Fredrik Ljungberg játéka még kérdéses

SZ.G. SZ.G.SZ.G. SZ.G.
Vágólapra másolva!
2003.03.31. 12:17
Címkék
A hétvégén egy éjszakai bárban múlatta idejét a svéd válogatott csatára, Fredrik Ljungberg, szerdán mégsem ez veszélyezteti budapesti játékát: a kiváló támadó sérüléssel bajlódik.
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
Ljungberg: láthatjuk-e a mieink ellen?
A svéd kapitányduó Lars Lagerbäck és Tommy Söderberg megbocsátott az Arsenal ászának, ez azonban nem fogja rendbe hozni az extravagáns hajviseletéről is ismert csatár Achilles-inát. Stílszerűen ez a testrész okozza a legnagyobb problémát a háromkoronás válogatottnak a magyar nemzeti együttes elleni szerdai Eb-selejtező előtt. Ljungberg két nap külön pihenőt kapott a Budapestre indulás előtt, hogy sérülése rendbe jöjjön – ezt az időt használta fel többek közt arra, hogy ellátogasson egy-két mulatóba… Még nem tudni, hogy Ljungberg felépül-e a szerdai kezdő sípszóig, mindenesetre a sárga-kék csapat már így is több sebből vérzik. A csatár Zlatan Ibrahimovic eltiltás, a kapus Magnus Hedman sérülés miatt eleve nem jöhet a Puskás Ferenc-stadionba, a keretbe behívottak közül pedig a Southampton középpályása, Anders Svensson és az "állatkertben”, vagyis a Djurgardensben játszó Kim Källström is a lábát fájlalja, míg a Hedman mögött második számú hálóőrnek számító Andreas Isaksson szereplése lágyéksérülés miatt került veszélybe.

A svédek körében tapasztalható némi félelem, a stockholmi és a chorzówi döntetlen után szerdai riválisaink egyértelműen tartanak a budapesti találkozótól, különösen a sérültjeik miatt. Ezt is megértük! Mellesleg a szombati lengyel-magyar mérkőzésről Pawel Janas, a hazaiak szövetségi kapitánya utólag megjegyezte: a magyarok másfél éve ugyanazzal a csapattal játszanak, míg a lengyelek új gárdát építenek. A nemzetközi visszhangot pedig jól jellemzi, hogy több tudósítás is azt ecsetelte: a magyar válogatott fegyelmezett védekező játékkal érte el a döntetlen, amiben komoly szerepe van Király Gábornak, mondván, a kapus "tartotta a frontot” Lengyelország ellen.

A magyar futball amúgy sem panaszkodhat a sajtójára: a világ legtekintélyesebb labdarúgó-szaklapjának tartott World Soccer Gera Zoltánról, a magyar válogatott sérült csatáráról közölt egy hosszabb írást. A cikk méltatja a támadó képességeit, és kiemeli, hogy bár minden valamirevaló magyar játékos azonnal megragad egy külföldi lehetőséget, Gera 2005-ig aláírt a Ferencvároshoz. A cikk címe is ez: "A legnagyobb magyar tehetség boldog, hogy otthon maradhat”. A World Soccer írása nem hallgatja el Gera múltját sem: pozitív példának tartja azt, hogy ifjúkori botlásai után vissza tudott térni az életbe – és nem is akárhogy…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik