mindenképpen megtartják.

A menedzser nem csak a magyar futballistáról gondolkodik így, hanem a keret több tagjáról is: "Senki nem mehet el a csapattól, kivéve azok, akikre nincs szükségem, és azt mondom, hogy mehetnek. Ha élő szerződésed van, abból nem lehet kilépni, és ez nem függ attól, hogy hányadik osztályban szereplünk."

Márpedig a bennmaradás kiharcolása nem tűnik egyszerűnek a Premier League-ben, mivel a birminghami együttes jelenleg az utolsó helyet foglalja el, öt ponttal lemaradva a 17., még bentmaradó helyen álló Crystal Palace-tól, amely egy meccsel többet játszott. De hogy elkerüljenek a veszélyeztetett pozícióból, győzni is kellene, ez pedig ritkán sikerül, ugyanis a szezonban mindössze két sikert jegyez, igaz, több meccset is úgy bukott el, hogy a vezetést megszerezték, de a védelmük nem áll biztos lábon, így ezekből döntetlen, vagy vereség lett - ékes példa erre a Norwich elleni, hatpontos meccs. Robson a Tottenham ellen elvesztett kupameccsel is foglalkozik, ahol csapata vezetett, helyzeteket dolgozott ki, ám mégis kiesett. Robson sem érti ezt: "Nem értem, hogy miért nem tudunk megnyerni olyan meccseket, ahol ilyen jól játszunk. A fiúk akarásával nem lehet baj, a szívük a helyén van.

Szavazás

Ön szerint ki nyeri meg az angol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik