Lothar Matthäus csábítása

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2004.07.03. 23:31
Címkék
Még csak néhány hét telt el azóta, hogy végleg eldőlt, Lothar Matthäus marad a magyar válogatott szövetségi kapitánya, és a történet mégis folytatódik&
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Lothar Matthäus: csak nyugalom! (Fotó: Németh Ferenc)
Emlékezhetünk, a német szakembert sokáig a török Besiktas ostromolta, és híresztelések szerint csak hajszálon múlt, hogy nem költözött Törökországba. A helyzet most még kritikusabb… Amint arról már beszámoltunk, a korábbi aranylabdást most éppen a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) vezetői tartják lehetséges kapitányjelöltnek. A portugáliai Európa- bajnokságon a Nationalelf a vártnál gyengébben szerepelt – még a csoportkörön sem jutott túl –, és ezután Rudi Völler csapatfőnök elegánsan bejelentette távozását és vette a kalapját. A megüresedett kapitányi posztra a németek többsége Ottmar Hitzfeldet tartotta a legjobb megoldásnak, ám a Bayern München korábbi trénere néhány nappal ezelőtt bejelentette, nem kívánja átvenni a csapat irányítását.
Gerhard Mayer-Vorfelder, a DFB elnöke ezek után közölte, a lehetséges jelöltekről hétfőn tanácskoznak, majd megkezdik a tárgyalásokat a kiszemelt trénerekkel. A német szövetség kívánságlistáján a következő szakemberek szerepelnek: Otto Rehhagel, Lothar Matthäus és Christoph Daum. Ami lényeges: Franz Beckenbauer, az 1990-es világbajnok együttes kapitánya szívesen látná Lothar Matthäust a Nationalelf élén.
"Lothar alkalmas a feladatra – nyilatkozta a minap Franz Beckenbauer. – A játékos Völlert miért ne követhetné a játékos Matthäus? Lothar edzői karrierje során a Rapidnál, a Partizannál és a magyar válogatottnál több tapasztalatot gyűjtött, mint amennyi Rudinak volt a kinevezésekor."

Otto Rehhagel jelenleg a görög nemzeti csapattal ér el világraszóló sikereket a portugáliai Európa-bajnokságon (ma döntőt játszanak a hazaiak ellen), és éppen a napokban hosszabította meg a szerződését 2006-ig. A 65 éves szakembert istenként tisztelik Görögországban, és nem valószínű, hogy egy ilyen eredmény után elhagyná őket. Christoph Daum jelenleg a török Fenerbahce vezetőedzője, és vele kapcsolatban meg kell említeni, hogy néhány évvel ezelőtti kokainbotránya miatt a németek többsége elítéli, és nem szívesen látná a nemzeti csapat élén.
Ezek után megkérdeztük a portugáliai Eb helyszínén tartózkodó Lothar Matthäust is a hírekkel kapcsolatban.
– Bizonyára hallotta, hogy Otto Rehhagel mögött a második jelölt a német kapitányi posztra.
– Valóban hallottam efféle híreszteléseket, de higgyék el, egyáltalán nem foglalkoztat ez a kérdés – mondta Lothar Matthäus. – Természetes, hogy jelen pillanatban Németországban mindenkit az érdekel, hogy ki lesz Rudi Völler utódja, hiszen hazámban a szövetségi kapitányi poszt szinte fontosabb, mint az, hogy ki a kancellár. Természetes, hogy mindenki találgat, hiszen ez a futball velejárója. Ugyanez volt a Besiktas-ügynél, mindenki úgy gondolta, hogy távozom Törökországba, de láthatják, még mindig itt vagyok.
– Amúgy hivatalosan megkereste már valaki Németországból?
– Senki sem keresett, úgyhogy felesleges erről beszélni. Jelenleg a magyar válogatott kapitánya vagyok. Szeretem a munkámat, nagyon jól érzem magam Budapesten, és mindent megteszek, hogy a válogatott kijussson a 2006-os világbajnokságra. Fontos lenne, hogy végre a magyar emberek is elhiggyék, hogy eszem ágában sincs távozni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik